興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問fishpond 賣嘅書或CD係新定二手?謝謝

別墅

回覆:iambluecat 的帖子

新書,我order 過兩次,ok

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

新書.. 我.order 過兩次..

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:Fishpond

係新架,仲有free shipping,唔錯。

大宅

It\'s new

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

This bookstore is very good

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

iambluecat 發表於 12-11-19 17:24
請問fishpond 賣嘅書或CD係新定二手?謝謝
我黑仔, ORDER 過兩次, 3本, 似舊書/陳列書, 還要書面係爛既

大宅

回覆:CrabPincers 的帖子

我都有試過!都係封面好污糟,本書有折痕!我有寫電郵報告,最後回贈$10給我下次用!但我個次係有3本書有問題!雖然係咁,我都有繼續買!因為平過其他書店!

男爵府

Is it paid by Visa online?
Is it safe to do so?
Thanks

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Is+it+paid+by+Visa+online?Is+it+safe+to+

男爵府

收貨 - is it put in your postbox or come up to your flat and press the bell?

FYI

I checked some English readers, they are really cheaper than outside.
But for some English dictionaries, they are more expensive than outside.

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:新書,我order+過兩次,ok

原帖由 blessedmama 於 12-11-19 發表
新書,我order 過兩次,ok
請問在預計時間內收貨嗎?

大宅

我訂過四五次啦, 每次都好ok喎, 新書, 又快又準時, 甚至乎比預定日期早到添呀!
哈哈~! 我要揍好呢隻妹~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

shirleyyu 發表於 13-1-26 21:49

訂過一次, 但遲咗成個月先收到本書. customer service 又唔覆, 一覆就覆d 有覆等如無覆嘅email. 把我氣死, 永不錄用.

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

引用:Quote:原帖由+blessedmama+於+12-11-19+發

原帖由 shirleyyu 於 13-01-26 發表
I just received my books today which is within the delivery schedule. Fishpond will send an email to keep you posted on the delivery schedule.

男爵府

At their website, if it says " deliver directly from UK", how long will it take for me to receive those books?

Thanks

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

訂過一次,唔駛兩個星期就收到書,very good

公爵府

munce 發表於 13-2-1 10:00
At their website, if it says " deliver directly from UK", how long will it take for me to receive th ...
The estimated delivery will show upon your order

禁止訪問

大宅

我最近分別在Book Depository及Fishpond訂過書,情況如下:

Book Depository:
我去年12月13日訂,網頁說12月17日depatched,但我至今仍未收到一本書!!!
問過BD,佢地只叫我check local post office. 郵局職員說,很多人都打來問. 佢當時估計, 12月頭訂的書, 要1月中才到達香港郵局. 所以,除非佢地有所改善,否則我唔會再訂.

Fishpond:
喜出望外...由於在BD訂書等到頸都長,我在1月21日嘗試在Fishpond訂了三本書,至今,已經分別收到兩本,今天收到email通知,第三本都黎緊,是LEGO Ninjago Fight the Power of the Snakes! Brickmaster,阿仔阿女都好期待!!!(另外,可能網站之前搞錯了價錢,我訂的時候只須139元,但現在新標價卻是193元.Scholastic Book Club要300多元.今次慳左差不多200元呀!!)

兩者比較,我覺得BD的書種比Fishpond較多,而價錢就各有各平. 阿仔阿女的學校是訂Scholastic Book Club, 一般來說, 始終是Scholastic較平.

首頁

尾頁

跳至