自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+小魚兒正正+於+12-11-15+發表

子爵府

引用:Quote:原帖由+alaneva+於+12-11-15+發表邊

原帖由 JessMama 於 12-11-15 發表
我哋旁觀者 (其實連"觀"都冇) 其實好難給予中肯或客觀的意見,因為只是聽樓主的片面之詞。

副校的態度亦取 ...
非常認同

水晶宮

如果對方家長話兩點先來得,咁你無必要係學校等,仲有副校只是呢件事既中間人,佢都要了解件事,同埋要時間去處理。

大宅

畀面勳章

回覆:急問..小朋友在學校比同學剪左頭髮家.長可以做.什麼

首先...睇樓主去到學校都是大吵大鬧...於是無補...冷靜點吧!要爭取公義...唔係又鬧又報警就解決到問題...簡直故鬧...斯文點...現在你小朋友是受害者...比機會學校處理左先...學校草率了事..再想下一步吧!

Cutemom0808  agree la  發表於 12-11-29 09:14

伯爵府

牛年勳章

我個仔幼稚園時都試過比同學剪左忽頭髮
我只係同老師講聲,叫佢多加留意,就係咁多...
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

雖然明白被人剪左頭髮係好嬲,但依你所述你在學校迫副校長交人(叫對方家長出來)係好拙拙迫人,佢唔肯來,校方有乜符!你又係都要等,等唔到又發忟,咁換轉你做副校長,一個家長唔肯前來,另一個頼著唔走又嘈要報警,應該點?

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我諗我都會嬲到爆炸!我可能會以其人之道還治其人之身

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

水晶宮

晴B媽 發表於 12-11-15 21:24
雖然明白被人剪左頭髮係好嬲,但依你所述你在學校迫副校長交人(叫對方家長出來)係好拙拙迫人,佢唔肯來, ...

好同意.
如果個家長唔合作,要比時間校方做野.
即使鬧爆個副校,都係無用.
冷靜D先啦.

Cutemom0808  agree la  發表於 12-11-29 09:15

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

單睇文字, 只係覺得樓主迫緊副校長交人, 仲激動到要報警, 但處理件事都要比時間對方, 淨係要見對方家長而無真正了解事件, 人地講咗2點到, 無必要係學校等丫, 若果真係想了解同解決件事應該先冷靜自己先...
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

報警?!?!

大宅

怪獸家長

一睇到個題目,我諗起我小一個陣比前面個男同學屈我剪佢頭髮,搞到我比老師罰。到而家我都仲記得架!

大宅

我估以下係:
今日巳去學校了解,但結果比副校好大聲咁罵,比時間佢去攪。ok,到中午,話要放學,我仔咳緊,我都要同呀仔去睇醫生,點解,我由學校開門,等到中午,都見吾差對方家長,我話,咁我報警,個副校態度其差,好大聲話:「你可以做任何野,我吾會去阻止你,去啦....」我巳打左2個9字,.訓導老師同我講;「冷靜媽媽」到2點先見到對方呀媽,但個呀媽話:「我個女一定吾會做呢d野」冇言...個呀媽話:「我個女吾會玩剪刀」,ok我由學校開門等到2點,先見到對方家長,原來佢吽緊仔,在屋企瞓緊覺。有冇攪錯,我地2個家長(可能樓主兩公婆)加埋2個小朋友等你,你原來瞓緊覺,之前個副校話佢係屋企枝柱吾可以來學校,點知得到結果係佢大肚好辛苦,我仔都咳緊,點解要攪到2點先見面?重要係諗住見左家長解決左件事!點知都解決唔到!仲好嬲個副校話對方家長講話對方咁遲到學校既原因係假!我估樓主係講呢啲!

小魚兒正正  全對.  發表於 12-11-15 22:44
silvia_ng  你好叻呀! 睇得明...我同佢個衰婆講成點鐘電話都明+ 冷靜到佢咋...  發表於 12-11-15 22:08

大宅

其實我就覺得無咩可以做!最多叫老師留意下唔希望有下次!另外最多要個小朋友道歉!去到報警真係有啲誇

侯爵府

畀面勳章

其實要了解咗事實先可評論,小朋友被同學剪咗頭髮前文後理是什麼,明白樓主見到自己小朋友被人剪頭髮係好嬲,但請你在小朋友前保持理智,大吵大鬧並不能解決問題,先交給學校去調查及處理吧

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

咁結果呢

伯爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我以為講野先有"口吃",原來打字都會有"口吃"?mouth:

Cutemom0808    發表於 12-11-29 09:17
ym5678    發表於 12-11-27 20:20
iris_lam2009    發表於 12-11-17 02:13
shanshan16    發表於 12-11-16 14:08
jennylpyk    發表於 12-11-16 08:42
戲如人生    發表於 12-11-16 03:22
藍藍  我都想咁講,睇死人~~  發表於 12-11-16 03:06
魔怪媽媽    發表於 12-11-16 00:13
小魚兒正正    發表於 12-11-15 22:44

侯爵府

其實,剪左幾多吖? 女仔被人亂剪頭髮,如果係剪左條"邊",我諗真係會

王國長老

王國長老

引用:我諗我都會嬲到爆炸!我可能會以其人之道還

原帖由 sharonhwyc 於 12-11-15 發表
我諗我都會嬲到爆炸!我可能會以其人之道還治其人之身
唔好咁,做左家長更加要小心自己行為,一來身教,二來最後承受既係自己仔女。傳出去亦白白污左自由名聲。遇事要冷靜,唔好同學校爭執衝突。

Cutemom0808  agree la,  小小事call police, 浪費警力  發表於 12-11-29 09:19
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

大概都明!但太多符號……驚理解錯

首頁
12345...15

尾頁

跳至