在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 北角返工既媽媽, 入黎傾下啦

Hi Everybody,

昨天係我同個女既第一個下水禮呀, 好開心呀, 地點係清水灣, 佢初初落水都驚架, 係咁扯住我, 之後就好開心啦.
你地通常BB幾大先帶去游水架 ??
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P

大宅

lokching,

暫時都係啦! 因我諗可能出去搵野做,, 如果吾出去搵野做呢我都會進修!!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Hi各位媽咪,

我雖然唔係在北角返工既媽媽,但係我就住得很近北角,有時都會去北角買餸好平,請多多指教,我係Central返工,是做秘書.

男爵府

WongCW,

I often go to Java Road Complex. The veg. is cheaper than the other wet market. Sometimes they will offer $5 for 2 'Gan'.

canau

男爵府

WongCW, Canau,

我想問北角街市, 係咪即係渣華道熟食市場0個個街市呀 ?
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P

男爵府

lokching,Canau,

我係去北角電車站那個街市,好平我買過10元4兜菜.

男爵府

vc,

你好,我在蘇浙個網頁度check過,另外在幼稚園的網頁都是蘇浙半日$1737, 如果半日$2700都幾貴,仲有校車又$2800.都好"狼"

聖彼得堂,北角衛理堂都幾好, 聖彼得堂可以直升聖米加肋小學

lokching,
我個仔仲未落水,只是玩過沙,佢爸爸驚水污濁到現在都唔比佢落水.

男爵府

lokching,

Yes ah!
More than cheaper veg. around 6:00 p.m. But the fish/chicken hawkers close so early.
canau

別墅

HELLO 咁多位妳地好, 我都係係北角番工.....請多多指教

Hello LokChing => 我都係在嘉華國際番工的, 妳幾多樓呀....

靖靖已經七歲半啦...佢好似我細個咁, 成日都好痴媽咪! :)

男爵府

JC,
試下帶佢去swimming la, 你同佢都會好開心架.

canau,
咁我搵日放左工去買送, 然後搭船歸家sin, 我放6:00架, 未收架麻 ??

venuemama,
hello !! 真係岩啦, 我係27樓呀, how about you ??

男爵府

lokching,

I think you can buy the cheaper one for veg. and pork hawkers before 6:30 p.m.

I will go there today! (before 6:00 p.m.)
canau

男爵府

canau, lokching,
你地收6:00pm咁幸福,我以前都係,不過今年開始收7:00pm.

我都打算今個星期五同佢去泳池玩水

男爵府

lokching ,
我昨天在春秧街市買菜,十元三份,(菜、瓜、豆、菌),尤魚仔五元一盤。
canau

男爵府

JC,

Do you need to buy foods everyday?
canau

男爵府

JC,

放工放7:00 ?? 好慘呀, 你返幾點架 ??
friday你放假呀 ?? 我諗你地會好開心架.

canau,
春秧街市 ?? 係咪即係渣華道0個個呀 ? 好平woh, 好吸引, 最岩我呢d師奶仔

男爵府

lokching,canau,jc

就係春秧街市,我只會星期六或日先去到,因我似過放工6:00落去,但就剩噃d菜買,猪和牛肉買,所以星期六下午去買,又平又新鮮.

男爵府

canau,

我唔駛買食送,因為我每日會返媽媽屋企接仔同食飯. 我只是放假才要買,我不太懂煮飯,所以只買很簡單,我屋企都好近春秧街街市

lokching,

春秧街即係北角電車總站o個街市

我返10:00,不過每星期只有兩日可以準時收工,其他日子要OT

星期五我是放annual leave,因為公司人手不足,為同事著想,只好打散來放

男爵府

JC,

咁你咪晚晚搞到好夜, 又要O.T.,我寧願返9放6 lor.

男爵府

Hi everybody,

我有d關於bb飲食既問題想問大家, 我bb剛剛8個月大, 通常用fish, pork, chicken煲粥, 菜就通常用蕃茄, 紅蘿蔔, 菜心, 菠菜.  有時加蛋黃.
我想問仲有咩可以俾bb食架, 請指教, 謝謝 !! :-P

男爵府

Hi Lokching,

白菜葉、節瓜、南瓜、大眼雞魚、紅衫魚、黃蕃薯
字母通心粉加芝士
canau

首頁

尾頁

跳至