跳至

首頁

尾頁

別墅

我個囡咩都唔肯食?

奶佢又唔肯飲,五六個鐘先飲兩三安,仲要嘔晒,(平時四個鐘飲七至八安架),比米糊佢又唔食,水就肯飲呀,唔知佢係咪有病,佢近排飲奶咳得好牟利,咳到嘔,唔知洗唔洗同佢睇e生呢?佢咩都唔肯食,都唔知點算好 :-( ,我好擔心呀. :-(

別墅

Re: 我個囡咩都唔肯食?

我阿B前排都係O甘..佢就無嘔奶..但都唔肯食, 食完2, 3安唔飲.....再比佢係O甘伸條琍頂., 同有作嘔狀.....要等成半粒鐘成先再飲多2安...我只估佢天氣熱..無胃口, 因開冷氣之後好D...但如果你有懷疑..梗係睇醫生啦..

民房

我個女都好煩,一定要睡著飲,一醒就唔肯飲。一日大約飲20oz :-( :-(

大宅

monwg
我個依家就係咁,我已有開冷氣,都一樣

moonchourp
如果嘔奶勁,睇醫生好似穩陣d........咁d便便正常嗎?
monwg 寫道:
我阿B前排都係O甘..佢就無嘔奶..但都唔肯食, 食完2, 3安唔飲.....再比佢係O甘伸條琍頂., 同有作嘔狀.....要等成半粒鐘成先再飲多2安...我只估佢天氣熱..無胃口, 因開冷氣之後好D...但如果你有懷疑..梗係睇醫生啦..

別墅

別墅

別墅

別墅

別墅

別墅

tammy104:
我個囡每日都有一次便便,不過佢唔肯飲奶,我好煩,連自己都唔想食嘢.佢今日到宜家已經差不多下午2點啦,佢一安都唔肯飲呀 :-( :-(

大宅

洋房

我囡囡都係唔係好肯食,飲二安就開始推奶樽。但若在佢臨睡前餵,佢會飲得多d,同埋我開始由三小時拖到三小時半或四小時才餵,情況似乎都有改善。

不過,四個多月的bb,有可能係出牙仔,所以飲得唔係幾好,可以留意下係未這個原因。
:-D myleung

別墅

tammy104 :
我都係同佢睇e生.
thanks!

侯爵府

我有時加 a few drops of 維他命 ( for BB 用的, 雜果味)落奶到, 咁ah B 就肯食奶奶啦.

大宅

希望你囡囡快d好番, 返來再講

大宅

大宅

乜原來你地都係咁丫.... 我丫雀雀都係丫, 餐餐餵佢就好似打交咁, 仲要 try 好多次先飲得 4 oz, 之前都有比 d 固體食物比佢, 佢都肯食, 但係 e 生話要等佢 5 個月先好比佢食糊仔, 咁為有等多個幾星期先啦, 我都幾擔心架 :-( :-( :-(
其實我都有 d 心大心細好唔好打電話去問下 E 生....

男爵府

moonchourp 寫道:
奶佢又唔肯飲,五六個鐘先飲兩三安,仲要嘔晒,(平時四個鐘飲七至八安架),比米糊佢又唔食,水就肯飲呀,唔知佢係咪有病,佢近排飲奶咳得好牟利,咳到嘔,唔知洗唔洗同佢睇e生呢?佢咩都唔肯食,都唔知點算好 :-( ,我好擔心呀. :-(

我替你擔心,久唔久就見到你講你個囡囡飲奶唔多,我都贊成你帶bb睇醫生,check下消化系統有冇事,因為我覺得佢比較容易嘔奶,而且嘔得都幾勁.希望你見完醫生之後再update囡囡最新情況喇!

別墅

tammy104:
pwypaulina:
好多謝你哋留意我囡囡的情況,今日睇完e生啦,e生話厭奶期係咁架,佢叫我接受現實,唔好比咁大壓力自己 ,講真丫,有邊個做媽媽唔擔心自己仔囡架,我奶奶又話我比比吓人奶佢飲,無啦啦又轉奶粉,攪到佢腸胃有問題,唔肯飲奶 (查實我係冇人奶比個囡飲先轉奶粉架),今晚囡囡識得肚餓啦,飲倒六安奶,可能係d藥令到佢有返d胃口啦!等佢食完d藥,好返d,我會試吓比開奶茶佢飲.

大宅

冇事就好喇~~我餵奶俾個仔都好似打交咁, 真係唔好迫佢呀,佢會反抗得仲勁呀!所以我

首頁

尾頁

跳至