懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB 醫院沖涼

請問o係政府醫院生BB, 醫院每日會否替BB沖涼,還是要mummy自己幫BB沖?

男爵府

Re: BB 醫院沖涼

我都唔知d醫院會唔會有唔同but屯門醫院d姑娘會幫bb沖涼 至於餵奶同清潔都會教你 but會俾你自己攪掂
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

大宅

我在qm姑娘會幫bb沖涼, 但係要自己餵奶.

複式洋房

我都係 QM 生 , 姑娘會幫bb沖涼(清晨5:00至8:00)
沖完涼就比返呀 B 你餵奶...

子爵府

我係聯合生, 係姑娘幫bb沖涼, 我自己餵奶~

伯爵府

咁有無人知pwh係點架?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

民房

Wales D 姑娘會幫bb沖涼(9 am),餵奶同清潔都會教你 but會俾你自己攪掂

公爵府

好媽媽勳章

我係qmh生, 係姑娘幫bb沖涼(about 5:00am 會推bb去), 我自己餵奶~

侯爵府

我係東區生... bb 基本上全日(探病時間可選擇推唔推番埋床邊)都係放係bb 房.... 餵人奶就去bb房餵, 奶粉就會推埋床邊餵, 餵完就推番入bb房.... 沖涼就姑娘攪掂....

大宅

square72 :

wanna ask do i hv to prepare the clothes 4 the baby?
dose the hospital provide the clothes or i hv to bring mine?

wt do i need to bring 4 the baby? thanks~~~

男爵府

我在東區生, 姑娘會幫bb沖涼, 無論人奶or 奶粉係要自己餵俾bb食.
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

大宅

我都係東區生,基本上帶bb的羊毛底衫,紙巾,濕紙巾,bb是穿醫院的衫仔的,出院就帶條大毛巾,袍仔,衫仔等,把他包實!

侯爵府

你要準備定一件繡咗你個名既羊毛3比bb, 而bb除左會著件羊毛3之餘, 仲會著e 院既3~~ bb 好似包到隻"種" ka....
東區既走佬袋
for mami:
拖鞋,
床墊1包,
產婦m 巾3包,
網褲3-6條(視乎你係開刀定順產啦... 如果係順產3條就夠啦... 因為通常都係住3日)
清潔用品 (牙刷...etc)
胸圍乳墊
暖水壺, 杯
紙巾1盒

for bb:
包被
濕紙巾
紙尿片1袋
羊毛3 1件 (繡左mami 個名)
紙巾1盒
出院啲3

最好買定d 嘢入去e 院食呀... 好似奶呀, 餅乾呀... 一哩e 院d 野唔好食, 同埋好早食飯... (宵夜8點半就食)二哩半夜要起身餵奶, 會肚餓ka... 仲有呀... 買定d 雜誌ar~~ 唔係會好悶....

別墅

我想問,預產期係8月頭,要不要幫bb帶羊毛衫 (我係聯合生)

侯爵府

間間e 院唔同咖... 有d e 院係唔帶羊毛3ka~ 我個fd 啱啱係聯合生完... 佢都唔洗拎3仔入院比bb...
冰雪 寫道:
我想問,預產期係8月頭,要不要幫bb帶羊毛衫 (我係聯合生)

大宅

ykammie , square72 :

thanks alot~~~~

別墅

square72 寫道:
間間e 院唔同咖... 有d e 院係唔帶羊毛3ka~ 我個fd 啱啱係聯合生完... 佢都唔洗拎3仔入院比bb...
[quote]
冰雪 寫道:
[/quote]
那我都唔洗買羊毛衫了,唔該

首頁

尾頁

跳至