跳至

首頁
12345...57

尾頁

大宅

Re: ++ 怪獸樂園 3 ++

hi,

今日我地一家10點幾就出街啦, 目的地係sogo-thomas展銷會, 因為驚多人就早d去到, 雖然有好多野賣, 但係都唔係減好多, 得8折, 9折, 不過就有一個大型吹氣彈床同滑梯, 定殷就梗係玩得開心啦!!!

不過就見到有家長因小朋友爭玩具嗌交, 仲要係個男人同女人嘈, 我無見事發經過, 所以唔知邊個啱, 但係我就發覺個男人講野無咩教養囉!!!

驕驕,

有得食同玩, 梗係要預埋我同定殷啦!!!!

別墅

小袓 寫道:
臀臀
星期一啦咁不如~牛牛今朝話冇問題呀!

星期一去小巴黎呀, 好吖! 傍晚5點幾6點係荃灣meet? Meeting location 在那兒?

男爵府

星期一咁多人去小巴黎, 你地要早d去霸位呀!

男爵府

咁係邊度等呀, CALL 我啦 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

大宅

嘩~星期一咁熱鬧?咁不如依家約定喇!

6•5 晚飯Gathering

日期:2006年6月5日
時間:傍晚18點
地點:荃灣小巴黎

集合詳情:17點45分於荃灣地鐵站綠楊出口7仔門口等

遲到o既朋友,麻煩請自行到小巴黎。希望唔駛返工o既怪獸媽咪盡量準時響地鐵站集合,然後一齊步行去小巴黎搵位。事關小巴黎非常好生意,如果得幾丁友,又響6點依d黃金時間霸定張大檯等人齊,我怕隨時會比果度d阿姐"dup"呀~!

當日出席怪獸請報上名來~

1. 驕驕 & 子韜
2. 牛牛
3.
4.
5.
6.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

驕:
我今日問左果位朋友喇,佢話而家新一款既造法係,中間會有一幅小板張,會有齊1組(即係咁多BB既樣)既圖,跟住旁邊就有自己BB既郵票。

(Option 1) 二張板票(含其他BB樣) , 加18張自己BB

男爵府

驕驕
梗係唔會嚇親喇..不過呢幾日好努力睇 super nanny .參考下有乜方法教好安安...安安成日叫極都唔聽.攪到我好煩..佢己經唔再怕我打佢手仔.你話点算好:-( :-(

男爵府

嘩~星期一咁熱鬧?咁不如依家約定喇!

遲到o既朋友,麻煩請自行到小巴黎。希望唔駛返工o既怪獸媽咪盡量準時響地鐵站集合,然後一齊步行去小巴黎搵位。事關小巴黎非常好生意,如果得幾丁友,又響6點依d黃金時間霸定張大檯等人齊,我怕隨時會比果度d阿姐"dup"呀~!

1. 驕驕 & 子韜
2. 牛牛
3. 臀臀
4.
5.
6.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

貓:
打手仔--我彤彤晨早都唔驚lu,可能要出動既次數太多喇,所以出動「籐條」,偶然事態嚴重,打一次大力少少(千萬唔可以成日打落去喎!),下次一曳就先口頭警告,再唔聽,我就拎住條籐條「發發下」。
而家彤彤都係用呢個方法,叫可以控制得住既,我一話拎棒棒,佢就驚到走頭。
不過我...有時又唔忍心打落去,真係要打就打手板,我驚有籐條痕,醜怪嘛。

大宅

唉~子韜咪又係成日話唔聽! 激到我嘔血!

佢曳,我發癲鬧,佢只會靜靜望住我。但完全係覺得我好嘈,唔係真係驚我果隻law~

咁耐以黎,我冇乜打過佢,連手仔都極少。(因為我細個時比阿媽阿爸打,到依家都仲清楚記得有幾痛,所以我唔想佢有依d陰影...)

幸好,佢做錯事,我叫佢偷企,無論佢當時攪緊咩,一聽到order,都會死死地氣碌返「企位」受罰。我叫佢扭耳仔,佢都會立即扭。但罰完,轉頭又作反。

我佬成日都話買條騰條,曳時拎出黎嚇佢,必要時打幾下。但我阻止左呀~事關我怕自己慶起上黎火遮眼,打佢一鑊勁呀! :-|

別墅

1. 驕驕 & 子韜
2. 牛牛
3. 臀臀
4. 騷騷 & Myko
5.
6.

別墅

Myko 都係成日話唔聽, 曳到死!

騰條我都買咗兩次, 第一支俾我拎住黎「發發下」嚇佢, 拎得多, 爛咗! 用緊呢條新。

大宅

嘩~乜你地咁堅?買晒騰條?

水晶宮

驕:
無一條半條旁身,我怕我都不再人世囉。

騷:
而家d籐條好渣,打兩野就斷,其實有好多條係俾彤彤「咬」斷,所以我精喇,買雞毛掃,包襟用,仲可以train佢掃塵

大宅

聽完你地咁講,好!等我聽日同各位大小怪獸晚飯gathering之前,都去買番條雞毛掃先~

我要七彩顏色果隻...靚d!

大宅

1. 驕驕 & 子韜
2. 牛牛
3. 臀臀
4. 騷騷 & Myko
5. 貴貴 & 定殷
6.

大宅

路路
你響邊樹呀?我響10點左右打過2次比你...攪乜無人聽? :-(

9點幾接到通知,你果張飛聽日有得睇!因為尾2同尾場,都係連位黎,要2張2張咁買,拆唔到散呀...於是我咪打比你,想問問你mami聽晚o唔ok law。

有關方面覆我家陣有勁多人「hou」住d飛...再搵你唔到,我唯有give up聽日果場,再睇埋聽日law...

大宅

路路
仲有呀,早排你咪話想搵克勤演唱會DVDo既...你講果隻DVD,係咪"限量版 2006得心應手演唱會-頂級金碟視聽版Live Version (歐洲壓印)"?

大宅

早呀各位~

太陽伯伯終於露左半個頭出黎喇~

男爵府

小袓 寫道:
早呀各位~

太陽伯伯終於露左半個頭出黎喇~

露鬼露馬咩, 呢到仲落緊雨...

首頁
12345...57

尾頁

跳至