自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

今日出營, 家長去學校聽trainer講野, 然後接小朋友, 一齊交流完先走。期間有好多感動位,我覺得小朋友三日間大個左好多!

現代小朋友唔捱得苦,身在福中不知福,今個營真係非常之好。不但要佢地知道幸福非必然,同時亦教導佢地反省,認錯,承擔,分享,團結,幫助他人………

大家知唔知 係咪好多學校都有舉辦呢d camp呢?

水晶宮

回覆:仔仔剛完成了3日2夜的紀律訓練營...

幾歲呀?

Bye

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

侯爵府

好媽媽勳章

其實我未講完... 唔知點解用手機開topic打唔到野, 要特登開電腦打

佢小五10歲, 今日出營, 家長去學校聽trainer講野, 然後接小朋友, 一齊交流完先走。期間有好多感動位,我覺得小朋友三日間大個左好多!

現代小朋友唔捱得苦,身在福中不知福,今個營真係非常之好。不但要佢地知道幸福非必然,同時亦教導佢地反省,認錯,承擔,分享,團結,幫助他人………

大家知唔知 係咪好多學校都有舉辦呢d camp呢?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

學期中入camp好少見,學校搞更未聽過.

請問咩機構辦及可否post/pm電話.我隻冇手尾冇耳性仔大d一定捉佢入camp磨練下.

Thanks!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

侯爵府

好媽媽勳章

Jasmine-4711 發表於 12-11-28 23:09
學期中入camp好少見,學校搞更未聽過.

請問咩機構辦及可否post/pm電話.我隻冇手尾冇耳性仔大d一定捉佢入cam ...

係學校搞嫁,剛考完試,派完卷就入camp。間training center應該係保記既。

本來我對間學校感覺一般, 就算細佬跟到哥哥明年入小一,我今日仲猶豫緊好唔好去註冊… 但呢個camp 好 impress 我。

個trainer講得好arm,現在家長追求分數,但忽略了教育本質應包括的「德體群美」。

我諗出面機構都有機會搞,不過我覺得學校搞既功效會最好,因為老師同學都會一齊參加,日後可以互相督導&鞭策。

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

保記好多學校都要參加 !!!

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:Jasmine-4711+發表於+12-11-28+23:09

原帖由 叉燒媽咪 於 12-11-28 發表
係學校搞嫁,剛考完試,派完卷就入camp。間training center應該係保記既。

本來我對間學校感覺一般, 就算 ...
我個仔都係十歲小五,學校尋日派通告,但唔係而家入camp,係二月份先入camp,又係話紀律個d,唔知有冇家長會,但我仔之前已經有去開camp,佢次次都話好開心,唔知今次學校搞呢個好唔好玩呢

水晶宮

係呀!頭幾日好似好乖,大個咗好多咁。之但係...一個月後咪又故態復萌!

對!很多學校有同團體合作搞呢類camp的!

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

侯爵府

好媽媽勳章

MINIBEAN 發表於 12-11-28 23:26
我個仔都係十歲小五,學校尋日派通告,但唔係而家入camp,係二月份先入camp,又係話紀律個d,唔知有冇家長會 ...

如果係紀律訓練營,應該會辛苦d,但都開心既~

侯爵府

好媽媽勳章

bmuimami 發表於 12-11-28 23:33
係呀!頭幾日好似好乖,大個咗好多咁。之但係...一個月後咪又故態復萌!

對!很多學校有同團體合作搞呢類c ...

你甘快就講左個事實我知

琥珀宮

畀面勳章

其實呢d訓練只係比d學生踏出第一步, 長遠都要家長配合的

水晶宮

引用:其實呢d訓練只係比d學生踏出第一步,+長遠都

原帖由 I9528 於 12-11-28 發表
同意

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

侯爵府

好媽媽勳章

I9528 發表於 12-11-28 23:53
對,小朋友成長,父母真係要跟得好貼,一甩左,好難執得返…

首頁

尾頁

跳至