論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

工人攤係Sofa到同BB玩, 是否過份???

工人來佐七個幾月啦, 可能已經過佐蜜月期, 記得初初來過陣, 連SOFA都不够膽坐, (就算係CAM度看都冇), 但依家就算我係度, 都成個人攤係SOFA度同BB玩, 個工人作嘢都OK, 是不是我太介意啦?
?-(

侯爵府

醒目開學勳章

Re: 工人攤係Sofa到同BB玩, 是否過份???

如果佢自己本身攤係SOFA度同BB玩,我唸我都吾接受囉

大宅

公爵府

好媽媽勳章

裝左cam都攤係度同bb玩, 有點先過分喎

大宅

我唔會比佢咁做,我會同佢講叫佢坐第2度,點可以咁無規矩,不過我有個朋友,佢個工人可以開著電視

複式洋房

how "攤係SOFA", if she just sit on the sofa and carry my Baby. I will accept it. If she sit on the sofa and watch TV, i will not accept it. If she 同先生排排坐sofa睇波, I will fire her.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

真係幾過份喎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

KaKa1014: 聽YYB講得對,你唔鍾意就要出聲,唔洗同佢客氣,你覺得佢做不對其他行為都要即時叫佢唔好 久已久之,慢慢物都會做得出,呢

大宅

我個工人都會攤响梳化度同bb玩, 我都覺得過份, 不過so far我都忍住無出聲, 佢由bb兩三個月巳經係咁, 仲有我99個工人都會成日走上嚟同埋我個印印一齊攤, 一齊"浪"隻腳上機仔, 最近bb學爬, 我鋪張pooh pooh墊响地下, 佢兩個直頭打橫訓埋响張墊度, 我都好唔happy, 但係唔話得, 因為99唔鍾意我哋話工人, 當d工人好似神咁, 我不知忍得幾辛苦, 仲要俾d工人响我屋企自出自入, 好似無奄雞籠咁! 所有都係裝cam睇到, 我哋响度佢又唔敢咁樣

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Hi Kaka1014, if I were u I will stand in front of her & give her pressure to let her know don't sit on th sofa anymore.And tell her that she can sit on the play mat with bb.(Because I put the play mat on the floor.)

別墅

如果係我, 一定即晚番去話佢. 你個工人係唔係差不多約滿?

我個工人頭頭做都幾好, 依家差不多約滿, 好彩我已請了另一個新工人, 未通知佢唔續約, 裝左部cam先知冇心機同我個b玩, 成日坐係地下睇住我個b玩(唔願郩), 唔夠兩、三個鐘就拍佢訓覺(我個b已21個月大), 因為佢有多d時間傾電話、有私人時間. 夜晚洗完碗、沖完涼就9秒9行入房, 驚死我叫佢湊b.

Kaka1014 寫道:
工人來佐七個幾月啦, 可能已經過佐蜜月期, 記得初初來過陣, 連SOFA都不够膽坐, (就算係CAM度看都冇), 但依家就算我係度, 都成個人攤係SOFA度同BB玩, 個工人作嘢都OK, 是不是我太介意啦?
?-(

伯爵府

我接受唔到.

我會放play mat, 要個工人同bb一齊坐play mat玩.

民房

Agreed. I can just accept my maid to sit on the play mat with my bb and can't accept her lay on the sofa.

複式洋房

bubble_bb 寫道:
我個工人都會攤响梳化度同bb玩, 我都覺得過份, 不過so far我都忍住無出聲, 佢由bb兩三個月巳經係咁, 仲有我99個工人都會成日走上嚟同埋我個印印一齊攤, 一齊"浪"隻腳上機仔, 最近bb學爬, 我鋪張pooh pooh墊响地下, 佢兩個直頭打橫訓埋响張墊度, 我都好唔happy, 但係唔話得, 因為99唔鍾意我哋話工人, 當d工人好似神咁, 我不知忍得幾辛苦, 仲要俾d工人响我屋企自出自入, 好似無奄雞籠咁! 所有都係裝cam睇到, 我哋响度佢又唔敢咁樣

我都feel到你好嬲因我奶奶都吾鍾意我哋話工人, 當d工人好似神咁, 我不知忍得幾辛苦,吾知邊個係新 吾知邊個同佢生仔,我都吾會比工人攤係度,如果吾講第日會係度sleep潻呀 !

大宅

My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

大宅

same as your opinion.

banyantree 寫道:
how "攤係SOFA", if she just sit on the sofa and carry my Baby. I will accept it. If she sit on the sofa and watch TV, i will not accept it. If she 同先生排排坐sofa睇波, I will fire her.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

大宅

乜呢份工係咁輕鬆,咁冇規矩

公爵府

我都係咁想. 如果只係坐係度同bb玩, 咁都可接受. 但係平時又唔係同bb玩, 就坐sofa, 我就會唔俾

Fionyiu 寫道:
same as your opinion.

[quote]
banyantree 寫道:
[/quote]

首頁

尾頁

跳至