跳至

首頁

尾頁

大宅

您地check左structural O/S 未呀

我聽講在18-20 weeks可以check 到BB 的結構.我會在6月頭返qe check, but already 21 weeks

禁止訪問

Re: 您地check左structural O/S 未呀

大宅

2019新春慶豚圓

請問係咪政府醫院會免費提供架 , 定係要俾幾多錢. 咁同普通o/s有咩分別呀?
http://albums.vitapixel.com.hk/200709/heison/cover.html

大宅

fannydfmd:
我下次7月14日致再去qe, 到時都25wks, 我諗唔會arrange我照structural u/s la. 而我join c+個package包埋, 所以我會係c+照. 應該要$1k+

我叫暨綿一, 乳名叫一一.綿一blog

複式洋房

fannyfmd,

照structural u/s 要在18 至20周 CHECK, 因為這個PERIOD, BB 的器官已經develop 好, skin 又透明, 所以check 得清楚, 這個checking好重要架, 可以check 兔唇等.

我記得贊育第一次見醫生就arrange structural u/s.

如果qe無arrange, 你就要到私家check啦.

大宅

我5月12日已照結構性超聲波. bb好健康, 應有的器官都有齊

大宅

hehe:
我16wks個陣, 曾e生已經話阿b冇免唇. 20wks會照器官.希望可以一次過照晒la.
我叫暨綿一, 乳名叫一一.綿一blog

大宅

請問私家照structural 要多少錢呢?

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

我BOOK左6月14日去仁安照. 大概$1500.

大宅

LB 寫道:
我5月12日已照結構性超聲波. bb好健康, 應有的器官都有齊

L.B. did you do this in Wai Yee C ?? i will do this on 8 June. and at that time , it is 20wk & 2 days.

大宅

2019新春慶豚圓

唔該晒各位! 咁我諗正常地政府醫院係唔會包 structural O/S架. 因為佢安排我6月21先覆診, 咁到時bb都已經差不多23周, 咁睇黎我要依家book 私家啦.
http://albums.vitapixel.com.hk/200709/heison/cover.html

複式洋房

我會8/6照structural O/S,好緊張呀 ,
到時老公同奶奶都會一齊去,
各位姊妹,structural O/S的影像同平時照個d同唔同架,
到時係唔係都會確定到男定女呀?

複式洋房

Tiffanylmc,

我都係6月14日去仁安照結構性超聲波,不過我老公請唔到假,可能都係得自己一個人去 :cry:

你係未都係睇冼世源啊?

記得上一胎照時,除左見到BB的器官外,我重見到BB打'咸露',同埋見到佢係我肚裡痾尿 (因為初初照佢時,個膀胱係脹脹的,到後黎個膀胱已縮細番)

大宅

我6月9日去仁安照

大宅

2019新春慶豚圓

我終於攬清楚啦! 原來政府醫院都有得照架, 我啱啱打咗去醫院問, 佢哋話通常會安排在18-22wks照, 跟住我問佢, 點解琴日去覆診時, 個醫生幫我book 6月21日先照第一次(已經23周多d) , 跟住個護士就話搵專人覆返我. 過咗半個鐘, 有位護士打黎話可能有程序上出咗錯, 已經幫我將個覆診日期改前兩個星期, 佢仲問我琴日個醫生既資料, 話會調查吓. 雖然差d miss 咗個咁重要既檢查, 但我對個護士既態度都好滿意, 所以都冇再追究.

但係想提吓各位喺政府醫院檢查既媽咪, 要清晰d自己每個階段要做d咩, 唔好淨係依靠醫生安排呢, 咁就算佢地有d咩遺漏, 都仲可以提返佢哋.

大宅

我會在29�5於東區醫院照。但想問政府照完後,是否需要再去私家醫生處照呢?唔知政府照得好唔好,清唔清楚呢?

大宅

原來政府都有o架? 但係我只係知道我o禁咁o係20w book o左政府做checking, 咁係咪要call 去問係regular 定係會做埋結構性呢? 睇怕都要問.

睇到疴尿?

複式洋房

我已紅係聯合照咗﹐一切正常,之前係威爾斯都照咗一次,是follow up check for 絨毛test .
http://hk.myblog.yahoo.com/houron-beautifullife

大宅

係政府醫院會免費提供架!!Free of charge

fannydfmd 寫道:
請問係咪政府醫院會免費提供架 , 定係要俾幾多錢. 咁同普通o/s有咩分別呀?

首頁

尾頁

跳至