單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我哋分咗手先知有BB, 但我哋係無可能復合, 更加上我已經40歲, 所以我決定要.... 由陀B到生都係我一個人既事,但我覺得好舒服因樣樣事我唔需要依賴人, 可能我比較獨立, 我覺得我有個仔仔已經係個天送比我既天使, 所以我想同各位單親媽媽分享單親未必唔快樂, 視乎你用咩心態去生活, 當然我係一個幸運既人, 有一份穩定既收入, 先可以有呢一個決定!

shandie    發表於 12-12-12 17:38

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

有你呢個咁樂觀ge媽媽,第日bb都係一個快樂ge小朋友

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:我係要仔唔要公既媽媽^^

加油祝福你和BB生活愉快

複式洋房

多謝!不過第時仲未知點同個仔解釋爸爸去咗邊?因佢爸爸唔知自己有個仔....

侯爵府

瞓得好勳章

我係要仔唔要公既媽媽^^

你可以講 媽媽係你 爸爸都係你 雖然只係暫時答案 但都可行 到佢大d真係問 你就可以直接講

~~kitty~~    發表於 12-12-12 12:03

別墅

回覆:gk810 的帖子

same as you,當初男友同我意見不和然後分開,無耐佢求我唔要個b,話離唔開我但唔想要個b,之後我話我寧願要b多d

複式洋房

回覆 kalimka 的帖子

支持你! 只要自己同個B生活得開心就得啦^^ 大家加油!!!

大宅

我都係臨分手時先知有B,試過一起生活,都依家B女4個女大,都係決定分開,
希望可以應付到前面的路,

複式洋房

一定可以應付到!!! 本人覺得如果有人幫忙照顧BB(託兒所也可), 媽媽能夠工作, 呢樣最大問題可以解決的話, 其他問題就變得小! 希望各位媽媽面對未來一定要思想正面D! 正面D! 個人都會開心D^^

大宅

引用:我哋分咗手先知有BB,+但我哋係無可能復合,+

原帖由 gk810 於 12-12-08 發表
我哋分咗手先知有BB, 但我哋係無可能復合, 更加上我已經40歲, 所以我決定要.... 由陀B到生都係我一個人既事 ...
好叻丫你!支持!!!

大宅

所以女人一定要經齊獨任, 這是大前堤.
我絕對同意單親未必唔開心.
我有兩囡但收人隱定, 冇個冇用的老豆其實做起事黎仲順利d添.
大家為continue我地的美滿的生活努力啊.

gk810    發表於 12-12-16 13:11

別墅

我跟你有相類似遭遇,亦同樣選擇樂觀地去面對,現在十分享受與小B一起生活。。U are not alone.....

複式洋房

真係好開心, 聽到咁多媽媽都可以好獨立咁生活^^ 原來我唔係Alone㗎^^

複式洋房

引用:我哋分咗手先知有BB,+但我哋係無可能復合,+

原帖由 gk810 於 12-12-08 發表
我哋分咗手先知有BB, 但我哋係無可能復合, 更加上我已經40歲, 所以我決定要.... 由陀B到生都係我一個人既事 ...
add oil。我經歷都同你一樣

子爵府

think about a complete family (if the guy isn't that bad)! No perfect man in this world!

男爵府

月餅勳章

回覆:gk810 的帖子

我同你既情況有少少相似,但相同既係,我同bb都很快樂積極地生活。
大家一起加油!

大宅

加油呀!你好叻呀!

gk810    發表於 12-12-16 13:32
從來從無犯錯 而離場仍是我  我不想參加戰爭
但熱愛怎平分 必須找個犧牲
請你盡量殘忍 給我絕望原因
要徹底 痛我心令我死心   我不想記住遺憾
利用我的人生 導念這舊情人
請你盡量殘忍 使我極度難堪

複式洋房

好鼓勵人的分享!~!~!
謝謝你!

的確一份穩定的工作好重要~~仲有自己的心態還有周圍人的支持都好重要哈哈~~

gk810    發表於 12-12-16 13:13

複式洋房

個B而家18個月開始反叛, 曳既時候淨係要自己教就激心D, 不過個仔隔一陣又埋來錫到我笑為止.... 呢D感覺男人係比唔到我㗎^^ Everybody繼續正面D!!! 正面D!!!

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

加油!

首頁

尾頁

跳至