跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 榮真VS嘉福榮真

有家長在田家炳讀話佢在2008年上車轉英中,但陳X中學可能.....,是真是假,最好自已再check。

大宅

qkmum,

你都好熟呢區d中小學喎。

民房

我是本土人中小學都是讀鳳溪(一早就一條龍)he,he,我對嘉福榮真有情義結,自己讀書吳好,都希望個仔好,出到社會做事咩都講學歷,好似我老公在大埔某屋

大宅

qkmum,

現任嘉福校長係前副校, 教學方針同前校長應該唔差太遠呱?

你小朋友係咪今年入小學?? 選嘉福榮真??

民房

我個仔今年k2 明年才選小學,所以最近一直做research,而我心儀的小學一直想選嘉福,貪佢近又有口碑。但是現年全盤計劃可能要從新想過。現在選小學真煩,好煩 遲d可能自已都要看醫生--是心理醫生 聽落北區無一間小學是好d,無論老師、學生、教學理念,吳通出面九龍d名校真是好d?

民房

我個仔今年k2 明年才選小學,所以最近一直做research,而我心儀的小學一直想選嘉福,貪佢近又有口碑。但是現年全盤計劃可能要從新想過。現在選小學真煩,好煩 遲d可能自已都要看醫生--是心理醫生 聽落北區無一間小學是好d,無論老師、學生、教學理念,吳通出面九龍d名校真是好d?

民房

dear 朗媽,
教學方針是差不多,問題是前校長太sharp太有能力,相反現正呢個能力未見凸出,總之佢比人覺得就是佢做得耐,所以輪到佢,你想想其他老師心裏會不會這樣想----佢好命入早几年所以才坐在頭上而其他主任也未必聽佢支dee,因為我個位是以前個校長升加,關佢咩事,總之一於交行貨。

公爵府

qkmum 寫道:

大埔 d 小學會唔會好 d 呢 ? Thanks

大宅

畀面勳章

家住粉嶺,係大埔讀幼稚園,第日報大埔區d小學會唔會易d入架????

公爵府

msllau 寫道:
家住粉嶺,係大埔讀幼稚園,第日報大埔區d小學會唔會易d入架????

I also want to know ar, coz my son will be studying N1 in Tai Po too

別墅

快D講

首頁

尾頁

跳至