跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 第一次做生bb嘅媽咪..唔洗驚呀!!

gracelin,
可能我之前真係行得好多, 所以生時好smooth & 好快...

咁多位媽咪...加油呀..
生bb唔係你想像中咁痛& 咁驚嫁...

加油呀...

男爵府

chatyan83 ,
白連蘇...36 weeks 之後啦..
而腐竹旦就約37-38 weeks 啦..
腐竹旦可以飲多d..

複式洋房

我依家就黎34week!!!我媽咪已經叫我飲白連蘇la bor!!34week飲會唔會太早呢?
細粒B妹起2006年6月30日出世喇~~起屯門醫院出世GA~~ 柔柔豬起2007年3月2日出左牙牙喇~一次出兩隻tim! 叻叻柔柔小館

別墅

別墅

別墅

我而家36週都飲左第1次白蓮蘇,
之前都久唔久食下芝麻糊既
呢個wk end都開始整返碗腐竹蛋先

聽完呢位媽媽既經驗..個心又好似無咁驚,
[size=large]好,從今日起行多d,坐多d櫈仔

複式洋房

tulippooh,

做乜要坐多d櫈仔呀??

複式洋房

StephanieTesar,

多謝您同我哋分享您的心得同經驗,令我們得到莫大的鼓勵。

係呢,你醫生叫咩名呀?

各位準媽咪,
聽到咁正面的鼓勵,我哋真係要俾心机行多啲,唔好担心咁多。
[size=medium]岑展滔於2006年6月16日出世Sky's Album

別墅

SmallJune 寫道:
tulippooh,

做乜要坐多d櫈仔呀??

訓練多d個盤骨..到時生得易d

大宅

大宅

大宅

大宅

2024勳章 減齡達人勳章

我都係第一次生bb, 咩都唔識, 飲腐竹蛋有咩用

男爵府

你地呢幾日行成點呀?
落雨就唔好去行啦..
小心地面濕滑呀...
唔可以去行, 就喺屋企踎吓, 好似d人做收大脾d運動咁, 雙手用手扶住張table or chair, 又踎又起咁...
ok..
加油啦....
順產完可以好快落床睇bb & 去餵 bb 嫁啦...

男爵府

chatyan83,
冇乜所謂嘅, 去胎毒...
你驚嘅咪35-36 weeks 飲..
不過我自己就到 hailey 足36 weeks (即9 months時)先飲..
chatyan83 寫道:
我依家就黎34week!!!我媽咪已經叫我飲白連蘇la bor!!34week飲會唔會太早呢?

男爵府

tulippooh,
天氣唔好, 又落雨, 坐櫈仔都work 嫁..
tulippooh 寫道:
我而家36週都飲左第1次白蓮蘇,
之前都久唔久食下芝麻糊既
呢個wk end都開始整返碗腐竹蛋先

聽完呢位媽媽既經驗..個心又好似無咁驚,
[size=large]好,從今日起行多d,坐多d櫈仔

男爵府

SmallJune ,
同行多d一樣, 令你容易d 生..
SmallJune 寫道:
tulippooh,

做乜要坐多d櫈仔呀??

男爵府

ClaraSham,
pls check PM..
STEPHY

男爵府

ClaraSham ,
you are welcome,..
唔好客氣啦..
我生之前都好驚, 第一胎嗎...
好想有經驗 d 媽咪可以講 experience 俾我聽..
所以我講我自己d experience 俾你地聽, 等你地可以安心同唔好亂諗野囉..
加油呀...
ClaraSham 寫道:
StephanieTesar,

多謝您同我哋分享您的心得同經驗,令我們得到莫大的鼓勵。

係呢,你醫生叫咩名呀?

各位準媽咪,
聽到咁正面的鼓勵,我哋真係要俾心机行多啲,唔好担心咁多。

男爵府

MMKK ,
後其先可以飲, 係滑胎, 令b月容易d 出世 & 你又易生d...
MMKK 寫道:
我都係第一次生bb, 咩都唔識, 飲腐竹蛋有咩用

首頁

尾頁

跳至