跳至

首頁

尾頁

大宅

住大埔BB又係半歲到既..入黎交流下呀!!

我係第一次做媽媽,
雖然已經做左半年(BB而家岩岩半歲),
但其實仲有好多野唔知同唔明...
同埋BB要開始見多D陌生人..識朋友仔架啦...
所以有時都想約下住附近既BB出來交流下..
大家入黎交流下呀!!!!

侯爵府

Re: 住大埔BB又係半歲到既..入黎交流下呀!!

hi,
我個女04年9月出世架,依家20個月
cwinnie 寫道:
我係第一次做媽媽,
雖然已經做左半年(BB而家岩岩半歲),
但其實仲有好多野唔知同唔明...
同埋BB要開始見多D陌生人..識朋友仔架啦...
所以有時都想約下住附近既BB出來交流下..
大家入黎交流下呀!!!!
唔好點評我

大宅

你個女好得意呀!!!
同我個女一樣...光頭B
佢係銻左定係不嬲都係光頭架?

大宅

大宅

My girl is 4.5 months old.

禁止訪問

大宅

你個BB食三隻手拍咁貪心?!!
好肚餓呀!!??
小wahB 寫道:
My girl is 4.5 months old.

大宅

你個BB都唔輸蝕..
2大隻手指放入口...

不過我個女就唔放入口...
只係"lam"到成隻手都係口水...
好鬼核突!!

大宅

係啦...有冇人知道BB應唔應該銻晒D頭髮??
因為有D就話銻左,第時再生會多D同埋靚D...
我都唔知係真唔係..大家有咩意見呀???

大宅

仲有就係聽講有BB手模同腳模可以整...
有冇人幫BB整左呀....或者知道詳程呀...
講D黎聽下呀!!
例如整幾耐...幾錢...邊度有得整!!??

男爵府

我bb已經6.5months喇!

講開剃頭, 我老公都話想同阿b剃, 不過我就唔係幾想, 因為我見到佢阿嫂 / 妹剃完一樣唔掂!

大宅

我都係咁諗...但有d就話好掂...
男仔就冇所謂...但珈晞係女仔來架...
如果銻左埋肉酸囉...
不過佢好大汗..一食親奶就成頭汗...
所以佢婆婆就話不如銻下...
我唔知點好呀!!!

男爵府

我bb都係, 食親奶都好似出水咁!

如何係剃, 就趁早仲係bb樣既時候剃, 冇咁肉酸. 我阿嫂o個個成歲先剃, 好肉酸, 到佢d頭髮到肩時已經開始開"差" , 宜家仲要留長頭髮.

你係咪全職mami?

大宅

大宅

咁而家半歲啦..會唔會太遲呀!!
BB識唔識得唔開心呀??

我唔係全職媽媽...我要返工架!!
你尼??

別墅

hi

我女女依家得3個月

傾唔傾得架?

我老公都有想幫個女剃頭

低我阿媽個邊d人 全力反對=口=

我聽髮型師講 其實剃黎冇用0.0"

不過食奶個陣又真係幾大汗><"有時熱到發爛咋tim

大宅

我老公都有想幫個女剃頭, 我 全力反對反對反對 :-| :-|
so, just cut hair short.

大宅

梗係歡迎啦 !!
有時見佢d毛毛好柔軟..好鍾意...
真係唔捨銻!!聽你咁講..
即係銻黎都冇用...
咁我都係幫佢留長頭髲啦!!
abyyan 寫道:
hi

我女女依家得3個月

傾唔傾得架?

我老公都有想幫個女剃頭

低我阿媽個邊d人 全力反對=口=

我聽髮型師講 其實剃黎冇用0.0"

不過食奶個陣又真係幾大汗><"有時熱到發爛咋tim

大宅

咁我都要堅持啦!!

別墅

><但依家幫阿女剪左個= ="男人頭.....

我都想幫佢留長頭髮 但好似=0=好熱熱

0.0幾大先夾得夾仔個d架?

首頁

尾頁

跳至