網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實大家點解唔用dimbuy集運? 講規模同用法dimbuy都幾唔錯 , 雖然我自己都無用過都係介紹人 。

THANKS 咁多位用家意見 , 大家唔講自己都唔知 。

伯爵府

有限單數, 貴

侯爵府

mikako1205 發表於 12-12-8 23:27
有限單數, 貴
而家改左無限單數啦~
我唔用, 因為 貴+有限存倉期

公爵府

2018復活節勳章

回覆:大家點解唔用dimbuy 集運

Dimbuy比其他集運貴,另外只限集5間店,同埋寄存時間短,我之前都係用佢,而家轉咗

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我不嬲都用開DIMBUY,因為我鍾意佢有得係旺角自提站攞貨,不過唔好既係只可以合併5單,同埋係自提站攞唔可以超過8KG,所以有時要就住黎買

禁止訪問

男爵府

牛年勳章 2021勳章

我都係用dimbuy, 我覺得方便,妥當,快. 係存倉期得十天.

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係用dimbuy,覺得隱陣啲,有乜事打去客服好有禮貌答你,好用

大宅

係貴D, 不過有Website不用問來問去,幾方便, 打電話D人都答到, 公司不能用旺旺, 所以貴都照用, 如果不是買太重都ok, 點都平過逐件計, 而私人集運如果不見貨不在香港不知點追

珊瑚宮

2021勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

第一價錢貴,
第二我買親都20KG以上,點抬返屋企?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

2021勳章

有限存倉期
有時D 貨運得慢, 過期未到好唔抵

別墅

我都係用Dimbuy, 暫時OK,
有限存倉期,避咗爆倉既情況,貨安全啲,
太重既貨可以送去屋企,又多提貨點,我覺得幾方便.

男爵府

hashtag影視迷勳章

heyhoho 發表於 12-12-8 23:18
其實大家點解唔用dimbuy集運? 講規模同用法dimbuy都幾唔錯 , 雖然我自己都無用過都係介紹人 。
...

我都有用DimBuy,覺得方便、妥當、快,又不會迫爆倉,服務一流,不好地方是存倉期有限10天而且貴,但是我不會轉,因太麻煩。
[img][/img]

侯爵府

2021勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我都用dimbuy,覺得有系統,隨時上網收件,用左兩年,無唔見件,今日集,今日發,而且有咩事,可以打去問,感覺安心d。一向都係買衫多,所以同其他比,都唔係貴好多。

男爵府

我只用過dimbuy集運,幾好用,上網搞好方便,又可以揀自提或者送上門,自提點又多,送上門的速遞哥哥態度都幾好,最重要係暫時都未試過唔見野!我唔係淘太多野,所以單數同限期對我無乜影響!
係咪貴好多就唔知,我未用過其他!

大宅

陪月勳章

回覆:Oliviaolivia 的帖子

請問知唔知自提由確認訂單到香港要幾多天?

侯爵府

網上收件打包, 個系統有好有唔好.
好就好有條理, 全自助, 唔洗經旺旺對答.
唔好在, 明明網上查物流已經收左件, 個"系統"未顯示到, 無得打包, 要等到佢地入左單先查到. 萬一唔好彩入單入漏左, 要專程搵個客服出黎, 再經客服叫倉果邊"搵"番件貨出黎... 撞著啲野趕時間, 都咪話唔心急.

呢個經驗係以前淘點, 同另一間深圳比較有"系統"既集運得出黎, DIMBUY就未試過.

別墅

imlook 發表於 12-12-11 23:46
網上收件打包, 個系統有好有唔好.
好就好有條理, 全自助, 唔洗經旺旺對答.
唔好在, 明明網上查物流已經收左 ...

正常情況唔應該有太大時間差 0的件一到就應該即時入系統
但係大家會鐘意用email / 即時通訊軟件提供資料定用電腦系統自己人手入 ?
我平時都係copy & paste 唔駛自己打
如果用系統入就要揀物流再貼快遞號碼 , 我自己不嬲忍唔到手一次過買十幾件貨所以要我逐件入真係好煩

侯爵府

heyhoho 發表於 12-12-12 00:24
正常情況唔應該有太大時間差 0的件一到就應該即時入系統
但係大家會鐘意用email / 即時通訊軟件提供資料定 ...
可能我心急啦..
漏單要過兩日後先查得番, 係以前淘點既經歷, 跟住我轉左普通散戶集運.
今年見丁玲回覆慢, 都遲過一次一間深圳聲稱比較大型既. 旺旺回覆又快又有禮貌. 偏偏第一次試用, 係4:30電腦CHECK到簽收左最後一件, 想話打包. 點知對方話未入單, 叫我過半個鐘再CHECK. 但係寄貨截單時間係5:00, 搞到我好浮躁...

一次過買十幾單, 我會將啲單號COPY晒落NOTEPAD. 個LIST最後集運寄貨時都要用.
同一間快遞既堆埋, 再上物流公司站批量咁查.
如果得一單半單, 就用番TB個系統算. 簽收左既響備註度MARK支旗仔.

首頁

尾頁

跳至