婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:joeyleong+發表於+12-11-20+17:56+錢

原帖由 希蘇甩 於 12-11-22 發表
如果係咁... 樓主你有無試過有段時間好關心99, 而99又有咩反應?
有無對返你好?
...
梗係有啦,剛結婚果陣我好天真咁當佢係好人,唸住我愛c6,要愛屋及烏,對佢好到不得了,重好過對自己亞媽,就佢,陪佢,尊重佢,買野比佢,連出街食乜點咩送都以佢為先。但就因為咁佢覺得可以食住我,我越來越發覺佢恰我,做埋好多對我傷透心既事,又成日扁底我枱高自己,又單打講難聽說話,我忍左佢年幾,後來我已經恨透佢,(中間佢做左好多好過份既野,亦試過嬲到我反外家,佢周時發典,一講到斗吾過人就鬧c6早之吾生你,養到你咁大都係自已攞黎之類,總之呢個係佢絕招,又會同佢家姐講話我地比氣佢受,又開口叫人買樓佢搬),總之佢d哀野講你都吾信,我憎佢憎到好想佢早d入土(我認我黑心,正義之士可不看,但請別留言)。後來重起我坐月時玩野,機乎離婚,攪到我坐吾到月,而家身體好差,到一刻我對佢死唒心,反正我吾駛靠佢,對佢咁好重乜?後來我調反轉頭日日黑佢面,又會單打反佢,又當佢透明,佢反而耐我吾何,冇再好似之前咁成日哈我,但係佢個人天生賤格,還是會耐吾耐攪下屎滾咁既。

複式洋房

老人家都仲咁有機心

男爵府

joeyleong 發表於 12-11-23 00:37
梗係有啦,剛結婚果陣我好天真咁當佢係好人,唸住我愛c6,要愛屋及烏,對佢好到不得了,重好過對自己亞媽, ...

既然係咁, 不如你真係學大部份既JM講,
拎返佢D野, 特別係貴野黎用/收埋,
一黎可以其人之道還其人之身~
二黎又可以試下你99條底線...
因為佢咁唔要面又無啦啦會拖人落水發花癲真係好危險...

不過就我個人而言,
就算佢對住街外人唱我,
eg. "要老人家養反後生" 我會答佢.."係呀我地無本事嘛~"
當住你地面同管理員講管理費係佢出錢交, 我會對住管理員講.."係呀我99好好ga! 又有錢又寬佬!"

別墅

唔、你99真係好難應付。問題出係你老公度,公平啲、佢阿媽唔啱就要話佢丫嘛。點可以話避咗佢發癲就唔出聲由妳受㗎?!

如果係我,就同佢鬥無賴。以後乜都唔出錢買。妳要返工,日用品啲野叫妳99去買。憑單比返錢佢。有咩佢買比自己就立哂返自己房豪用,甚至掉咗佢。一拍兩散、大家都唔好用。

我結婚之前同老公講明唔會同6299一齊住,如果一定要我寧願唔結婚。

別墅

仲有,佢再同街外人講要出錢交管理費之類,就當面話「係咪呀,咁好?咁我地下個月可以慳返啦。99你真係好!」以後既管理費就等佢出飽佢!

大宅

我99都左拎右拎,防不勝防
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

大宅

引用:仲有,佢再同街外人講要出錢交管理費之類,

原帖由 milocrab 於 12-11-23 發表
仲有,佢再同街外人講要出錢交管理費之類,就當面話「係咪呀,咁好?咁我地下個月可以慳返啦。99你真係好! ...

大宅

引用:我99都左拎右拎,防不勝防

原帖由 Wongpuinok 於 12-11-25 發表
我99都左拎右拎,防不勝防
係呀,所以話日防夜防,家賊難防!

男爵府

回覆:99成日偷我野

我覺得鎖起啲嘢同鎖門比較温和啲。如果99問起,就話覺得需要私人空間,或者公司有機密文件,唔方便!!!!

首頁

尾頁

跳至