美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

點清潔乾淨眼部睫毛,而無黑眼圈影

請問落眼部睫毛時,點樣可以洗完面膏後,防止眼袋範圍有黑眼圈影,大家可否教我點清潔乾淨呢

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 點清潔乾淨眼部睫毛,而無黑眼圈影

我就先用 eye makeup remover 倒落化妝棉,
敷於眼部10秒, 便很易清除眼妝,
抹到化妝棉沒有污積為止
通常用完 eye makeup remover 都唔會有
"黑眼圈影"情況

之後再用 shu uemura cleansing oil 落面部化妝品
再用洗面用品洗多次面~~咁就乾淨晒喇~~

別墅

我係用aloe eye make-up remover,性质温和,不含油份,能彻底消除眼部化妆,滋养眼部皮肤,提高保湿能力.
:-o ;-) :-P

民房

一定要用eye make-up remover,我用緊Mary kay $138 / 110ml 好clean.

別墅

唔該晒各位先,另外,請問大家用開eye make-up remover這款牌子係邊到有得賣,thank you

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

kitty1 寫道:
唔該晒各位先,另外,請問大家用開eye make-up remover這款牌子係邊到有得賣,thank you

eye make-up remover 即係 "眼部卸妝液"
好多 brand 都會出, 有平有貴
用過 Lancome, Elizabeth Arden, Clinique, missha,
pond's deep spa 都唔錯

前面d 牌子,係 sasa 買就平d
missha 就有自己專門店 ~ click 概念店 ~
pond's 既就係 萬寧/屈人寺搵搵

首頁

尾頁

跳至