跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: BB呢幾日or好多屎,但食得玩得

醫生點講呀, 有無話3督太多.... ?-(
[quote]
Luyimama 寫道:
今日第五日啦.. 都係3督.. and 終於同佢去

複式洋房

BB2005BB,
話佢 腸胃炎, 個 咕嚕咕嚕 聲, 消化唔到D 奶 etc etc...
比咗 止or, 止嘔, 肚痛 藥.. (佢都無咩 嘔 & 肚痛!!)

我都唔想比佢食.. 但佢老豆 insist, 費事又鬧交...
希望BB快D 好返晒, 唔駛食咁多藥..

[quote]
BB2005BB 寫道:
[quote]

複式洋房

Luyimama,
無出牙仔喎, 仲係2-3次一日。今日仲成4次, 不過佢無cry又肯食我就由佢LAW。
annider,
咁而家係咪正常番and 出咗牙仔? :-P

[quote]
annider-chan 寫道:
盈盈之前都係3FOR ONE DAY
[/quote]
11月4日出世的囡囡猪 歡迎參觀HOME@盈盈www.babyhome.com.tw/bb/144751

複式洋房

Luyimama,

甘就係腸胃炎??? 不過盈盈食得又瞓得喎。
[quote]
BB2005BB,
話佢 腸胃炎, 個 咕嚕咕嚕 聲, 消化唔到D 奶 etc etc...
比咗 止or, 止嘔, 肚痛 藥.. (佢都無咩 嘔 & 肚痛!!)

我都唔想比佢食.. 但佢老豆 insist, 費事又鬧交...

[quote]
[quote]

11月4日出世的囡囡猪 歡迎參觀HOME@盈盈www.babyhome.com.tw/bb/144751

男爵府

我個仔個個月都會ALL架,而家又ALL緊,佢長期都食唔足奶粉,成日都要開稀黎食,去睇醫生,D醫生就成日比D傷風藥佢食,話佢係因為鼻涕倒流落左條腸,有菌,令佢all,我而家想同佢驗下D便便,因為佢D便便又稀又有D白色粒粒.....好煩...我都已經好乾淨.....我唔知可以點佢先唔會ALL

http://kawaii-kids.com/

大宅

白粒粒我懷疑是蛋白呀.....he change no. 2 formula or not????

zzzlam 寫道:
我個仔個個月都會ALL架,而家又ALL緊,佢長期都食唔足奶粉,成日都要開稀黎食,去睇醫生,D醫生就成日比D傷風藥佢食,話佢係因為鼻涕倒流落左條腸,有菌,令佢all,我而家想同佢驗下D便便,因為佢D便便又稀又有D白色粒粒.....好煩...我都已經好乾淨.....我唔知可以點佢先唔會ALL
我只講事實

男爵府

未呀,9個月先轉大仔奶粉,佢食meiji,我唸緊係咪隻奶粉唔啱佢,我想轉奶粉,但又驚轉黎轉去仲衰...
係蛋白又代表d咩呀?

http://kawaii-kids.com/

複式洋房

annider,
上個星期六開始就係咁law..
我都覺得無問題, 但BB 老豆同婆婆憬, 要同佢睇醫生..

Luyimama,
無出牙仔喎, 仲係2-3次一日。今日仲成4次, 不過佢無cry又肯食我就由佢LAW。[quote]
annider,
咁而家係咪正常番and 出咗牙仔? :-P

[quote]
盈盈之前都係3FOR ONE DAY
[/quote][/quote]

複式洋房

annider,
唉.... 我都好懷疑. 佢未食藥時好地地, 反而食咗藥 成個"牛"晒.... :cry:

[quote]
Luyimama,

甘就係腸胃炎??? 不過盈盈食得又瞓得喎。
[quote]
BB2005BB,

[quote]
[quote]

複式洋房

zzzlam,

係咩原因呢? 得閒要去"嬰兒醫護" 果邊post 吓, 睇吓有無人答到我... :-P

zzzlam 寫道:

大宅

Luyimama,

我個女童童而家7個幾月, 佢出世後都係每日有2次poo poo, 我個時問過健康院姑娘, 佢話童童吸收得好, 先會有得poo poo。咁事實上, 童童又真係唔係食得好多, 但又幾肥幾吸收架。由6個月左右開始, 會一日有2-3次添。但佢一樣食得訓得, 唔會喊架。佢而家出緊第3,4隻牙, 我媽媽有話過可能係牙仔屎, 所以多d。我覺得只要poo poo唔係好稀/好唔正常, 應該唔駛食藥架! 我老公在醫院配藥既, 佢都堅持無問題, 唔需要帶阿女睇醫生。
如果你好擔心既話, 我贊成你去健康院搵姑娘, 佢地話曬見得bb多, 會比較清楚bb的狀況。我唔係話你既醫生唔可信, 不過我認為盡量唔好俾bb食藥, 對佢會好d。

複式洋房

盈盈呢幾日又無咩poo poo啦! ?-(

首頁

尾頁

跳至