親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

聽講...

聽講HK Disneyland 公園的Hollywood Hotel房間有很多米奇, 另外那間反而沒有, 是真的嗎?

Thanks.

洋房

Re: 聽講...

錯.. 兩間都有...

nlau 寫道:
聽講HK Disneyland 公園的Hollywood Hotel房間有很多米奇, 另外那間反而沒有, 是真的嗎?

Thanks.

伯爵府

好媽媽勳章

我岩岩去完...
住hollywood...周圍有好多隱形米奇
主色係藍色
而disneyland就係城堡歐洲公主feel
相對地少d米奇...不過也係有的
亞仔網頁岩岩加左d相片...兩間酒店也影左
可參巧

複式洋房

thanks.

ABCD媽咪,
我最初是想住disneyland hotel, 因諗住好feel d; 但如果差不多 (指房內), 那自然住便宜的
看妳的照片, 很開心, 更想去了, 不過我們會玩埋park, 不知夠不夠時間.

伯爵府

好媽媽勳章

nlau
不如我比小小建議
現在book酒店也可買門票...2天也入park的

day1一早10點先入樂園..
玩玩玩玩玩...(反正酒店也建議3點才能check in)
2點半-3點離開樂園
回酒店check in...換泳衣
高飛3點開始已會在泳池來來回回
和高飛游水後
5:00-5:30在hollywood大道有得玩打手印
打手印會幫你影埋相
免費有埋個套..整到靚靚地送比你..(6點半後能在bell servise拿照片)
玩完回房沖涼
6:00-7:30建議dinner
hollywood的晚餐自助餐要大人298元一位+10%
disney的晚餐自助餐要大人398元一位+10%(有卡通人物)
我因為要用慳錢法..就晚餐食快餐
留待早餐去disney搵卡通人物食早餐
大人198+10%...小童100+10%..under3歲免費
晚上dinner後
7:30-8:00..酒店lobby東翼附近有個檯仔
有人教小朋友畫畫...我果日畫維尼

7:50分要閃人回房(假如你係望樂園景觀)
就回房開3x檯...有播煙花音樂的
再睇煙花..真係好靚

然後8:30果個檯仔果到有bedtime story比小朋友
不過當晚我地要睇電視而放棄了
但酒店的disney channel也有bedtime story

day2
早上7點開始可去disneyhotel食早餐的了
食一個多小時也差不多夠飽
再影下相
11:00回房休息...check out..
如果可等到12:00..
有人會教做毛巾公仔

day2的下午再回樂園玩昨天餘下的部份
煙花真係也要再看
因樂園的煙花連同激光有故事的
真的同酒店睇係兩個feel..

o甘就玩足2日
玩足2個hotel加一個樂園

複式洋房

ABCD媽咪 寫道:
nlau
不如我比小小建議
現在book酒店也可買門票...2天也入park的

day1一早10點先入樂園..
玩玩玩玩玩...(反正酒店也建議3點才能check in)
2點半-3點離開樂園
回酒店check in...換泳衣
高飛3點開始已會在泳池來來回回
和高飛游水後
5:00-5:30在hollywood大道有得玩打手印
打手印會幫你影埋相
免費有埋個套..整到靚靚地送比你..(6點半後能在bell servise拿照片)
玩完回房沖涼
6:00-7:30建議dinner
hollywood的晚餐自助餐要大人298元一位+10%
disney的晚餐自助餐要大人398元一位+10%(有卡通人物)
我因為要用慳錢法..就晚餐食快餐
留待早餐去disney搵卡通人物食早餐
大人198+10%...小童100+10%..under3歲免費
晚上dinner後
7:30-8:00..酒店lobby東翼附近有個檯仔
有人教小朋友畫畫...我果日畫維尼

7:50分要閃人回房(假如你係望樂園景觀)
就回房開3x檯...有播煙花音樂的
再睇煙花..真係好靚

然後8:30果個檯仔果到有bedtime story比小朋友
不過當晚我地要睇電視而放棄了
但酒店的disney channel也有bedtime story

day2
早上7點開始可去disneyhotel食早餐的了
食一個多小時也差不多夠飽
再影下相
11:00回房休息...check out..
如果可等到12:00..
有人會教做毛巾公仔

day2的下午再回樂園玩昨天餘下的部份
煙花真係也要再看
因樂園的煙花連同激光有故事的
真的同酒店睇係兩個feel..

o甘就玩足2日
玩足2個hotel加一個樂園

一千萬個謝謝
妳真好, 幫我plan埋, 妳一定係很有計劃的人 我一於照跟。
請問酒店是否一定要樂園景才可看煙花?因這些房貴d

伯爵府

好媽媽勳章

如果唔book果d房
可放煙花時行去停車場睇的

嘿...我屋企四個小朋友
有個plan去控制會好d
我習慣的plan好行程
因發現有時唔plan好
到時什麼也做不好...或miss左而做唔到
錯過了機會
就算plan好也會有出錯
或唔match的情況的...但約更改小小調動
基本上也會達到主要的目的

複式洋房

約妳去旅行最好

四個小朋友!!! 好犀利!

大宅

hi ABCD媽咪 ,

睇過子維d影樓相, 真係好cutie,

i would like to ask where you took the photos ah?

Many thanks

bbsweet
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

伯爵府

好媽媽勳章

BBSWEET...
在尖沙嘴baby house影的
如果你話係bk會員
可免380元的攝影費架

大宅

Thanks ABCD媽咪,

can you pm me the address?

thanks again,

bbsweet
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

伯爵府

好媽媽勳章

SORRY呀
因已兩年前影的了
無keep到d料在手

大宅

ABCD媽咪,

thanks anyway,

btw, 我諗住同呀b去disneyland住返晚,is it Hollywood more worthy to stay?

Can i see the fireworks in Hollywood/Disneyland Hotel? How about the buffet there?

Thanks again

bbsweet

ABCD媽咪 寫道:
SORRY呀
因已兩年前影的了
無keep到d料在手

伯爵府

好媽媽勳章

bbsweet
真的要視乎你的budget
我的用平價錢玩兩邊
如果budget可高d
當然住disney好feel...城堡feel
不過佢地話disney果邊最平果款房
係同hollywood一樣size..
o甘我寧願住hollywood
因價錢差一倍喎

兩邊也有buffet
hollywood的無卡通人物,食物好味d,價錢平d
disney就有卡通人物,食物也ok的,價錢貴d

大宅

ABCD媽咪,

thanks again, i think think sin.

bbsweet

首頁

尾頁

跳至