懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

有無人bingo左會突然好想食辣野?

我而家等緊bingo, 突然日日都想食辣野, 唔知有無機會? 真係好緊張呀.

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

Re: 有無人bingo左會突然好想食辣野?

我 lor, 我C6 likely 食辣野, bingo 突然日日都想食辣野.

All the best to you lah.

子爵府

我就唔係突然好想食,一路都好想食^^
我之前疑惑有冇人好似我咁 所以都開過個topic,你唔介意可以去睇下各位o既回覆丫~
~按我~
兩個都係我心肝定>3<

大宅

我未有bb之前一d辣野都食唔倒, 因為我好怕辣, 但係而家真係無辣不歡, 日日心思思想食辣野..... :-(

男爵府

哈 陀第1胎果陣 幾乎冇食辣野頂唔順ga~好瘋狂咁食 要食辛辣公仔麵 KFC要辣雞 M記又係要辣 小食"辣魚蛋"出去食親麵都要辣... 都唔知點解食完"辣"野就會好滿足咁...but第2胎想起"辣"野都冇胃口 :cry: 原全相反... maybe我第1胎食得太多 怕左"辣"所以唔好食咁多 生完第1胎我都冇興趣d~"辣"野
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

大宅

冬日勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

我OPPOSIT, I like 食辣野 before but now I don't like. :-(

大宅

我都算算地o既, 勁鍾意食泡菜同酸o既o野 .... 同埋好想食立雜o野 (我平時係唔多食o既), 如辣魚蛋, 炸茄子, 炸豆腐, 薯片, 雪糕, 魷魚絲, 公仔麵, 米粉 ..... 總之平時唔食o既o野大肚時俾我食到盡晒 :lol:

子爵府

我都係,辣同酸都好鍾意.

複式洋房

我未有之前都有食辣野, 但有左之後2-4個月嘔到七彩,咩都唔想食. 但就鍾意辣. 仲專登去飲冬陰公. 飲完覺得好舒服.

大宅

我本身都好鍾意辣,不過有左就盡量唔食咁刺激,對bb皮膚好架

洋房

我都係呀, 之前怕皮膚差, 所以不噤食辣, 現在反而唔理得噤多, 成日都想食辣, 好想飲酸辣湯呀! 不過成日俾老公禁住, 我只係可以食少少咋, 不過都好過冇.

大宅

未生之前我完全食唔倒辣,因為由細到大呀媽都唔煮辣野。
嫁左比老公,佢屋企好鐘食辣,個c人99仲試過煮成餐飯都辣搞到我冇得食。
點知有左第一胎開始想食辣,第一胎頭幾周食唔落飲過幾次"冬陰公",飲完好舒服。
之後我就變左食倒辣喇。
今次呢胎嘔得好厲害,仲想食辣,冬陰公,辛辣麵,酸辣湯,都食過好多次,我都冇諗咁多因為食完個胃暖笠笠,真係舒服好多。

子爵府

畀面勳章

我都係呀, 食完辣o野個人真係舒服好多....
所以就算我老公唔比我食....我都唔理咁多...

別墅

辣野又無好想食,但就老公越唔俾我食個d
就越係想食..如薯片,芒果,荔枝,波蘿,汽水等
但為左BB都無乜點食..
唔知生完之後又會唔會咁想食..

大宅

好野, 原來有人同我一樣勁鍾意食辣, 我未有之前都鍾意架喇, 不過依家有左, 簡直係無辣不歡, 我老公都唔鍾意我食辣, 驚bb 皮膚唔好, 不過我話係個b 想食咋.

子爵府

大家都係劉太^^講o既野都好相似~~haha
老公話我藉口~不過都俾我食

靚靚劉太 寫道:
好野, 原來有人同我一樣勁鍾意食辣, 我未有之前都鍾意架喇, 不過依家有左, 簡直係無辣不歡, 我老公都唔鍾意我食辣, 驚bb 皮膚唔好, 不過我話係個b 想食咋.
兩個都係我心肝定>3<

首頁

尾頁

跳至