潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

李豆豆 發表於 12-11-13 14:30
因為我用沐浴露架!扇牌洗衣梘?用黎洗衫唔係沖涼?
係啊,洗衣梘來.
但我有一年用佢來洗面,然后乜都唔擦!因為書上講肥皂係用肥豬肉做,無化學劑,唔會傷皮膚.

大宅

引用:回覆+siutoto007+的帖子 ++在你對鞋覺得磨

原帖由 慒餅餅 於 12-11-13 發表
回覆 siutoto007 的帖子

在你對鞋覺得磨腳的部位用番梘擦幾野,包你唔會再損!
咁如果有腳汗,會唔會著著吓有d泡泡架???

大宅

panmung 發表於 12-11-13 14:59

我第一次就擦落去果下都同你一樣咁擔心.
但呢個現像未出現過.

大宅

BK Milk勳章

我都係呀...

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我都係,著咩都損,而家盡可能都唔著,
係有對閃閃地嘅平底鞋,著完冇刮,仲幾舒服,
所以,而家去咩飲宴場合都著佢!!
但佢爛左就唔知點算啦

大宅

回覆:次次着親高踭鞋對腳都損哂,點算好

原來都有唔少JM同我一樣,好彩我份工唔使着高踭鞋咋,否則

我試吓你地啲方法先。

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我之前都係架, 著平底鞋, 鬆高鞋都會刮損, 但自從買左Millies之後都無甘嘅情況出現~可能你選果d鞋唔岩你腳型呀~
你要選d鞋頭寬d果d鞋~ Millies都唔係平呀~
但唔好以為貴就無事, 一樣會唔岩你對腳~
我以前只係著convs, 依家買過Milllies之後, 全屋都係Millies鞋~
你可以叫Millies d人幫你用整鬆d對鞋呀~ 再唔係對襪~

話時話, 你買左咩鞋令到你甘辛苦呀?
사랑합니다.

子爵府

回覆:次次着親高踭鞋對腳都損哂,點算好?

Me too

男爵府

siutoto007 發表於 12-11-13 17:07
原來都有唔少JM同我一樣,好彩我份工唔使着高踭鞋咋,否則

我試吓你地啲方法先。

我都係架, 高踭鞋成日整損腳, 份工唔使着高踭鞋, 不過都心癢癢想著黎襯衫

珍珠宮

畀面勳章

ME TOO

大宅

慒餅餅 發表於 12-11-13 15:03
我第一次就擦落去果下都同你一樣咁擔心.
但呢個現像未出現 ...
咁神奇~~唔知遇著落大雨會點呢????

大宅

回覆:次次着親高踭鞋對腳都損哂,點算好?

係咪size太細所以刮腳?試下買大半碼好唔好d?

大宅

引用:回覆+siutoto007+的帖子 我之前都係架,+著

原帖由 kingkingtc 於 12-11-13 發表

我之前都係架, 著平底鞋, 鬆高鞋都會刮損, 但自從買左Millies之後都無甘嘅情況出 ...
都係普通兩吋高圓頭嘅鞋,漆皮已經唔敢再買,死硬嘅。 依家只揀聲稱羊仔皮嘅,點知咪又係爛腳,我見咁多JM介紹jelly bean想試吓。

大宅

環保接龍勳章

回覆:次次着親高踭鞋對腳都損哂,點算好

我都係,我諗係腳形問題。

禁止訪問

回覆:慒餅餅 的帖子

男爵府

中環有間叫VICKIE既鞋舖 (早前有JM開POST講過), 佢啲鞋約四百幾一對, 訂做一樣價錢, 雖然款式唔會太花巧但勝在易"親"同埋幾多高踭鞋選擇,著過兩對係我雙肥腳板上都無損無痛.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

panmung 發表於 12-11-13 14:59

別墅

回覆:chrishuicy 的帖子

Me too. 我著平底鞋都唔掂,一定要著紳士鞋or 類似converse 嘅鞋,因要著socks!

我仲有一個問題,就係一定要著綁帶鞋,如果唔係會鬆,行一步就 lut.

大宅

引用:中環有間叫VICKIE既鞋舖+(早前有JM開POST講

原帖由 June04 於 12-11-13 發表
中環有間叫VICKIE既鞋舖 (早前有JM開POST講過), 佢啲鞋約四百幾一對, 訂做一樣價錢, 雖然款式唔會太花巧但 ...
謝謝。

大宅

引用:係咪size太細所以刮腳?試下買大半碼好唔好d

原帖由 kumasanee 於 12-11-13 發表
係咪size太細所以刮腳?試下買大半碼好唔好d?
我平時着36,高踭鞋買37都損,但買38就甩鞋,我腳背比較薄。

首頁

尾頁

跳至