懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

bb面上有好多粒粒,好似暗瘡,點算?

如題

男爵府

BK Milk勳章

Re: bb面上有好多粒粒,好似暗瘡,點算?

男爵府

BK Milk勳章

男爵府

BK Milk勳章

唔怕 ...... 只要多 D 用棉花以清水幫 BB 洗清面面 ,
好快就無嘢O家勒 .

男爵府

梗會有架啦! 慢慢就會冇架啦! 唔駛咁緊張呀!

複式洋房

栗米粒因為你陀佢時食左熱氣野..好快無野..小心d用清水同佢洗面就ok...2個月就無野
:-

大宅

我個仔細個時又係o甘, 睇左幾個醫生, 講o既o野都唔同, 搽好多藥膏都唔好, 最後, 我呀媽個醫生friend話我知, 我個仔係皮膚分泌旺盛, 到3個月大自然會好, 果然一到3個月大, d粒粒全部自動消失.......

複式洋房

:-

民房

You must clean BB's face very often by warm water.
My BB had the same problem when 2 weeks, but now he is so smart la.No more 粒粒.

子爵府

我阿B現在差不多滿月,2星期大時,他的面上也開始出粒粒,我帶了他去看醫生,醫生說因為BB的身體器官及皮膚未成熟,所以內分泌失調,不是嚴重的問題。但之後粒粒一直蔓延至全面都是,面且令BB滿面通紅,甚至連頸、身也有少量。我再帶了他去看第二位醫生,醫生的說法與之前一位相同,但他更提及看過很多同樣的情況都是媽媽正服用中藥補身,又以母乳餵哺BB,我也是這樣的情況(雖然我餵母乳餵得很少,但影響可以很大)不知道你是否這情況呢?如是,可能要停中藥了。

首頁

尾頁

跳至