自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章

返了一個月的 part time , 始終適應不了工作 , 今天又給上司責備 , 做得很不開心...
剛才下班後, 打算過兩天跟上司請辭 , 正想著的時候 , 上司來電說我不適合他的要求, 不用再上班了...
自己也覺得很不濟事 , 在電話中同上司 say sorry , 說自己不能幫忙...

現在心很沉重 , 有哭的衝動....

janeclare_leung  唔好咁啦,可能份工唔適合你呢  發表於 12-12-14 15:13
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

大宅

爸B勳章

可能份工唔適合你者
唔好氣餒~繼續搵份適合自己既工

QQdevil    發表於 12-12-14 16:05
柏架山莊    發表於 12-12-14 16:01
961123    發表於 12-12-14 15:12

侯爵府

回覆:很想受安慰...

東家唔打咪打西家lor,去食個雪糕買下衫,再搵工
香港人有一種打不死既精神
加油

用戶要求終止服務

畀面勳章 BK Milk勳章

祝你搵到份啱自己既工, 加油

望咩呀望

珍珠宮

唔好咁, 我都試過

做一份工, D工作多又繁重, 要記好多 STEP 但個D是無謂, 返第一日邊可能上手, 點知做唔夠3日就比人OUT 左

但我無唔開心, 搵過份可能仲好

加油

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

Rita 發表於 12-12-14 13:04
返了一個月的 part time , 始終適應不了工作 , 今天又給上司責備 , 做得很不開心...
剛才下班後, 打算過兩 ...

有了這次的經驗,下一份會做得更好!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:東家唔打咪打西家lor,去食個雪糕買下衫,

原帖由 rilley 於 12-12-14 發表
東家唔打咪打西家lor,去食個雪糕買下衫,再搵工
香港人有一種打不死既精神
加油 ...
yes 放鬆心情再上戰場。

小肥楊    發表於 12-12-14 17:20

男爵府

回覆:Rita 的帖子

同我之前老闆一樣

子爵府

大廚勳章 趣教勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

搵一份真係岩自己o既工囉,我以前都會因為錢、為工作而工作,返一份唔岩自己o既工,最後都係做唔長。樓主加油呀!
不怕風吹雨打

珍珠宮

畀面勳章

Add oil
Cheer up

子爵府

唔緊要啦,東家唔打就打西家,呢份唔啱你啫,梗有一份啱你0既,加油呀,唔好氣餒!!

子爵府

份工唔啱你發揮所長姐。唸吓自已鍾意做乜而又做得好的事,朝住呢個方向去搵工,做得好自然有自信同事半功陪。冇事嘅,抖吓,做d 會令自已開心嘅事,第朝瞓醒又一條 '好漢'。 樓主加油! 錫返!

侯爵府

好媽媽勳章

你都話自己想辭公洛,甘冰個開口先有乜所謂,咪當又攞多二個月人生經験囉!收拾心情,又再上路

柏架山莊    發表於 12-12-14 16:02

子爵府

回覆:Rita 的帖子

算啦,要揾份有興趣又啱自己發揮嘅工,係唔容易㗎,人揾工,工揾人,慢慢嚟啦,反正你都唔想做只係俾佢開口先,所以覺得唔自在啫,休息放鬆下,再試下其他工

原來分享都有難度

伯爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

你叫做醫生的人去做歌手,也會不適合的!不是你的錯,不適合就是不適合

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

加油
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

ADD OIL, NEVER GIVEUP!!

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

疊埋心水搵另一份,加油!

首頁

尾頁

跳至