香港18區媽媽會

跳至

首頁

尾頁

民房

我囡囡2yrs,讀邊間南區全日幼兒園好呢?請快快回應吧!謝謝你

洋房

Re: 我囡囡2yrs,讀邊間南區全日幼兒園好呢?請快快回應吧!謝謝你

hi ,
讀海怡宣道會呀!我參觀個學校都幾好環境, 我有同事的小朋友曾讀過, 唔.........今年還好似滿額,,,,,,,打電話問

民房

Re: 我囡囡2yrs,讀邊間南區全日幼兒園好呢?請快快回應吧!謝謝你

海怡宣道會啦~~ d老師好nice, 全年行Project Approach.

宣道會海怡幼兒學校家長教師會

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

我個女讀華富救世軍, 都幾好丫!!!

別墅

華富救世軍

民房

請問幼兒園與幼稚園有何分別?
海怡宣道會的學費是多少?
急報料

子爵府

幼兒園2 歲可入學
幼稚園2 歲8 個月先可入學

華富救世軍學費$22XX, 包晒雜費. 海怡宣道會我唔知.
多數學校都係10-12月報名的, 你心目中鐘意邊間既就打電話去問清楚. 希望呢D 資料幫到你.

我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

大宅

我亞仔今年2歲, 我同佢報o左華富救世軍

複式洋房

我個仔1yr old己報名華富救世軍,待足2 yrs old可插班, 但老師說要有人退校,才可中途插班,如沒有位,可能要明年九月才可入學.
這校不錯,我有去參觀,你可以去看看,

民房

幼兒園是2-6歲,全日制
幼稚園是3-6,有半日或全日選擇

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi soniamother,

若果你近就選海怡宣道會啦,我個囡係度讀n1..因為日日起唔到身喊哂咁刷牙(返9:00)..今年至幫佢轉聖心下午班!佢地啲老師好有心機而且成校啲老師和同學都識哂,好warm!今年我個囡參加咗畢業禮表演,個show好好睇又好warm個個家長都好感動!我最鍾意係佢地唔會偏心邊個叻啲或且可愛啲就有多啲機會,佢地係你肯上就會有機會參加活動和表演。啲小朋友由細到大都學會主動,又識照顧細過自已啲小朋友/同學!

食野方面,我個囡係細碼b ,都比佢地教到食多咗野!佢地學校連豆腐花都自已整,好食好住過我屋企!

依家我個囡要轉校啦,啲老師仲幫你個囡做埋心理準備,叫佢得閒返來探同學,所以我個囡一啲都唔傷感,佢當正個班主任好似啲姑媽、表姐、姨姨咁好close,雖然唔可以日日見但可以得閒就見面!

我真係好唔捨得間學校架!

大宅

Re: 我囡囡2yrs,秉銇‵n區全日幼兒園好呢?請快快回應吧!謝謝你

bird ~ 對我仲有無印象? 我地d女細時向3期公園踫過幾次見既呢! 我+下有個細仔tim,諗住下年9月讀海怡宣道會。

老師幫你個囡做埋心理準備真係好好啵。

大宅

Re: 我囡囡2yrs,秉銇‵n區全日幼兒園好呢?請快快回應吧!謝謝你

bbho,

我梗記得你,你個電話我仲有keep住!我依家冇返工啦,你得閒call 我啦!有時我會6點後帶個囡落公園玩,一齊啦!

我都想生多個,但我老公封咗盤...佢太錫個囡啦...你就好啦一個"好"字,依家我都係惟有揾我個囡啲同學"囝"頂吓癮囉

複式洋房

畀面勳章

占美唔係咁好... :cry:

大宅

Bird ~ 可以專心照顧小朋友真係好! 聖心聽聞程度幾深下 ... 辛苦你囉。 你個電話我唔見左,得閑就PM我啦。

6點幾我仲未放工wor ...呵呵 不過都唔知可以番多幾耐,我個dept move to Shenzhen,連我Boss 都要,我lee d 秘書都要上,唉 ... day return 對我黎講無可能,所以做到10月都要搵過份 ... 唉!

我地諗住老來ar 女無錦孤單,所以plan 左生兩個既,但無錦住錦近 .. 天意!

大宅

bbho,

我因為諗住st.paul "生活指數"太高又要交學費,所以選聖心囉!而且聖心小學有下午班,入到的話我個睡公主就發逹lu!我電話..你chk pm啦!

大宅

Bird ~ 聖心小學下午班要抽個wor, 錦你借人地址定諗住搬去中西區? 我都開始問緊邊d同事肯借地址俾我。

大宅

bbho,

我有中西區地址兼係教友仲要係第一個b,所以我諗搏得過囉!但其實灣仔區個網好過中西區喎(我講中學!因為中學係跟小學校網而唔係跟屋企個網...)若果我有灣仔區地址就好lu!

子爵府

南區兩歲班 都有好幾間, 救世軍, 東華三院, 宣道會海怡, 西區婦女會都係有 兩歲班!

大宅

包b,

你位公子係咪今年升宣道會n2呀?

若果認錯你就唔好見怪,因為佢好似我個囡個同學仔

首頁

尾頁

跳至