自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

我剛剛收到3724 0160打黎, 有個講廣東話都未講正既女人比我玩左 10mins 先收佢線~

背景好嘈, 聽得出有另一個講唔正廣東話既女人喺度 bi li ba la...

打黎果個女人好快咁講話佢地係 HK乜乜打黎, 為左撻謝我年初做過意見調查, 而家打黎送個乜叉會藉比我, 又話有乜鬼抽奬, 頭奬係胃胸超市現奸卷$5,000蚊, 二奬係慢0超市現奸卷$2,000蚊, 三奬係唔知乜鬼現奸卷$1,000蚊…

我“咪住先, 我幾時幫你地做過調查呀?” mouth:mouth:" />

女人“係奸年年頭既時候, 可能小姐你太忙, 唔記得左”

我“咁個調查係關於咩嫁?”

女人“係奸於累人指數xyz…”

我“乜野指數話?”

女人“累人指數, 即係問你幾耐去一次累人, 每次累人花費幾多咁既姐, 冇乜特別… 我地呢個係正龜既計劃, 唔會要小姐你花一分一毫, (中間好多聽唔明) 我地會透過郵局既唧完, 用普通信件寄去你屋企就可以嫁喇, 你鍾意幾時用都得, 係終身免費既, 你唔需要提供身分證號碼呢d更私人既資料既… 今次打黎, 主要係想確定番你係咪15-55歲既康港居民…”

我“你唔係話我年頭果時同你地做過調查既咩, 咁你地果時唔係應該問過我幾多歲, 合資格先既咩? 定係你地年頭打黎我55歲, 而家年尾我變左56歲, 就唔合資格咁既意思呀?”

女人“(笑)唔係咁既意思, 不過今次打黎主要係想確定番你係咪15-55歲既康港居民… (中間又有好多聽唔明) 我地會透過郵局既唧完, 用普通信件寄去你屋企, 係正龜既, 你唔需要提供身分證號碼呢d更私人既資料既, 更加唔會要你花一分一毫, 小姐你可以放身…”

我“你地係咩機構話?”

女人“我地係HKBA既, 今次打黎係為左撻謝你年初做過意見調查…”

我“HK乜話”

女人“HKBA”

我 “HKBA stands for 咩呀?”

女人“HKBA, H for Helen, K for king, B for Peter, A for apple”

我“我係問你HKPA既全名係咩呀…”

女人“巷抗被飯鐵阿掃肆a唇, 係一奸正龜既市場堆港公司黎既…”

我“乜話?!我完全聽唔明… 你講多一次?!”

女人“巷抗被飯鐵阿掃肆a唇”

(我終於估到佢講咩, 即刻上網check 下係乜傢伙)

我“哦… 香港預防協會呀嘛” (心唸: 又係你地…) “你地話要送野比我, 咁我姓咩你知唔知嫁…”

女人“小姐, 我地冇呢方面既資料既, 但因為abc會藉既乜乜係要你既英文全名, 要黎對xyz既, 所以我地賤係要你既英文全名, 而唔需要身分證號碼呢d更私人既資料既, 小姐你可以放身…”

我“你連我姓乜都唔知, 咁你點搵到我個電話嫁?”

女人“我地係根據市場調查果邊既同事比既資料黎打番比小姐你既”

我“咁我果時比左咩答案你地呀?”

女人“我地冇果d資料喺手, 只係有個電話號碼, 知道小姐你1234 5678 呢個電話折壽(我啋過佢!)過我地既市場調查, 所以先打番黎呢個電話度既姐, 如果你想睇番個撻案既, 我地可以提供番比你”

我“咁我話番比你知, 我果時係冇答過你地既問題, 一聽到係你地呢個香港預防協會我就cut左你地線, 你地已經打過好多次黎, 唔該你地唔好再打黎, 聽唔聽得明?”

女人“小姐, 即係而家你唔需要喇?”

(心唸: 我幾時有話過需要?)

我 “唔需要!”

女人cut線! 哎吖! 拜拜都唔講! 咁冇禮貌既!

偷懶喵星人  問你幾耐去一次累人, 每次累人花費幾多<~~已經笑咗.. ..   發表於 12-11-15 17:32

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:再黎香港乳房協會~~~~ (好長)

我剛剛都收到呀~不過係2130 440x

伯爵府

睇得好辛苦,聽都辛苦

大宅

畀面勳章

呢個乳房協會真係好煩

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

笑左,對話巧生動呀

zoeyin  我聽到佢話累人指數果時, 我差 d 笑到噴水~~~  發表於 12-11-14 18:01
Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

珍珠宮

玩左好耐。。。

zoeyin  今日唔係好忙, 陪佢玩下~~   發表於 12-11-14 18:01
幸福肥師奶

男爵府

畀面勳章

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

好老婆 發表於 12-11-14 17:50
睇得好辛苦,聽都辛苦
我真係聽得好辛苦, 我問左佢好多次 "你講乜話??"

我想盡量真實地反映佢講乜, 所以用左佢講果個音既字, 令你睇得辛苦添~~

大宅

回覆 zoeyin 的帖子

放心, 個零兩個月後又會再打黎煩你架喇

禁止訪問

畀面勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

醒目開學勳章

樓主真好嘢可以將整過過程打出來分享

zoeyin  中間有好多聽唔明, 又有好多唔記得左嫁喇~~   發表於 12-11-14 18:03

子爵府

月餅 發表於 12-11-14 17:48
我剛剛都收到呀~不過係2130 440x

個女人講廣東話正不正 ?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔係喎, 我覺得樓主打得好生鬼, 好搞笑喎~

zoeyin  個女人講得好搞笑就真~~ 累人指數~~ 笑死人咩~~~  發表於 12-11-14 18:03
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

子爵府

好好玩!

zoeyin  玩一次夠喇... 唔好再打黎... 好煩...   發表於 12-11-14 18:10

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

手痕睇左小熊來電, 上面兩個號碼都on list, 所以我唔會收到

zoeyin  我冇裝小熊來電... 要裝喇...  發表於 12-11-14 18:11

伯爵府

回覆:zoeyin 的帖子

叫佢從頭再講多一次

大宅

好傳神!

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

do-re-me 發表於 12-11-14 18:12
叫佢從頭再講多一次
你幾號電話~? 我叫佢打比你, 等你親身聽一次, 好過癮~~

子爵府

畀面勳章

sorry...忍唔住。。。笑左

zoeyin  我自己睇番都係咁笑~~  發表於 12-11-15 10:24

首頁

尾頁

跳至