自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章

Re: 剖 腹 產 子 對 母 嬰 有 危 險

大宅

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係開刀, 因唔轉頭.
bb出來時重比醫生(界刂)到個pat pat添, 好彩只係皮外傷.

洋房

俊俊媽媽 寫道:
有些人經醫生檢查後一定要開刀生bb,真的無得選擇自然生產
例如我都是無得選擇

me too, doctor 話唔開刀仲危險喎!
家有三個小寶寶 : 子淇 1995年6月6日 子鳴 1995年6月6日 子維 2005年9月29日 ;-)

洋房

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

生仔都係有風險架喇!開刀順產都係。
不過我發現到一樣野,開刀生既BB 一般都好湊D,
即是佢地比較訓得好D,喊亦都比較少。
之後我睇過一篇article,原來BB 在生產時,
因為經過產道,所以都一樣好辛苦的,
有D 迫到頭仔也尖了,生產時BB 都受過壓,
所以會容易扭計扭喊咁話。
反觀開刀的BB,出左黎都唔知喇,
好似我個仔BB 時真係好好湊架,
訓完又食,食完又訓架喇,好少喊的。

別墅

Arismum 寫道:
[quote]
debbyma 寫道:

係呀~~好似我咁, 等左10個鐘有多, 都仲係開得2度 , 羊水又一早穿左, 除左開刀, 都唔知可以點.......

ME TOO
[/quote]

me 3. :-( :-( :-( [/quote]
我生第2個時又係開極都只係3度幾,痛咗成8個幾鐘先同我開刀。

子爵府

麟媽媽
錯了 我兩件完全相反 :-( :-(
麟媽媽 寫道:

不過我發現到一樣野,開刀生既BB 一般都好湊D,
即是佢地比較訓得好D,喊亦都比較少。

好似我個仔BB 時真係好好湊架,
訓完又食,食完又訓架喇,好少喊的。

男爵府

開刀唔係每個孕婦想
我都好想順產
點知....兩個都係要開刀

首頁

尾頁

跳至