嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

食S26奶粉會唔會特別多痰0架??

我個B個半月大,食緊S26,發覺佢好多痰,需唔需要同佢轉奶粉呢,有冇人都有呢個問題呀??

男爵府

Re: 食S26奶粉會唔會特別多痰0架??

純粹個人經驗:

大仔食S26, 1歲前勁多痰, 透唔到氣睇急証...
細仔食金裝美素力, 1歲前都冇乜點睇醫生...

BB仲咁細, 你可以試下轉奶粉(唔好即轉安嬰兒, 呢隻奶粉係好啖味, 你係BB你都唔肯食), 睇下佢肯唔肯囉...
wallacemama

公爵府

醒目開學勳章

唔覺有痰bor...

複式洋房

複式洋房

fundfund 寫道:
唔覺有痰bor...

yes, 唔覺...........

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

0甘可能唔關奶粉事

MoMoHungHusb 寫道:
[quote]
fundfund 寫道:
唔覺有痰bor...

yes, 唔覺...........[/quote]

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我bb初生時食 s26, 唔覺多痰, 但有friend個 b 就勁多痰, 成日 hur hur聲要拍痰, 我諗係睇bb體質.

你bb會唔會吸唔清d痰所以積左響氣管呀??

你試下問下 d 經驗既人叫佢教你拍痰啦.

大宅

囝囝由出世到一歲都係食S26, 唔覺佢有痰喎.
BB飲完奶後, 你試下比少少水佢飲, 睇下會唔會好d.
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

複式洋房

我孖b都係食s26, 都唔覺有痰

大宅

我個b出世時都係食s26,
勁多痰...同2日先一次便便...
我忍唔住同佢轉左(先得個3個月大..=.=")
轉左安嬰兒,
佢肯食,
小左痰,仲日日都有便便^^

安嬰兒好似仲甜過s26...我覺得..(我飲過....=.=")

大宅

我個囝都係食S26,間中有少少痰,OK啦!
同佢拍多d背背,會好d o架!

大宅

我囡囡之前食A+好多痰,而家轉咗明治好好多,但係貴D.

大宅

我己經決定轉日本明治,叫我姑仔同事響日本幫我帶二罐試下。無問題就會上東瀛遊訂。

大宅

我都覺好多油呀,唔知其他奶粉會唔會冇0甘多油呢??

HoManYu 寫道:
我bb一出院就食 s26, 好多痰, 仲成日 hur hur聲﹐而家三個月想轉奶粉﹐未決定。
因為聽朋友講﹐話有報道指奶粉太多脂肪會令BB氣管有問題,而S26勁多油。
該用戶已被刪除

別墅

我個B之前食能恩, 不過唔係好啱佢, 佢食咗之後好熱氣(便便勁臭), 之後轉咗S-26, 反而好好多喎,都唔覺有痰呀!

男爵府

男爵府

My baby also drinks S26 but no 痰 wow.

別墅

我個仔出世至7個月都係人奶, s26兩溝食所以冇咁覺, 打後就齋s26 & 惠氏2號. 食到2號就明顯多痰啦, 所以我冇比佢食3號(3號仲甜), 轉左森永,淡口好多, 所以初初推開奶樽, 家下就勉為其難照食...

首頁

尾頁

跳至