想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

想生BB是否經期後做do do比較好?經期後一定會排卵嗎?

如題

子爵府

Re: 想生BB是否經期後做do do比較好?經期後一定會排卵嗎?

如你計排卵日,就一定要知道自己每個cycle幾個日,如28日一個cycle,咪下次黎m前第14日,你可以第12,14,16日,dodo.

計排卵日唔可以知道自己有無排卵,你嘗試量體溫,可以知道自己有無排卵同邊一日係排卵日.

市面上有些驗排卵棒都可以預知你既排卵日.

kk04 寫道:
如題

洋房

Re: 想生BB是否經期後做do do比較好?經期後一定會排卵嗎?

洋房

洋房

洋房

洋房

pollybell
我想問我5月份經期時間在10/5---13/5 咁我do do是否於6月經期之後第一日,因我不曉得計自己的排卵時間

侯爵府

kk04

你一向有無寫低自己一個 cycle 是幾多日? Cycle 即是由第一日m 至下次第一日m. 例如 5月1日第一天來m, 下次來m第一天是 5月29日, 那個cycle 就是 28日了 (m 相隔28日再來). 如果 cycle 是 28日, 通常在 第14日就是排卵日了. 如果 cycle 是 29日, 第 15日就是排卵日. 因排卵通常在下次來m 前 14天的.

你亦可以用體溫去計算自己排卵日的, 通常排卵日是 cycle 內體溫最低的那天.

子爵府

jjwmkk 寫道:
kk04

你一向有無寫低自己一個 cycle 是幾多日? Cycle 即是由第一日m 至下次第一日m. 例如 5月1日第一天來m, 下次來m第一天是 5月29日, 那個cycle 就是 28日了 (m 相隔28日再來). 如果 cycle 是 28日, 通常在 第14日就是排卵日了. 如果 cycle 是 29日, 第 15日就是排卵日. 因排卵通常在下次來m 前 14天的.

你亦可以用體溫去計算自己排卵日的, 通常排卵日是 cycle 內體溫最低的那天.

洋房

Thank You

首頁

尾頁

跳至