夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我奶奶過份嗎???

我個仔尿道炎入咗醫院, 佢問都冇問, 係我老爺叫佢黎, 佢先自到, 好啦到咗之後係到話我個仔過咗6個月抵抗能力係差的, 我同佢講佢而家係5個月鬆的唔係6個月, 佢話係咩 (個孫幾大都唔知) 跟住問我点解唔退燒, 我話尿道炎醫生話會係甘, 轉頭佢同我62話我個仔無問題, 我真係好想問佢, 我個仔對手吊住哂的藥, 都話無問題, 我真知係唔係死人先至係有問題

大宅

Re: 我奶奶過份嗎???

你99係咪一向都唔緊個孫,小朋友幾大攬錯少少都可以原諒,但入得醫院都好應該關心吓,慰問吓,做阿麻做成咁,真係

大宅

佢有3個孫, 最大同最細既係我個女同個仔. 佢好緊張我個女, 因為係佢湊大的, 我都好明白自己湊一定好感情, 但都冇可能對我個仔甘嫁.

男爵府

老人家唔記得個孫幾大或者差小小一

侯爵府

好媽媽勳章

算啦!!有セ好激氣!
佢對妳個仔好、關心妳個仔=>係人情.......
佢對妳個仔吾好、吾關心妳個仔=>係道理.......
再講,如果妳99好緊張妳個仔,セ都要管、セ都要理、乜都要話哂事(重要用佢個代d方法),你咪重激氣!!!!

禁止訪問

民房

此終都唔係同佢住,記錯個bb幾大都唔出奇既.

同埋佢可能覺得尿道炎係小病,
好快會好返, 咁佢先話冇問題.

唔好唔開心, 睇開d啦, 祝你個仔仔早日康復

男爵府

佢對妳個仔好、關心妳個仔=>係人情.......<--------想問吓呢d係咩人情 ?-( ?-( ?-(
佢對妳個仔吾好、吾關心妳個仔=>係道理.......<-------呢d又係咩道理
?-( ?-( ?-( ?-(

係自己個仔個仔, 吾關心係人情、道理, 乜呢d理論咁好笑既 有無用個腦唸吓先講架

ac321 寫道:
算啦!!有セ好激氣!
佢對妳個仔好、關心妳個仔=>係人情.......
佢對妳個仔吾好、吾關心妳個仔=>係道理.......
再講,如果妳99好緊張妳個仔,セ都要管、セ都要理、乜都要話哂事(重要用佢個代d方法),你咪重激氣!!!!

男爵府

男爵府

算啦bobo_bo99, 我早排呀爸過左身, 我99都不聞不問啦, 安慰電話都無個, 花牌、帛金、祭帳乜都無啦, 佢攪到我覺得自己好似生人物近咁, 到個刻我先知自己同佢既關係連普通朋友都不如啦, 不過平時佢又識個個星期嚟探我個仔喎, 你話吖~所以今年佢生日、母親節我同我個仔都無出現, 既然你咁對我, 我洗乜替你慶祝、高興呀, 話我少氣都係咁話, 呢d係禮節問題, 所以佢唔俾面你, 你都唔洗俾面佢

大宅

係呀, 好似佢個大仔結婚, 一味叫我屋企人去, 話唔去冇臉見人地女家, 好啦順佢意, 個日佢睬都0睬我的屋企人, 好似唔認識甘, 甘係点先. 佢都好唔留情臉姐.

而家甘對我個仔, 你話我興唔興呀.

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

算啦...你鍚仔仔咪得囉...唔好為佢唔開心...而家最緊要你仔仔無事...

[url=http://lilypie.com][img]

侯爵府

好媽媽勳章

OneTwoThree 寫道:
佢對妳個仔好、關心妳個仔=>係人情.......<--------想問吓呢d係咩人情 ?-( ?-( ?-(
佢對妳個仔吾好、吾關心妳個仔=>係道理.......<-------呢d又係咩道理
?-( ?-( ?-( ?-(

係自己個仔個仔, 吾關心係人情、道理, 乜呢d理論咁好笑既 有無用個腦唸吓先講架

我吾係無用個腦唸吓先講呢d說話,或者相反,係你既經曆未夠(或者妳有個'比我個好d'既99)..........當妳到左完全覺得99係'外人'時,你自然就會明白對99係吾可以有任何要求(相信呢度好多mami都會明白).......如果吾係,妳只會生活在痛苦中!!

大宅

希望我的問題無引起各位媽咪的誤會, 我只利用這個平台抒發自己的情感

侯爵府

好媽媽勳章

吾緊要,可能妳地比我幸福/幸運,因為妳地重會對99有dd期望........
可能我已經'睇化'啦!我已經去到'化境',99任何行為都已經吾會令到我'激氣'啦!! (何必為個與自已冇相干的人激氣!)

男爵府

ac321,

其實我唸我明你而家大至上講乜, 而問題就係, 佢想當你係外人時你就係外人, 想當你係自己人時你就係自己人, 或者之前我可能睇過你d post不過唔記得, 所以我而家都係以牙還牙啫, 佢當我屋企人無到, 我都唔洗俾面佢, 佢而家想嚟睇個孫?? 睇吓我心情啦, 佢鍾意就打個電話要嚟睇, 有時佢話要嚟我話約左人出街, 佢都問我係唔係o岩o岩約, 好似想我推左約會等佢老佛爺大駕光臨咁, 而家我屋企有事, 佢就聲都唔聲吓, 呢啖氣我就點都吞唔落, 佢d仔女係佢生所以要就佢, 我唔係佢生我洗乜要就佢 :tongue:

大宅

我十分同意ac321的意見

:-P :-P :-P

侯爵府

好媽媽勳章

bobo_bo99, OneTwoThree

可能每一個人的處世方式都吾同,又或者係我比較消極!!
我起初都係好似妳地禁,成日為左99d野吵鬧,老公就夾係中間,最後重影响左自已同老公既感情.....
後來我唸通左,既然冇辦法改變呢個事實(99d野),咪改變自己既唸法囉!自始我就對99恭恭敬敬,所有禮貌有做多冇做少,セ節セ節永遠冇缺席. 家用、過年利是比到足.....而我已經去到可以完全視99為'外人'對佢冇怨冇求=>去到化境
這時,我老公反而企返係我嗰邊,而我既生活也開心左好多.....(好似冇左99呢個人禁)

男爵府

雖然講係咁講, 佢自己要忌乜忌物我都唔理佢, 但有時佢干涉到我處理自己的家事(老公和仔的事), 我就唔會聽佢講, 你知道嗎? 佢連我媽陪我坐月係唔係我屋企洗頭都要管(唔準我媽係我度洗頭)呢d又會有邊個做人個女既頂得順個99連自己呀媽都要管埋, 乜都要理乜都要管, 唔係老佛爺係乜??

ac321 寫道:
bobo_bo99, OneTwoThree

可能每一個人的處世方式都吾同,又或者係我比較消極!!
我起初都係好似妳地禁,成日為左99d野吵鬧,老公就夾係中間,最後重影响左自已同老公既感情.....
後來我唸通左,既然冇辦法改變呢個事實(99d野),咪改變自己既唸法囉!自始我就對99恭恭敬敬,所有禮貌有做多冇做少,セ節セ節永遠冇缺席. 家用、過年利是比到足.....而我已經去到可以完全視99為'外人'對佢冇怨冇求=>去到化境
這時,我老公反而企返係我嗰邊,而我既生活也開心左好多.....(好似冇左99呢個人禁)

首頁

尾頁

跳至