想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

真奇怪

我今日 day 33 lu, 不過 mc 都重係未來. 今個月既 temp 重好唔定 tim, 又高又低, 一心聽完個中醫講, 唔使太在意 d temp, 因為有好多 factors 可以影響到, e.g. 藥. 咁我今個月又真係食左 d 皮膚藥既, 所以咪諗住點都好, 過左今個 cycle 至算 lor. 點知今日個 temp 竟然有 36.75, 我今個 cycle 未去過咁高溫架, 所以我同公都嚇左一跳, 佢話驚我唔知係唔係發燒...

我早2,3日有好多 secretion, 咁會唔會係代表我好快會來 mc 啦, 請問有無 sisters 試過發生過類似既情況呢?

thanks

別墅

Re: 真奇怪

咁你有幾多日高溫?如果多過16日就好有機啦﹗祝成功﹗

大宅

CKChan,

我係一直都無高溫, 最高都好似係得36.5+, 我淨係得今日有咁高溫 jar :-(

大宅

你可能係昨日先排卵呀!

大宅

Retail,

我今個月我都同你一樣,最高都好似得36.5幾,有一兩日上左36.72
你晚上有冇開冷氣睡呀??
會唔會關.....有開同冇開冷氣呢!!
我冇開冷氣睡架.....

大宅

我有開冷氣睡都熱到死,一樣量到低溫和高溫,所以我覺得bbt唔會受開冷氣影響。

別墅

我今日 day 23, 体溫最高只有36.59, 我個中醫都講唔使太在意体溫, 但我擔心我無排egg.

大宅

cascades 寫道:
你可能係昨日先排卵呀!

我老公都係咁講, 如果真係, 我咪成 day 24 先排卵 lor. 咁我個中醫 d 藥咪即係唔得 lor ?-(

我今日有36.86 tim ar. 我成身都好熱, 用手背點自己 d 皮膚就係涼既, 但係我用手掌 "mor", 就覺得好熱好熱...

我係咪有病呀?

大宅

yu-yu, cascades

我今個月有開冷氣"訓"呀, 不過唔係日日 lor, 溫度都係高高低低... 唯一有保留既係, 我之前將支探熱針放係冷氣既風口位, 我聽 d sisters 講, 咁樣係會有影響, 不過我知道之後都 move 左去另一個位啦.

反而呢個幾 week, 個喉龍時時痛, 重有幾聲咳 tim, 所以 sunday 同尋晚都用條絲巾包住條頸"訓", 唔知又有無影響呢? 我老公就話無... 真係煩, 都唔知重 mud?

大宅

大宅

大宅

Yan06 寫道:
我今日 day 23, 体溫最高只有36.59, 我個中醫都講唔使太在意体溫, 但我擔心我無排egg.

我個中醫都係咁講, 叫我地唔使 check temp, 或者都係既, 我上個 wk 喉龍痛, 都唔見有高溫, 反而呢兩日就咁高

大宅

Retail,
咁有趣,我呢幾日都有開冷氣,都keep住第4日高溫。 d ec叫唔好量體溫,咁點知幾時排卵呀?

大宅

hello

大宅

hello

大宅

cascades 寫道:
Retail,
咁有趣,我呢幾日都有開冷氣,都keep住第4日高溫。 d ec叫唔好量體溫,咁點知幾時排卵呀?

我呢兩日都有開冷氣, temp 都會高, 所以我都覺得冷氣應該唔係咁大影響.

我都係咁問我個中醫呀, 我話我既 mc 唔準, 咁點知邊日係排卵日...咁佢就話我乖乖地食佢 d 藥, mc 慢慢會準返, but it takes times, 最少兩個 cycle lor, 因人而已. 佢重好肯定咁話, 無排卵既脈係唔同既, 佢地一把就會知 wor!

大宅

Retail,
你係邊道睇中醫呀?
hello

大宅

大宅

waitingbaby2006

佐敦單琛林.

大宅

我今日有 36.94... 逾來逾高... 唔通我真係早幾日先排卵?

首頁

尾頁

跳至