自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

KDK and Panasonic, 係咪同廠架? 草津好貴, 但值嗎?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:KDK+and+Panasonic,+係咪同廠架?++草津好貴

原帖由 htts 於 12-11-12 發表
KDK and Panasonic, 係咪同廠架? 草津好貴, 但值嗎?
都想裝,但上次師傅上來看過,我要裝會好麻煩,因為重新拉過電線,除非間屋新裝修時一次過攪,所以無得諗了。不過如果比我,我會揀Panasonic

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

通常入伙裝修時一齊攪, 而家安裝會否好麻煩!

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cy101 發表於 12-11-12 08:33
通常入伙裝修時一齊攪, 而家安裝會否好麻煩!

裝時有乜要注意架?

123BB  要拉一條20a既獨立電線。  發表於 12-11-12 09:13

寶石宮

ilovematthew 發表於 12-11-12 08:30
都想裝,但上次師傅上來看過,我要裝會好麻煩,因為重新拉過電線,除非間屋新裝修時一次過攪,所以無得諗了 ...

聽說KDK 同Pan係同廠, 但KDK又平dd咁

男爵府

我用草津, 貪佢全日本製造, 同埋可以裝係窗口, 功能齊全, 我認為好好用。

寶石宮

引用:我用草津,+貪佢全日本製造,+同埋可以裝係窗

原帖由 123BB 於 12-11-12 發表
我用草津, 貪佢全日本製造, 同埋可以裝係窗口, 功能齊全, 我認為好好用。
我不用裝窗口,是否其他2牌子也可以?

男爵府

htts 發表於 12-11-12 09:10
我不用裝窗口,是否其他2牌子也可以?

聽朋友講p仔都唔錯。

象牙宮

123BB 發表於 12-11-12 09:06
可以裝係窗口? 方便安裝.
size 多大?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

寶石宮

點評123BB 要拉一條20a既獨立電線。 發表於 16 分鐘前

why?

男爵府

有關草津既資料請找輝福實業, 佢地代理架。我只係因為岩裝修完冇耐, 知dd。

大宅

回覆:浴室寶好用嗎? 邊隻牌子好d 呀?

請問裝大約幾錢?

123BB  機價加安裝$4300  發表於 12-11-12 14:39

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:KDK+and+Panasonic,+係咪同廠架?++草津好貴

原帖由 htts 於 12-11-12 發表
港燈outlet買既話,好似第一次買有discount架(得草津) 同港島人先得

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

寶石宮

orangekkkkk 發表於 12-11-12 12:05
港燈outlet買既話,好似第一次買有discount架(得草津) 同港島人先得

不用考慮了

大宅

回覆:htts 的帖子

我問過信興師傅,他們說P記和KDK是同廠而且是一模一樣,只是label唔同,KDK其實是比P牌早出浴室寶,只是後來KDK給P牌收購,P牌再重新包裝宣傳,所以我最後選了KDK因為價錢平d,喺教協買差不多全港至平。可check 一 check

珍珠宮

好媽媽勳章

htts 發表於 12-11-12 09:30
點評123BB 要拉一條20a既獨立電線。 發表於 16 分鐘前

我都去p仔問過,
應該係用電量都幾大,
所以裝修時做埋會好d.

如果住落咗先裝,
sales話通常都裝唔到.

寶石宮

引用:我問過信興師傅,他們說P記和KDK是同廠而且

原帖由 Ianmammy 於 12-11-12 發表
我問過信興師傅,他們說P記和KDK是同廠而且是一模一樣,只是label唔同,KDK其實是比P牌早出浴室寶,只是後 ...
你買邊隻model呀?

寶石宮

引用:Quote:htts+發表於+12-11-12+09:30+點評123

原帖由 YanYan0116 於 12-11-12 發表
我都去p仔問過,
應該係用電量都幾大,
所以裝修時做埋會好d.
吓?咁架?

珍珠宮

好媽媽勳章

htts 發表於 12-11-12 14:34
吓?咁架?

係呀,
你去問下先啦.

大宅

我用KDK, very good!
冬天開著暖燈沖涼,唔怕凍親,下雨天可以用dry mode 乾衣

首頁

尾頁

跳至