母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我隻小妹豬明天一歲生曰啦:party: ....心聲分享

好開心可以堅持餵人奶餵到現在,見到個女食奶時好滿足好舒服的樣子,還有見到奶頭時勁開心的樣子,我感到無比安慰、自豪!

身邊的親朋戚友,絕大部份在返工前已放棄餵人奶,d人成日問我打算餵到幾時,我都係嗰句-餵到佢唔食lor,收到的回應都是奇怪的眼神。

餵人奶的路唔係好順利,我只有一個月做到全人奶。我係緊急開刀生,生咗差不多36小時才可以抱到個女,之後身體疲倦,情緒又差,bb又成日喊,個個都話我唔夠奶,攪到我無晒信心,多謝健康院姑娘既鼓勵,我嘗試唔補奶粉餵密d,終於可以全人奶。

可惜返工后,工作忙,又遇上媽媽有病,攪到心力交瘁,奶量急跌,試過好多次想放棄。但係一上嚟BK見到咁多媽咪都努力緊,就有好大既推動力叫我堅持落去。我堅信`人仔係應該飲人奶唔係牛奶'!各位奶媽,就讓我們一起努力去行呢條母乳路!

借呢度小小位祝我個女同各位奶b健康、快樂、平安!
[url=][/url]

子爵府

Re: 我隻小妹豬明天一歲生曰啦:party: ....心聲分享

[size=large]HAPPY BIRHTDAY TO YOU
HAPPY BIRHTDAY TO YOU
HAPPY BIRHTDAY TO "小妹豬"
HAPPY BIRHTDAY TO YOU

祀SMM可以做萬"人奶"庫

男爵府

Re: 我隻小妹豬明天一歲生曰啦:party: ....心聲分享

霖霖Happy Birthday~

我都希望05奶媽可以年年上來報喜~~

05奶媽正能量~文里文靜

男爵府

好媽媽勳章

嘩! 你好勁呀, 我都鄧你自豪, 全人奶既動力真係唔易, 我都喂左半年就放棄, 但係呢個滿足感真係好大!

小妹豬 生日快樂, 你媽咪好叻呀!

複式洋房

多謝晒!

琴日攞咗曰假同個女去沙灘玩,好開心!

等待驗證會員

我遲咗講不過都要講聲生日快樂!

子爵府

尋日去o左街街,唔記得o左入o黎同霖霖講生日快樂添,617見到佢錫返啖補數啦~

複式洋房

多謝bigbigbobby同mikitten ee!

小妹豬霖霖上

男爵府

小妹豬霖霖姐姐

生日快樂! 我617會俾個birthday kiss 你, 仲有我現在識拿星星餅吃,617 我請你食,當做生日餅.

丁丁弟弟上

複式洋房

丁丁弟弟

謝謝你d星星餅先,我好鐘意食架。你媽媽呢排攪617gathering一定係好忙,你要乖乖鍚錫媽媽呀!Sat見啦!

小妹豬霖霖姐姐

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

霖霖姐姐:生日快樂
中中弟弟上

男爵府

霖霖姐姐,

happy birthday to you!! 快高長大, 聰明伶俐!!

我617都1 yr old 啦! 你大我幾日咋

複式洋房

多謝中中弟弟,Sat見啦!

複式洋房

咁我都預祝您生日快樂、健康活潑,Sat再俾個birthday kiss 您啦!

mandyyuen 寫道:
霖霖姐姐,

happy birthday to you!! 快高長大, 聰明伶俐!!

我617都1 yr old 啦! 你大我幾日咋

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊