跳至

首頁

尾頁

別墅

對你地d婦產醫生滿意嗎?

我睇開朋友介紹個醫生,朋友對佢評價幾高,但我就覺得麻麻。佢從來唔會建議我多做d咩同唔好做d咩,問佢意見就會認為你過份擔心,一味同你講耶穌,講人生道理,從來冇婦產知識比到我,好似為咗照o/s睇bb同攞藥先搵佢,老公話可能佢知我會在政府醫院生,又或者其他醫生都一樣喎,我正考慮轉醫生,但老公又怕中途轉醫生唔好,想請問大家意見, 如果真係轉醫生好d,有冇旺角區醫生介紹呢?請指教!

別墅

Re: 對你地d婦產醫生滿意嗎?

我個e生都係用d好輕鬆的態度答我問題, 例如我問佢要唔要參加d產前講座, 佢就話講咩座呀, 慳返d時間在家休息啦, 講座無用ga

別墅

我個e生問佢野佢都會答你, 但無好建議比你, 問佢可以吃d物? 佢又話唔使特別吃, 同平時一樣就得, 我問佢要唔要吃維他命, 佢又話唔使住.....最重要係佢收費好貴$950無葯...

所以我都決定換e生, 朋友話唔怕wo, 只要你同新e生講返以前的野就ok

別墅

別墅

別墅

wor, 成$950.00都無藥, 你去邊間睇呀? 我去st.paul睇, $550連一個月藥, 包括calium及維他命.

別墅

別墅

去st.paul睇, 點預約呀?有指定e生嗎?你睇邊個e生架?包唔包照超聲波架?唔好意思, 我真的好想轉e生,所以好多野問

別墅

我睇的e生係我家姐介紹, 佢2件都是在st.paul睇及生. 所以我也跟住佢睇這個e生. 當然包埋超音波啦, 我去過2次, 2次都有睇bb及聽心跳, 上次去照時是15w, e生話有80%是女, 我不知幾開心, 但我老公鍾意仔多d, 所以e生話下次會睇得清楚d. 我睇的是男e生, 叫方敏豪, tel: 25767295門診部. 你打電話去只需同姑娘講你是第一次睇方e生, 然後booking時間, 咁就得啦!

洋房

我都係朋友介紹,但去睇之前我問咗好幾個朋友意見,仲問得好詳細,才決定要睇佢。第一次睇個醫生已經好主動咁講曬要食d咩唔可以食d咩。我個驗血報告有問題,佢仲好緊張咁打電話俾我,要我做咩做咩。其實,你可以見多幾個醫生,睇吓同邊個夾d,才轉醫生,不過越早越好,我d朋友都係咁。

別墅

別墅

jayjaywong,

請問你睇邊個醫生架?在九龍區嗎?可唔可以比診所電話我去打聽吓,唔該晒

jayjaywong 寫道:
我都係朋友介紹,但去睇之前我問咗好幾個朋友意見,仲問得好詳細,才決定要睇佢。第一次睇個醫生已經好主動咁講曬要食d咩唔可以食d咩。我個驗血報告有問題,佢仲好緊張咁打電話俾我,要我做咩做咩。其實,你可以見多幾個醫生,睇吓同邊個夾d,才轉醫生,不過越早越好,我d朋友都係咁。

洋房

我係睇林勇行(電話:28773280),不過佢診所在中環。但我知一個很好的女婦產科醫生在九龍尖沙咀美麗華叫董曉芳,佢好細心,而且價錢仲好合理,但我無佢聯絡電話。

洋房

洋房

洋房

Leia,

董曉芳的電話号碼:27221712,佢真係直得一試,如果我住九龍區都會去睇佢。不過,此終係人夾人緣,希望你盡快搵到個你鍾意嘅醫生啦。

別墅

jayjaywong,

非常唔該你呀 ,咁我同老公相量吓先,不過都好大機會轉醫生,many thanks!!!

jayjaywong 寫道:
Leia,

董曉芳的電話号碼:27221712,佢真係直得一試,如果我住九龍區都會去睇佢。不過,此終係人夾人緣,希望你盡快搵到個你鍾意嘅醫生啦。

別墅

happy*mum

唔該晒! 我想問, 方敏豪e生有診所嗎? 還是st.paul駐診e生?
佢會去法國接生嗎? 我未唸定去法國生or st.paul生....我奶奶住法國附近

別墅

佢係st.paul的其中一個駐診醫生, 我諗佢唔會去第二間醫院接生. 因佢都有好多孕婦睇ga, 我每次去除左提早book期, 去到總要等好耐ga.

大宅

開心吸收勳章

Leia,

我今次係第二胎,都係睇董曉芳 , 佢真係非常之好!
不過據我所知, 佢好似唔接新証, 你快D打去問下啦!
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

首頁

尾頁

跳至