母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

關於餵奶問題

我想問下大家如果係街餵奶,用babysling外,仲要唔要著餵奶衫??
咁大家有冇著普通t-shirt,如果著t咪要"拿"起件衫??咁咪走哂光

子爵府

Re: 關於餵奶問題

我著普衫+普通(無wire)bra,最多見肚,唔算走光,未有BB時我成日都露臍~~

大宅

其實唔會走晒光,連個肚都唔會點睇到,因為你會抱住bb o係你前面ga ma,咁bb會遮住你個肚架ma,我就試過著普通t-shirt+普通bra(有wire) o係街餵,完全唔會走光ar~

男爵府

basilmama 寫道:
我著普衫+普通(無wire)bra,最多見肚,唔算走光,未有BB時我成日都露臍~~

著普通BRA都得??我尋日有留意你喎,恕我失言你好似餵前要有好多準備喎,如果你HUBBY唔同你一起,咁GLENDA點樣入你個SLING里面呢?

子爵府

基本上大部份時間都係我自己&Glenda豬出街呢!琴日個bra好鬆(可能平時出全程都咩住Glenda豬,唔知個bra鬆咗咁多),落咗頸帶,所以好lair hair...佢每次响到,餵奶前一定會抱著Glenda豬,我話唔洗,佢都唔肯 ?-(
bbpooh 寫道:
著普通BRA都得??我尋日有留意你喎,恕我失言你好似餵前要有好多準備喎,如果你HUBBY唔同你一起,咁GLENDA點樣入你個SLING里面呢?

男爵府

yuiyui82 寫道:
我想問下大家如果係街餵奶,用babysling外,仲要唔要著餵奶衫??
咁大家有冇著普通t-shirt,如果著t咪要"拿"起件衫??咁咪走哂光

1.It is not must to wear nursing wear.

2. can wears a thin jacket during breastfeeding.

3. Going to "corner", then only use baby sling.

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊