夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

應該點做好??

身邊一對朋友, 大家都五十幾歲, 仔女已大了, 大家都有工作, 男的約一至兩星期返大陸一次, 女的是家庭主婦, 但每次男的一返大陸(吃喝玩樂之類, 當然他說他冇做任何錯事,但曾經錯過, 不過今次事實冇人知, 仔女亦唔敢過問), 女的都會唔開心, 因她心想男的一定係去叫x,

但男的解釋女的一定不會相信, 早幾日男的如常去玩, 女的就火起換了家中的鎖, 當然之後大家就吵起來, 現在還冷戰當中,

男的不愛解釋, 自我..... 女的又轉牛角尖, 唉!! 點算好?? 真的解鈴還須繫鈴人?? 請給點意見

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 應該點做好??

既然男的返大陸只係去吃喝玩樂之類,又吾係去'叫雞',女的又吾使返工,咪同埋男的一齊返大陸去吃喝玩樂囉...........

複式洋房

唔係呀, 兩都有做工, 而男的其實不太喜歡同女的一同去玩, 喜歡同他的朋友去,
其實應從男的著手or 女的著手呢??

勸男的又怕被話"多事" (佢有時都幾大男人, 自專心太強)
但若勸女的不如唔好理他啦,對自己好d, 由得男的去玩啦, (因我自覺知太多理太多反而自己唔開心:-( ), 但女的又做不到, 點算好呀??
唉, 挨左廿幾年, 仔大女大, 現在先來爆發問題.........

侯爵府

好媽媽勳章

rikeefung 寫道:
唔係呀, 兩都有做工, 而男的其實不太喜歡同女的一同去玩, 喜歡同他的朋友去,
其實應從男的著手or 女的著手呢??

勸男的又怕被話"多事" (佢有時都幾大男人, 自專心太強)
但若勸女的不如唔好理他啦,對自己好d, 由得男的去玩啦, (因我自覺知太多理太多反而自己唔開心:-( ), 但女的又做不到, 點算好呀??
唉, 挨左廿幾年, 仔大女大, 現在先來爆發問題.........

セ女的吾係家庭主婦咪??

複式洋房

哦..... 應該係話佢工作以外就只會留在家做家務, 打理得屋企乾乾淨淨

侯爵府

好媽媽勳章

=>男的其實不太喜歡同女的一同去玩......
即係男的根本就吾再愛個老婆(or 上去包2奶/叫雞)
不如叫女的作好心理準備,為日後自已生活作好打算!

大宅

大宅

複式洋房

唉..... 好多時女人係唔肯面對現實, 尤其上一代, 唔同這一代看"分開" 咁睇得開, 永遠都在糾纏落去........但問題仍然沒完沒了

子爵府

好媽媽勳章

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

好媽媽勳章

子爵府

好媽媽勳章

其實一家唔知一家事...佢地夫妻係屋企係點相處...外人唔會知道...有無性生活...外人都唔會知道...就算係你朋友...都唔會講太多關於自己...就算知道係自己既問題...都唔會講...算啦...人地既事...佢地點諗...就又得佢...如果佢同你講...你咪聽囉...佢都係想搵人聽下佢講野...同埋聽佢呻下...

子爵府

好媽媽勳章

其實一家唔知一家事...佢地夫妻係屋企係點相處...外人唔會知道...有無性生活...外人都唔會知道...就算係你朋友...都唔會講太多關於自己...就算知道係自己既問題...都唔會講...算啦...人地既事...佢地點諗...就又得佢...如果佢同你講...你咪聽囉...佢都係想搵人聽下佢講野...同埋聽佢呻下...

複式洋房

佢"曾經錯過"乜呀 ?

... 當然他說他冇做任何錯事, 但曾經錯過,

複式洋房

我想係去叫x !! 不過都應是好久前事了.

我有個問題想問, 點先可quote返人地的文章ga lei ??

別墅

我想係去叫x !! 不過都應是好久前事了.

我有個問題想問, 點先可quote返人地的文章ga lei ??

rikeefung,
只要click 1 吓 "引文" 就得啦!

複式洋房

複式洋房

複式洋房

係喎, 真係蠢......

複式洋房

:-P
曦詞於12月13日係浸會醫院出世

首頁