親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

7月會去日本disneyland 的人注意

岩岩上網車左, 小熊維尼會維修, 直至7月14日, 如果想玩的話, 盡量編排7月15號先好去..............我依家都吾知點算, 15, 16, 17都係假期(星期六, 日, 一), 實多人, 18號又返hk, 都吾知吾玩維尼好, 定係sat先去好.................煩

複式洋房

Re: 7月會去日本disneyland 的人注意

Thanks for informing us :lol:

hinhinmummy 寫道:
岩岩上網車左, 小熊維尼會維修, 直至7月14日, 如果想玩的話, 盡量編排7月15號先好去..............我依家都吾知點算, 15, 16, 17都係假期(星期六, 日, 一), 實多人, 18號又返hk, 都吾知吾玩維尼好, 定係sat先去好.................煩

大宅

hinhinmummy,

我都有你呢個煩惱,因為我地 13 號先由大阪返東京,原本 plan 14 號去 disneyland, 15去 sea,因為sea 少d 嘢玩,但依家唯有調轉玩,多人都無辦法啦!因為 winnie the pooh 實在太值得玩啦!同 HK 完全唔同

侯爵府

Rachethew

唉, 早知一早車左先訂機票啦, 依家行程亂晒呀我, 因為disney, 上野, 築地果d, 吾想同當地人迫, 我plan 晒weekdays去, 依家迫住15號先去disneyland 啦, 同你一日.

大宅

我都諗住去上野,但行程 plan 係 16 or 17 號,兩日都係當地假期,係咪會好多人呀?我以為日本人唔多去動物園添!另外,你會唔會係 hk 上網定飛呀?因為旺日我驚到時買唔到飛,好似 hk disneyland 咁就慘啦!

男爵府

我睇雜誌話今年disney9月開始加價,及多一種好以叫"夏季xx優惠"一至五 5:00後入場為起港幣$2百幾, 我10月尾去日本, 唔知有冇人知道呢.
thanks

大宅

:-( :-( :-(

我會係7/5-10呢段時間帶埋阿仔去日本咁咪去到disneyland都無得玩winne the poon(阿仔好鍾意poon poon & 跳跳虎嫁 :-( :-( :-( )

侯爵府

Rachethew

上年的經驗話我知, 日本假期去上野 = sun的cwb + mk 甘, so上次我係去左兩次, 因為第一次係星期日, 太多local人, 緊本看吾到野, 要搵過weekdays再去過, 甘就無去到多摩動物園

今次, 我plan行程, 一定吾會搵假幫去上野

日本disneyland大過hk的甘多, 吾會無tickets 買啦, 我會去到日本先買
該用戶已被刪除

別墅

請問如果住disney入面的official hotel,係咪包保可以在酒店買到飛??

大宅

咁如果我改係13 號,即係由大阪返東京個日嘅下午去上野又 得唔得呢?上野動物園會開到幾點呀?
咁果兩日假期咪邊度都唔駛去囉!Any suggestion for these two days?

大宅

子健 & 媽媽,

聽你咁講,我都係預早係 hk book 定 disneyland d 飛先啦!因為 15 號 winnie the pooh 啱啱開番,唔知會唔會有好多我呢 d 人等呢日

男爵府

你地不如試下一落機0個日就即刻去<大黑屋>買定飛

大宅

hi, Elsamouse,

我地會先去大阪,跟住再落東京,請問大阪有無大黑屋呢?如果有,買飛又易唔易呢?因為我地唔識講日文

侯爵府

Rachethew

我plan左17號去防災館, 池袋tru, 同埋行下池袋

16號未諗到

18號返歸la, 之前可以去新宿行下

迪士尼tickets, 我上年都係大黑店買

大宅

池袋防災館係咪真係值得去?有乜嘢玩呀?我係大阪住心齋橋,果邊有無大黑屋?我同你一樣,18 號就走啦! :-(

侯爵府

Rachethew

無架, 比d小朋友體驗下地震/火警甘law, 我諗住住係池袋行去就得咋...........

:-( 岩岩車左, hello kitty land, 12 & 13號, 休館................玩c人咩...........今年的行程做乜甘難set架........... :-(

男爵府

Rachethew

無架, 比d小朋友體驗下地震/火警甘law, 我諗住住係池袋行去就得咋...........

:-( 岩岩車左, hello kitty land, 12 & 13號, 休館................玩c人咩...........今年的行程做乜甘難set架........... :-(

吓!!!!!!! 真係玩死人咩.
我想請問Hello Kitty Land同唔同Puroland,D人成日話有兩個kitty land? 咁Puroland又係埋即是西武園?
請指教!

侯爵府

Hello Kitty Land = Puroland

西武園就是西武園

複式洋房

請問有無人知日本幾時放暑假呢 之前見18/7 - 21/7 酒店無加價所以就揀果個禮拜去,點知無情情 17/7 又係公眾假期!好難就!

首頁

尾頁

跳至