嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

Help!!! 10個月大BB跌親個頭有乜要注意??

10個月大BB跌親個頭有乜要注意?? 站時見佢耳背瘀左(紫色), 是否要睇醫生??

大宅

Re: Help!!! 10個月大BB跌親個頭有乜要注意??

唉, 我個女昨晚係張橙上跌下,頭落先,當我抱起佢時,個頭已起左樓, 之后越起越高, 即搵佢爸返來, 自己已準備奶粉, 水準備去急証, 佢阿爸用冰袋先"夫", 高樓好快矮左, 再用蛋"夫", 我成晚睇住佢, 怕有事發生.

各位, 請問須吾須帶佢去照x-ray.

大宅

Re: Help!!! 10個月大BB跌親個頭有乜要注意??

留意住佢,每次小朋友撞親,都唔好比佢立刻睡覺,因為怕佢一睡覺就唔醒,之後睇下佢有無嘔,如果精神,行得走得,應該無問題,屋企預備定喜療妥啦,我阿女都成撞親起樓。

禁止訪問

複式洋房

通常都係觀察佢24小時, 睇下佢有冇嘔, 唔肯食野, 有冇不醒人事, 有冇(牛斗), 如果24小時冇野, 就觀察住冇問題la

大宅

sumyee, 你係咪係去政府醫院?

我個仔有次唔小心跌左落地,即刻入醫院,醫生已經話左無事,但我唔放心,問醫生可唔可以照x-ray,我就跟手係醫院照埋。

之後回家觀察24小時~

複式洋房

我bb尋晚係梳化"中"左落地下,起左"樓"......
今日見佢無乜異樣,個樓都無左喇.....
我無帶佢睇醫生,但會唔會有後遺症架???好驚!!!!!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

係呀

chingwan717 寫道:
通常都係觀察佢24小時, 睇下佢有冇嘔, 唔肯食野, 有冇不醒人事, 有冇(牛斗), 如果24小時冇野, 就觀察住冇問題la

首頁

尾頁

跳至
相關內容