夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

DEL

DEL

禁止發言

好媽媽勳章

Re: 我真是不開心,是否有病?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

DEL

DEL

大宅

其實你又唔係唔係屋企...點解要人地打黎叫佢起身先??? 你都可以叫架???

我淨係覺得佢咁講真係好唔岩囉....掉番轉你話唔嫁佢, 會嫁到個好有錢既老公, 做左少奶奶, 唔駛好似依家咁..佢會點

大宅

同埋呢...你點咁肯定佢地係冇野呀???

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

DEL

DEL

禁止發言

好媽媽勳章

禁止發言

好媽媽勳章

禁止發言

好媽媽勳章

禁止發言

好媽媽勳章

別墅

別墅

kisskathy88,
你咁長既故事入面好少見你提及bb+爸爸的情況, 我覺得你要搞多d family day, 你話你都識個女同事, 有機會既話你都要同佢(包括你老公)表明"你地比人唱,我都好(無面)/難受家,你地自己避忌d啦, 你都唔想人地話你拆散人地個家!"

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

DEL

DEL

子爵府

好媽媽勳章

試下同你老公傾下...同埋你放得太多時間係你老公同個女人身上...試下改變自己...將時間放係bb同自己身上...唔好亂諗野...如果你老公同佢既朋友去玩...你試下都跟埋佢一齊去...接觸多d佢既朋友...你老公返黎...唔好講太多野...靜靜地幫佢按摩...然後先慢慢傾下閒話...最好搵份工做...因為有寄託...個人都會精神d...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止發言

好媽媽勳章

王國長老

2019勳章 王國長老

kisskathy88:

我諗妳係唔識處理你地既關係多過妳有病.

1) 妳同bb訓,先生訓廳...已經係唔好現象. 妳諗下,你地之間既性行為有冇keep住?定係一兩個月都冇一次?(唔係要妳答,係想妳諗下,行房對夫妻關係都有一定既影響)

2) 冇理由要同事call妳先生起身既,呢樣野妳做就合理,同事做真係怪....仲俾埋藉口佢朝朝morning call....點解妳唔做呢?

3) 妳先生話妳冇用呢句真係太過份,點可以咁話個老婆? 我建議妳都係出返黎做野,為自己爭取番尊嚴.

4) 妳先生同奶奶講:"如果不是你,我已經同xx結婚了" 呢句真係極大侮辱, 係我就反面啦! 妳有冇同妳先生反映過妳既感受? 每個人都有底線既!

5) 妳錯在明明個心介意,但表面扮到唔介意,仲講笑話佢地姦夫淫婦, 咁妳先生點知妳好難受呢? 妳應該坦誠表白內心感受,妳唔講,唔好expect妳先生會明!

6) "他一說話有攻擊的意思,我便傻了咁不斷打他"-> 表現出妳其實唔係好成熟, 唔可以理智,冷靜去處理你地既關係. 妳先生已經將妳同出面做事既女人比較, 覺得妳比唔上人,如果妳仲唔長大識諗,你地之間既思想鴻溝會越黎越大...

7) 離婚唔可以解決問題, 亦唔係一個好辦法,祇係一種逃避. 你地之間又冇乜野引致唔可以共同生活, 問題係你地冇好好溝通,妳應該俾佢知妳同仔仔都好需要佢,要多d family day, 同埋有事唔好收o係心,應該俾佢知.

8) 妳想先生打俾妳問候下,關心下....老實講, 現實就係咁,有幾個男人出黎做野會打俾個老婆噓寒問暖? 我自己都係做野既人,一做野就忙到成頭煙,連個女都唔會打返去同佢傾計,所以我明妳先生點解唔鍾意佢做野時妳打去. 妳要體諒佢,做野係咁架啦!

9) 妳真係好好考慮下出黎做野啦,男人最怕老婆o係屋企終日無聊就疑神疑鬼, 對男人黎講,真係工作以外仲要多一層壓力(雙重壓力!). 妳有野做,就會明白點解老公電話都冇個,而且屋企又多份收入.

大宅

非常同意

edea 寫道:

我諗妳係唔識處理你地既關係多過妳有病.

1) 妳同bb訓,先生訓廳...已經係唔好現象. 妳諗下,你地之間既性行為有冇keep住?定係一兩個月都冇一次?(唔係要妳答,係想妳諗下,行房對夫妻關係都有一定既影響)

2) 冇理由要同事call妳先生起身既,呢樣野妳做就合理,同事做真係怪....仲俾埋藉口佢朝朝morning call....點解妳唔做呢?

3) 妳先生話妳冇用呢句真係太過份,點可以咁話個老婆? 我建議妳都係出返黎做野,為自己爭取番尊嚴.

4) 妳先生同奶奶講:"如果不是你,我已經同xx結婚了" 呢句真係極大侮辱, 係我就反面啦! 妳有冇同妳先生反映過妳既感受? 每個人都有底線既!

5) 妳錯在明明個心介意,但表面扮到唔介意,仲講笑話佢地姦夫淫婦, 咁妳先生點知妳好難受呢? 妳應該坦誠表白內心感受,妳唔講,唔好expect妳先生會明!

6) "他一說話有攻擊的意思,我便傻了咁不斷打他"-> 表現出妳其實唔係好成熟, 唔可以理智,冷靜去處理你地既關係. 妳先生已經將妳同出面做事既女人比較, 覺得妳比唔上人,如果妳仲唔長大識諗,你地之間既思想鴻溝會越黎越大...

7) 離婚唔可以解決問題, 亦唔係一個好辦法,祇係一種逃避. 你地之間又冇乜野引致唔可以共同生活, 問題係你地冇好好溝通,妳應該俾佢知妳同仔仔都好需要佢,要多d family day, 同埋有事唔好收o係心,應該俾佢知.

8) 妳想先生打俾妳問候下,關心下....老實講, 現實就係咁,有幾個男人出黎做野會打俾個老婆噓寒問暖? 我自己都係做野既人,一做野就忙到成頭煙,連個女都唔會打返去同佢傾計,所以我明妳先生點解唔鍾意佢做野時妳打去. 妳要體諒佢,做野係咁架啦!

9) 妳真係好好考慮下出黎做野啦,男人最怕老婆o係屋企終日無聊就疑神疑鬼, 對男人黎講,真係工作以外仲要多一層壓力(雙重壓力!). 妳有野做,就會明白點解老公電話都冇過,而且屋企又多份收入.

別墅

edea,
分析得好清楚好尊業呀!
所有都做到真係講就易做就難, 但起碼你真係要比你老公知道因為有多了另一個女人,你真係好唔開心好介意, edea 講得無錯,你仲同埋佢地一齊講"仲講笑話佢地姦夫淫婦"tim, 鬼知你原來係介意既咩!好好諗吓,試吓改吓自己的表達方式,
祝你成功

複式洋房

曦詞於12月13日係浸會醫院出世

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

DEL

DEL

首頁

尾頁

跳至
熱門主題