自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我好慶呀~~~

我62早前患上淋巴癌,但就一直係QM醫治既,當醫生通知我們屋企人時,話政府(醫管局免費)個隻化療藥只有50%會好番,而我62情況可以用另一隻藥好番機會有80%而且復發率好低,而呢支化療針醫管局係唔包既要我地家人自己拎$既,價錢係$16666.00一支,要打6支基本,咁但做呢次化療前必須要同62做一次全身素描,睇下D癌細胞有冇鄺散,但如果排政府可能要成3-4個月既~~咁醫院叫我地屋企人衡量一下,咁我同醫生講咁如果我只能負擔其中一樣醫藥費/素描費咁佢點睇,佢比唔到意見我,咁我地屋企最後湊到呢筆$喇~~但因為我之前同醫生講過,咁如果我地照完私家既素描你會唔會唔幫我地排政府架~~因為一定要照多一次架嘛!!!先知道剎死左幾多癌細胞~~醫生總肯定咁話會照同我62排,因為如果到我62時,但未到再照既時候會幫我地HOLD住個位架~~
點之,頭先老公打黎同我講原來醫院一直都冇幫我62排過去做呢個素描
,我想問如果我唔係好彩湊到$去照左姐,如果唔係咁我62咪即是跟本冇人幫我安排去排期囉~~我每次去醫院問醫生野~~每次都冇人比到一個答覆我,我62本來4月24日要做第二次化療,因為62有D咳安排入院照肺~~OK冇錯!!!但25號份報告話個肺冇問題後,竟然醫院唔係即刻安排62做化療,而安排62係5月8日先做,而當時62個腫瘤已經惡化左,所以我今次一定要投訴呢間所謂香港醫癌症出名既醫院~~我已經打左去QM投訴組人員到,但我另外一定再去信醫管局再投訴架

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 我好慶呀~~~

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

禾一定會去壹週刊,東方投訴......架~~[quote]
魚生 寫道:
最好寫埋去壹週

大宅

無錯呀,一定要話晒俾全香港人知呀,D政府醫院唔會幫我地D平民架。

公爵府

[size=x-large]誓要討回公道~~~

公爵府

公爵府

[size=x-large]我今日已經打左去壹週刊&東方日報投訴瑪麗醫院喇~~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

公爵府

公爵府

公爵府

公爵府

要等佢地去再幫禾打去再報導七黎架嘛