自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

成三個月都未好,食左成二個月的抗生素架啦,法國醫院醫生建議我做手術,佢話而個先係治本的方法,但我唔想,因為我五月先全麻生完bb, 唔想一年內做二次全麻手術,有無其他唔做手術方法的建議?

shirleyauhc  冬虫草同comvita  發表於 12-11-25 20:01
shirleyauhc  千萬唔好做,做完仲衰過幾成,我阿爸,我自己同細佬都係.你試下出去睇第二d  發表於 12-11-25 20:01

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆:有無患過鼻竇炎經驗的人

洗鼻,可以買出邊洗鼻專用產品,亦可以用凍滾水加海鹽,用針筒抽黎洗鼻,開頭未適應會覺得難受。

侯爵府

畀面勳章

會好臭同要洗鼻...超辛苦同痛 !

男爵府

引用:成三個月都未好,食左成二個月的抗生素架啦

原帖由 hilarychu 於 12-11-24 發表
成三個月都未好,食左成二個月的抗生素架啦,法國醫院醫生建議我做手術,佢話而個先係治本的方法,但我唔想 ...
我嘅情況同你差唔多,做完手術切左幾粒熄肉出黎( 喺鼻豆裡面)

大宅

引用:成三個月都未好,食左成二個月的抗生素架啦

原帖由 hilarychu 於 12-11-24 發表
成三個月都未好,食左成二個月的抗生素架啦,法國醫院醫生建議我做手術,佢話而個先係治本的方法,但我唔想 ...
鼻豆炎三年,苦不堪言,經朋友介紹睇左耳鼻喉專科2次,好返哂!

cindyheng  pls pm 醫生d資料比我,thanks~  發表於 12-11-25 02:59

大宅

回覆 回覆:綠豆沙的帖子

邊個睇二次就好?可以pm我嗎?

大宅

回覆 回覆:jenniferzhu的帖子

邊到可以買?要醫生建議先可以洗嗎?

珍珠宮

回覆:hilarychu 的帖子

睇專科醫生?還是普通科?我試過,家庭科醫生食了兩個療程抗生素即2週,醫生話好返,但我覺得未好,於是搵耳鼻喉科醫生,食左一個月藥先好返。

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 綠豆沙 的帖子

可唔可以PM埋我,THX

男爵府

回覆:有無患過鼻竇炎經驗的人

我係鼻竇炎勁度嚴重既人,嚴重到由出世到宜家都未試過用鼻呼吸!
上年我做左手術,好左三個月之後打回原形!
做完手術又辛苦喎,真係好後悔做手術

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:綠豆沙 的帖子

我都想要Pm

禁止訪問

子爵府

綠豆沙 發表於 12-11-24 22:43
鼻豆炎三年,苦不堪言,經朋友介紹睇左耳鼻喉專科2次,好返哂!
可否介紹醫生給我?你是否慢性?食抗生素好番?有冇洗鼻?

別墅

引用:洗鼻,可以買出邊洗鼻專用產品,亦可以用凍

原帖由 jenniferzhu 於 12-11-24 發表
洗鼻,可以買出邊洗鼻專用產品,亦可以用凍滾水加海鹽,用針筒抽黎洗鼻,開頭未適應會覺得難受。

...
可否pm個醫生d資料比我,thanks

KRISTY-ISSAC

大宅

引用:洗鼻,可以買出邊洗鼻專用產品,亦可以用凍

原帖由 jenniferzhu 於 12-11-24 發表

...
可以講多些詳情點做嗎?邊到咩洗鼻專用產品?

大宅

引用:Quote:原帖由 jenniferzhu 於 12-11-24 發

原帖由 kristy-Issac 於 12-11-25 發表
可否pm個醫生d資料比我,thanks
Me2

子爵府

有無羅個鼻分泌中菌睇下邊隻抗生素有效,我當時有糸鼻豆炎跟住生埋色肉四年內做了三次除息肉手術二次私家一次政府,最後種菌對症下約,食levofloxacin 250mg 10days 每曰二次就斷了尾,洗鼻就甘用d一大湯盆加暖水加三分一茶池盬,lo wan 去,成個鼻入盆水到然後用個鼻吸入,䀆量用口出唔得就鼻出,好多分泌會出返來,有時有小小血塊可能平時滲鼻大力得仔捐了,日日都要做,如果成個月洗鼻加埋抗生素都糸中成日鼻豆痛,甘走五luck做手術,可能天生鼻骨結構問題要做手術攪

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

引用:Quote:原帖由+jenniferzhu+於+12-11-24+發

原帖由 hilarychu 於 12-11-25 發表
可以講多些詳情點做嗎?邊到咩洗鼻專用產品?
Sorry,有鼻竇炎既係我99,幾年前有人買過洗鼻鹽同洗鼻機俾99用,我唔記得名喇。我99最終都做手朮切去息肉。
不過佢平日會用凍滾水加海鹽洗鼻預防咋

珍珠宮

回覆:kristy-Issac 的帖子

sorry,我奶奶係公立醫院做架,唔係私家做

伯爵府

2018復活節勳章

綠豆沙 發表於 12-11-24 22:43
請問可以PM埋俾我嗎?Thanks!

首頁

尾頁

跳至