在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 北角返工既媽媽, 入黎傾下啦

Lokching,

No ah! It's near to Tram Terminal.

canau

複式洋房

U can also try Cauliflower and Broccoli

男爵府

lokching,

我都想,每晚亞仔都要成11:00先有得目訓
我個仔好鍾意食字母粉ga

canau,
你bb開始戒片未呀,有無自己學餵飯,我個b未開始戒片,食飯就有試過.

男爵府

JC,

我女女都是23:00左右睡覺。早上7:30-8:00起床。
一個月前開始戒片,日間不穿片,但她不願坐上Toilet,時得時唔得。吃飯有時自己拿匙吃。

canau

男爵府

Canau, JC,

我昨天lunch time去左渣華道熟食市場食
lunch, 個間東寶原來係夜晚先開架, 不過個度d野又真係幾平既, 一碟飯�麵 加一杯飲品都係20蚊, 質素都ok
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P

男爵府

JC,

你個仔幾大先開始俾佢食字母粉呀 ?
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

lokching,JC,Canau

我個女都要11點幾12點先睡,但明天就10點幾先起身,我個女而家要自己揸住隻匙,自己飲湯,就嚟兩歲.片就開始咗一排,係屋企就自己叫去厠所,出街都重未得.

WongCW

男爵府

Lokching,

渣華道熟食市場有無冷氣呀?你是否搭車去食飯?
昨天在鵝頸街市買東西,五元2盤(菜、瓜。。)我選了溫室茄子(2只)及栗米(3枝),栗米用來煮湯。

請問我是用RichWin 2000 打字,字庫是否少過RichWin 97?怎樣才可打標點符號?
canau

男爵府

WongCW,

嘩, 你個女咁夜訓架 ? 係唔係越大就會越夜訓架 ?
幾大先可以教bb自己學食野呀 ?

canau,

有冷氣架, 我行路去咋, 一條直路, 都幾遠架
你就好啦, 成日買到d平野

男爵府

lokching,

我都唔知點解兩個都咁夜訓,亞哥都好d,因要返學,但亞女就日日都係!我而家肯比佢自己食都得(當然要整好比佢),但佢好鬼麻煩,成日攪攪振,又惡死,恰到亞哥死死吓.

男爵府

WongCW,

How old is your son & daughter ??

男爵府

lokching,

我個仔6歲幾,個女就2歲,個仔今年讀小一,個女今年考k1.我成日見個女返到屋企就咇咇吧吧,唔會停,個賓妹就種到個女好任性.我已經成日同個賓妹講唔好要唛比唛.

男爵府

canau,
你個女同我個仔差不多,早上飲奶的時間也不定,有時6:00,有時7:30/8:00都有,早上起床時間也不定.其實呢個時間睡覺遲唔遲呢.
今日我媽媽話亞仔自己講"ng ng"想大便,小便就唔得住.

lokching,
我係近幾個月至比字母粉佢食

WongCW,
你個囡囡好叻,可以10點幾至起身,我個仔試過一兩次, 是否已上學,未戒片學校會唔會唔鍾意ga. 因為我都打算亞仔兩歲時比佢上N1

男爵府

JC,

My BB's schedule:

07:45-08:00: wake up
8:15: maid will try to let her make urine in toilet
8 oz milk
10:30-11:00: oat meal/bread/biscuit/juice
12:30: bathing, lunch (noodle or 字母粉or congee)
1:30-4:30: sleeping (somtimes can sleep 2 hours only)
fruit
4:50: 8 oz milk
7:30: dinner (rice or congee)
10:15 7 oz milk
10:30-11:00: go to sleep

Is similar to your son?

Not easy to stop diaper in this stage. She can show me the signal but does not like to set on the toilet panel. How can your mother train up your son? My daughter is skinny (21 lbs and 18 months). I don't know why. She can eat, sleep and play. Do you have tips for me?
canau

男爵府

cancu, jc,

我個女依家食3餐milk (7 oz.) & 2餐congee (每餐差不多有一碗), 好少俾下午茶佢食, 每日會俾少少生果蓉, 以你地既experience, 你地覺得ok ng ok ar ? 其實係咪一定要俾下午荼bb食架 (我無乜俾佢食架)

my daughter 8 months

男爵府

WongCW,

你個仔仔咁大個啦, 可以自己照顧自己, 你無咁辛苦啦, 派到間小學, 滿唔滿意呀 ??
唔好咁種個女呀, 種慣左好難教番好架, 話下個賓賓啦

男爵府

JC,

個囡係夜訓先咁遲起身,但個女而家係屋企都唔係好鍾意用片,好似佢訓醒未除片佢就會嘈要去厠所,佢唔要all係片到.但我無打算比個女出年返n1.因我個賓妹教個女好多嘢,但就好種佢,真激死.

lokching,

個大仔係真光讀書,所以完校上番真光讀小一,不過要比學費成$2380一個月,因我住個綱d男校唔好,所以我都唔麻完校上.

男爵府

WongCW,

0華,好貴呀, 讀小學都要2千幾蚊一個月, 不過如果讀得好, 就幾貴都底啦.

男爵府

lokching,

其實都ok啦,返全日,又免車錢和飯錢(因係我屋企對面).

lokching,jc,canau,

妳哋明天會唔會去bb展?我想去看有咩嘢買?

男爵府

WongCW, JC, Canau,

bb展d野係唔係真係好平架 ? 我未去過呀, 明天又要返工, 老公又返shift, 所以都無打算去, 聽講好多人woh, 會唔會好迫, 買唔到野架 ?

首頁

尾頁

跳至