美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

近呢半年成日見到透明個個箍牙廣告
係咪間間診所都有得做架?!
有冇人已經做緊OR問過,知道詳情??

PLZZZ tell me more

大宅

回覆 babypoo 的帖子

其實膠明O個隻箍牙唔係人人適合的,要牙醫睇返你棚牙O 唔OK先得,
如果唔係好亂既就一般都OK,
多數牙醫都可以做到膠明同傳統O個隻箍牙的!

如果真係想箍牙,真係要的起心肝,
我係箍傳統O個隻, 箍完個人真係有信心左好多,
我好後悔甘遲先箍,應該讀書O個時就箍!

複式洋房

我而家都好後悔咁遲先箍
但我份工成日要見客.....如果做傳統個隻好影響哦
所以想做透明個隻, 不過我都係驚唔箍得同埋驚貴

大宅

回覆:想趁聖誕假的起心肝去箍牙

我箍緊隱形牙箍,叫Invisalign. 每兩星期換一個牙箍,d牙會慢慢變整齊,真係唔太覺眼的,值得一試!

禁止訪問

複式洋房

但我都幾唔齊下,有隻又飛左上去
係咪一定箍到?

我岩岩都上網做左小小research
有幾位dr都幾出名,已經卜左去consultation一下先

不過呢世人真係最怕睇牙....生完之後都未洗過牙

複式洋房

回覆 millachanchan 的帖子

係咪就係dr chiu?
我就係卜左佢呀,另外仲卜左位女dr
始終覺得女dr應該會nice d同埋細心d

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

隱形果隻唔係間間有,亦唔係人人岩,仲要Scan寄去外國做模,都要幾耐下,牙醫話我D牙齊,唔建議箍牙

大宅

我箍緊,唔太貴 ... 但要箍2年半

複式洋房

你就好啦
我除左唔好睇之外仲好難刷到晒每隻牙

希望呢個invisalign幫到我而且"唔痛"啦

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你哋也好,我有朋友都想箍,點知醫生唔建議,因佢個鼻係有少少偏左,但塊面又大細面,醫生話箍完出嚟會好明顯塊面不對稱,倒及,同埋佢啲牙不嬲唔好,箍完啲牙會更易發炎,同埋佢真的要箍,唔止脫四隻牙,連犬齒都要脫。
我朋友幾失望,佢話唔的起心肝都唔知自己咁怪相,我安撫佢爆牙的她也很可愛。

爆愛車縫作

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:babypoo 的帖子

我在趙創波度cool, finished. now wearing retainer. invisalign is very good. not painful as traditional one. not so obvious as the traditional one. however, it is not very strong. if ur teeth is like 打風, it helps. but if 哨牙,倒及就冇鐵線甘夠力!鐵線真係可改面形,但invis. 只可微微改,主要係泊齊牙齒,趙好多好多人睇,等一個鐘閒閒地!勝在平!

cool 啦,我好少問題都cool了!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:你哋也好,我有朋友都想箍,點知醫生唔建議

原帖由 蜜棗 於 12-11-15 發表
你哋也好,我有朋友都想箍,點知醫生唔建議,因佢個鼻係有少少偏左,但塊面又大細面,醫生話箍完出嚟會好明 ...
佢睇那位?是矯齒專科嗎?可以問多個牙醫意見,不要揾趙創波,他不是專科!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我箍緊,唔太貴+...+但要箍2年半

原帖由 babykris 於 12-11-15 發表
我箍緊,唔太貴 ... 但要箍2年半
我09年開始cool,初時話cool九個月便可,最後cool了兩年多才滿意!

複式洋房

我做緊份工幫緊某大型美容公司做緊推廣
COOL 牙只要2萬幾就OK,仲要係隱形

如果有意PM我

複式洋房

如果唔係好痛我都ok既,但係咪一定要mok牙架?!

vet, 請問dr chiu好人嗎?佢細唔細心?係咪每次visit都要等好耐架?
thz

公爵府

好媽媽勳章

回覆:vet 的帖子

how much?

大宅

我箍傳統個隻,箍左3年,吾洗錢的

joeylin1017  點解唔洗錢?  發表於 12-11-23 02:14

男爵府

我都係想去箍牙,咁個DR已經跟左我三年,我覺得佢都好好,咪問DR.想箍牙既事,(我棚牙真係唔多好N靚,左邊門牙係勁爆牙,跟住門牙對住下面果兩隻牙形成 "^"凹咁樣,笑~仲肉酸就係會露牙肉),但DR話唔建議箍牙,原因係要脫4隻健康既牙,先可以做到箍牙,唔係好值得脫去健康既牙,而遷就箍牙,以及價錢都好貴喎!所以冇緣了.

大宅

聽vet咁講同比較,我覺得我既醫生好d喎!
我之前又係爆牙,好唔齊,要脫四隻小臼齒,用Invisalign都ok呀。我第一個round箍了一年三個月左右,共33牙膠; 跟住而家第二round, 因有d牙仲差少少要再執靚d。不過而家整體上都好齊下架喇! 頭先影左張戴住牙膠既相,俾你地睇下。(唔好介意有d核突)

首頁
12345...6

尾頁

跳至