跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 0512將軍澳區型女型仔媽咪

GU媽
有BB叫急急.....有時都唔怕得咁多,見完佢地清潔都好似無咩做過,唯有一游完洗乾淨D囉!

大宅

請問個BB水泡係邊處買呢? 我好想買啊!好唔好用呢?萬分感謝。
gu 寫道:[quote]
dilyshung 寫道:
我今日好開心,早上餵左德德半碗仔粥,几啖紅蘿蔔(第一次試). 下午餵左佢半個加拿苹果. 餵佢果陣個匙都未弟埋去,佢已經打開口去含,好得意呀! 我覺得德德又邁進左一大步啦! 之前仲擔心佢唔鍾意吞野tim. 而家安樂晒. D BB真係個個有自己"時間表"

德德好野
gu豬都有新野,哈哈哈
第一次游水水
超開心 [/quote]

大宅

zzerong626 寫道:
請問個BB水泡係邊處買呢? 我好想買啊!好唔好用呢?萬分感謝。
[quote]
gu 寫道:[quote]
我今日好開心,早上餵左德德半碗仔粥,几啖紅蘿蔔(第一次試). 下午餵左佢半個加拿苹果. 餵佢果陣個匙都未弟埋去,佢已經打開口去含,好得意呀! 我覺得德德又邁進左一大步啦! 之前仲擔心佢唔鍾意吞野tim. 而家安樂晒. D BB真係個個有自己"時間表"

德德好野
gu豬都有新野,哈哈哈
第一次游水水
超開心 [/quote][/quote]

我覺得可以 仔仔就好喜歡,因為四肢可動 不過,我都要扶下,費是跌落水嚇死人 :lol: 在新世紀下的花園街有好多,不過要格價,一檔28元,對面18元

大宅

Gia, gu 媽,

我真係好背,住左兩年都唔知會所個toilet响邊 , 今個星期日就同gu媽的起心肝揾 :mrgreen:

gu 寫道:
[quote]
Gia 寫道:
dilyshung,gu媽
泳池更衣室要比左$先入到去,會所有2個toilet,都乾淨兼無人,有時1-2賓妹呢係好面煲粥咋!

gu媽
你咁早去游?我覺得d水都係凍左d,所以都係揀5點去游,d水變左做暖水池!

thanks Gia ,甘我餵奶有著落啦
我甘早去係因為太陽伯伯好勁 而且可以影處b下水相 加上太晚我怕bb池好多尿尿 因為有好多大bb成日大叫急急,我怕 [/quote]

大宅

我都好想同德德去游水呀,但咩都未準備呀!本來上兩個weekend同老公同德德去左shopping想幫德德買泳衣,揾左一陣,老公就話倦想返屋企(其實係因為佢唔鍾意shopping), 搞到而家mud都未有呀 :-( :-( :-( 睇來都係要我自已平日趁lunchtime出去搞掂佢

大宅

Gia,

話時話,你會唔會同BB去會所個"BB探X天地"架,我通常星期日下午同德德去

大宅

Gia,

話時話,你會唔會同BB去會所個"BB探X天地"架,我通常星期日下午同德德去

甘擇日不如撞日,今個星期日一齊啦

大宅

我都好想同德德去游水呀,但咩都未準備呀!本來上兩個weekend同老公同德德去左shopping想幫德德買泳衣,揾左一陣,老公就話倦想返屋企(其實係因為佢唔鍾意shopping), 搞到而家mud都未有呀 :-( :-( :-( 睇來都係要我自已平日趁lunchtime出去搞掂佢

gu爸比我心急,他一早自己買了比仔仔 我之前仲話他太快呀

別墅

gu ,

贊成!贊成!

gu 寫道:
[quote]
Gia,

甘擇日不如撞日,今個星期日一齊啦 [/quote]

大宅

早晨呀野蠻b媽

別墅

morning 呀! gu媽.

別墅

又要開工啦! 開工第一件事梗係上來bk到浦下啦! :mrgreen:

大宅

幻想下不用開工的日子

大宅

早晨啦各位!!!
bb病左, 好想唔返工, 係屋企陪佢!!!!!!!! :-(

大宅

人間天堂 寫道:
早晨啦各位!!!
bb病左, 好想唔返工, 係屋企陪佢!!!!!!!! :-(

甘慘,肚柯仲未好?可有睇醫生
光頭仔乖快d好返啦 :-(

大宅

Gu 媽,
之前真係應該聽你講唔好俾佢食魚住.
因為我煲木瓜魚尾做粥底, 醫生話d湯太肥膩啦, bb既腸胃受唔到, 所以痾左幾日啦..

宜家只可以飲營養水& 食腸胃藥. 奶, 糊, 其他食物都唔食得. bb又餓, 又唔舒服, 大人仲辛苦, 好想到d到星期六呀!!!!!!可以抖下.
各位媽媽, 真係唔好心急迫bb食太多野
:-(
gu 寫道:
[quote]
人間天堂 寫道:
早晨啦各位!!!

甘慘,肚柯仲未好?可有睇醫生
光頭仔乖快d好返啦 :-( [/quote]

大宅

gu媽,Yvonnehon,fongbonnie,

不如我地星期日4pm

別墅

dilyshung,

ok, 到時見啦!

大宅

睛靈勳章 BK Milk勳章

OK. Thanks.

我想問吓你吔b爸會唔會一齊去?

大宅

fongbonnie 寫道:
OK. Thanks.

我想問吓你吔b爸會唔會一齊去?

gu爸怕羞 他說下次先去,我由他了,因為我都怕羞,何況他,哈哈哈。
不過,他說下次去。
係呀,到時帶相機,影低仔仔第一班朋友仔
好緊張又興奮

首頁

尾頁

跳至