親子旅遊

跳至

首頁
12345...87

尾頁

子爵府

Re: 長隆歡樂世界裡面(哈比王國的開心樂園)是否適合五歲小朋友玩

香江都有車坐. 講得出口的動物都有, 真係好正.

tattat 寫道:
bestwish, 非常多謝你詳盡既解釋呀, 攪到我心郁郁都想暑假同佢去添, 原先同d朋友夾埋想10月先去, 因為冇咁熱, 但家下真係想快d去睇下呀.
南非果d唔同, 因為要坐車週圍check佢地係邊, 香江係咪都係要坐車呢
剛同小朋友去左台灣既木柵動物園, 內裡都唔錯, 都有好多動物睇, 但帶住小朋友, 未行得哂; 但我想比起南非/香江, 可能種類會少d, 但不失係一個好地方呀.(佢入場費好平, 只要台幣60元咋)

大宅

Re: 長隆歡樂世界裡面(哈比王國的開心樂園)是否適合五歲小朋友玩

hi bestwish

長隆酒店是否有香江動物園門票買 (八折) & 如果 check out 左可唔可以放行李係酒店去長隆歡樂世界玩.

子爵府

子爵府

summer_66,

有八折, check out 左都可以放底行李ka. 我上次都係禁.
玩完一定要返酒店, 因為酒店有專車送去碼頭.

summer_66 寫道:
hi bestwish

長隆酒店是否有香江動物園門票買 (八折) & 如果 check out 左可唔可以放行李係酒店去長隆歡樂世界玩.

大宅

thank you all ma ma

男爵府

都是同一句, thanks for all beautiful mama.
我計劃在暑假去的, check 過中旅, 但價錢只去到六月尾,
其他mama 請保持"價格報料"
double-w

大宅

bestwish:

Thanks for your information.

[quote]
bestwish 寫道:
tattat & others,

中旅上綱訂係最抵, 我上次買

複式洋房

bestwish,

請問如果唔好彩落雨, 入面係咪好多遊戲都冇得玩? 另外, 網上訂票, 點樣取票呀? 要隔幾多日先有得攞呢?

子爵府

Bibi12,

如果落雨,歡樂世界有一個室內遊戲室, 都有二十多種機動遊戲. 好過冇.

網上訂票後, 第日就可以送票到你指定地點嗱.

Bibi12 寫道:
bestwish,

請問如果唔好彩落雨, 入面係咪好多遊戲都冇得玩? 另外, 網上訂票, 點樣取票呀? 要隔幾多日先有得攞呢?

大宅

BESTWISH, D床大唔大張呀 ? 我BOOKED左6月尾去, 2個大人, 3個小朋友, 問左又無得UPGRADE家庭房, 所以有D擔心唔夠地方訓~

子爵府

Mangtau,

張大床都有6尺, 可訓三人唔介意, 另兩張單人床每張可訓一人.

mangtau 寫道:
BESTWISH, D床大唔大張呀 ? 我BOOKED左6月尾去, 2個大人, 3個小朋友, 問左又無得UPGRADE家庭房, 所以有D擔心唔夠地方訓~

大宅

hi bestwish

thank you.

我6月6日去, 返黎再報料.

子爵府

hi bestwish

thank you.

我6月6日去, 返黎再報料.

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

中旅上綱訂係最抵, 我上次買嘅package details 如下.
其實兩日都可以. 不過三日會好d. 我上次都係住左一晚.
搭最早班船, 中午到酒店, 可以check in 先, 如果佢未有room可以放底行李係酒店, 就先去動物園, 玩到黃分就可以番酒店食飯, 然後去睇馬戲 (馬戲只係每晚一場咋). 第日就可以一早起身食早餐 (buffet breakfast 都好正, 同白老虎一齊食), 然後就check out (你可以玩下酒店d設施先), 然後去歡樂世界, 十點開門, 然後坐大約四點船返港 (已經係最遲嗰班.) 係咪好正呢 ? 我summer想再去過, 不過check左, summer package price 未有.

套票內容 :
1. 高級雙人房1間1晚
2. 自助早餐2位
3. 日本料理鐵板正餐2位 (好正, 真係係你面前即燒ka)
4. 贈送酒店保齡球2局或乒乓球1小時
5. 免費使用健身房
6. 每房可免費?同1位12歲以下小童入住(已含早正餐) (好正)
7. 九龍來回蓮花港船票各2張 (小童嗰張同佢買埋有discount)
(蓮花港回程的旅客請在開航前60分鐘在酒店大堂等候)
※每天首3套可獲免費提升入住家庭房 (我upgrade 左, 有一張大床同兩張單人床 ka)

想問下如果要帶1位11歲1位4歲去, 要怎樣訂呢?

※每天首3套可獲免費提升入住家庭房, 是否一早上網訂就大機會啲, 例如早上7:00-8:00am上網訂

Thanks

洋房

想請問除香江動物園門票可八折,另長隆大馬戲及歡樂世界可有八折?

summer_66,

有八折, check out 左都可以放底行李ka. 我上次都係禁.

[quote]
hi bestwish

[/quote]

大宅

bestwish,

想問下係唔係住長隆酒店呀
咁你上次去買package要幾多錢一位呢

Thanks for 解答

中旅上綱訂係最抵, 我上次買嘅package details 如下.
其實兩日都可以. 不過三日會好d. 我上次都係住左一晚.
搭最早班船, 中午到酒店, 可以check in 先, 如果佢未有room可以放底行李係酒店, 就先去動物園, 玩到黃分就可以番酒店食飯, 然後去睇馬戲 (馬戲只係每晚一場咋). 第日就可以一早起身食早餐 (buffet breakfast 都好正, 同白老虎一齊食), 然後就check out (你可以玩下酒店d設施先), 然後去歡樂世界, 十點開門, 然後坐大約四點船返港 (已經係最遲嗰班.) 係咪好正呢 ? 我summer想再去過, 不過check左, summer package price 未有.

套票內容 :
1. 高級雙人房1間1晚
2. 自助早餐2位
3. 日本料理鐵板正餐2位 (好正, 真係係你面前即燒ka)
4. 贈送酒店保齡球2局或乒乓球1小時
5. 免費使用健身房
6. 每房可免費?同1位12歲以下小童入住(已含早正餐) (好正)
7. 九龍來回蓮花港船票各2張 (小童嗰張同佢買埋有discount)
(蓮花港回程的旅客請在開航前60分鐘在酒店大堂等候)
※每天首3套可獲免費提升入住家庭房 (我upgrade 左, 有一張大床同兩張單人床 ka)

別墅

bestwish
請問幾多歲要買船飛,小朋友另買來回船飛要幾錢一位
係咪假期同平日d套票都一樣價錢

洋房

GLMa,
長隆大馬戲及歡樂世界, 門口有套票賣架! 我只記得成人係195(人仔), 去到先買票都唔遲 ~
GLMa 寫道:
想請問除香江動物園門票可八折,另長隆大馬戲及歡樂世界可有八折?

[quote]
summer_66,

[quote]
hi bestwish

[/quote][/quote]

洋房

潁潁媽媽,
船飛1歲以上就要買飛, 小朋友5歲以下 & 5歲以上都唔同價, 我上次, 因為連套票一齊買, 所以, 額外船飛都有特價.
5歲以下- HKD140(來回) , 5歲以上-HKD195 (來回) ,
至於, 平日同假日的價錢係咪一樣? 我相信唔會la , 你大可上上中旅個網站, 果樹有得check check 價錢架

洋房

首頁
12345...87

尾頁

跳至