夫婦情感

跳至

首頁
34567...47

尾頁

大宅

loveBB旦 的帖子

62 99未必因為之前眼見個仔俾樓主蝦,因為樓主話62 99對佢一直都好,我反而諗,應該係樓主老公而家幫緊62 99洗腦,講到樓主之前點蝦佢點大脾氣,因為佢老公冇諗過返轉頭,佢當然要解釋俾62 99知自己點無姑!唔係將來點面對佢老豆阿媽?!咁賤嘅男人,有乜做唔出!雖然話個賤女人賤,但我覺得樓主老公更加賤!

禁止訪問

回覆:我老公帶女人返屋企..(SORRY,好長,要分幾次打)

大宅

樓主, 冷靜, 喊完洗個臉
1. 當日報警時有沒有抄低警員No.及報案file no.? 無就麻煩你爸爸去你地住個區警局問, 上離婚法庭有用, 特別係依家捉到間屋有女人
2. 你有小朋友, 所以離婚時要上法庭, 依家開始備份所有家庭開支單據, 租單, 水電煤, 如果有日常生活開支帳簿更好
3. 趁你老公出trip, 上屋企搵佢張稅單, 同埋影印佢嘅存摺或月結單, 去到法庭可以憑證傾贍養費同BB生活費
4. 唔好搞你老公公司, 因為佢一日有工番, 你先可以攞足贍養費同BB生活費
5. 搵個好律師

Chirley  好岩...夠理性, 樓主而家要做既的確係呢D!!!  發表於 13-1-2 14:39
Sk818  泠靜,有見地  發表於 13-1-1 09:25
miu2002miu    發表於 12-12-22 10:59
cat_1447    發表於 12-12-22 10:50
家龍mA    發表於 12-12-21 21:27
gracechanbb  好軍師!  發表於 12-12-21 17:46
waiwaiffff    發表於 12-12-18 18:58
leehk35    發表於 12-12-17 18:08

水晶宮

回覆:我老公帶女人返屋企..(SORRY,好長,要分幾次打)

睇到手都震埋,眼也有涙光樓主,鄧你心痛!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好難過....希望樓主一定要好好加油...始終小朋友仲好細,很需要你的

複式洋房

我老公在香港資產唔多,但係外地有財產,但我冇咩STATEMENT.. 佢一定唔會報話佢有...

複式洋房

siutsunboy 發表於 12-12-15 14:05
睇完真係為你心痛同好嬲,佢地唔顧自己面子,你駛乜顧佢地,你地屋企附近有鄰居,有管理員,賤佬(唔會叫佢 ...
係呀..真係估唔到佢咁大膽...我好多親戚朋友都住同一區,樓下管理員又識我地.... 我媽O個日仲問樓下個管理員,佢話睇住佢地一前一後入大堂...

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

睇完你ge事,我真係難過,難過得好緊要... ... 我尋日開始同老公冷戰,今朝佢收工返黎

向我示好,我又推開佢,但依加諗返,同佢件事比真係小巫見大巫... ...以下ge內容你一

定要留心睇:

我有個同事叫阿b,佢經男家親戚介紹而識左佢當時ge老公,婚後佢好愛佢老公,一

d好食ge自己唔捨得食都要留俾個男人,阿b生左一個仔,8後生左個女,個未女出世,

個男人同阿b講公司冇糧出;坐完月後,為左老公為左家庭,10幾年冇做野ge阿b出

黎做野,朝早天一光就帶仔仔返學,再帶個女上深圳俾自己父母湊,自己再去返工。

有一個星期日,阿b如常帶b女過關,回港後打左一個電話俾仔仔,仔仔話佢聽爸爸帶

左一個好似鬼咁ge女人(個女人化濃妝)返黎,喺騎樓食緊煙;後黎阿b問個男人係唔

係有第2個,個男人認左,個女人大過阿b老公,喺夜總會做,有個女冇老公;個男人問

阿b可唔可以當冇事發生,keep住個家庭,2公婆訓教同床但唔同方向(俾著係你,你

會答應嗎?)又求阿b唔好講俾老爺奶奶知;阿b一一拒絕仲俾個男人打,阿b話離婚

個男人問佢:"離婚?你識搞咩!?"

到今日阿b個女入小學了,佢可以將佢ge往事當故仔咁平淡話我知,2個仔女全跟阿

b,律師話個男人連爭ge機會都冇,因係佢令到個家庭破裂;原本睇死阿b唔掂ge前

奶奶成日借d意上阿b屋企睇下佢幾唔掂,但見到阿b活得好好,對仔女亦照顧得掂,

屋企打理得井井有條,就叫阿b原諒佢個仔,同佢個仔一齊;阿b相信一次不忠百次

不用,前夫所謂ge冇糧出,其實係將d錢俾左個女人,冇錢俾個女人呃,個女人就走左

佬;佢前夫依加係人老錢冇,連對仔女都對佢恨之入骨,阿b冇同對仔女講過個男人

壞話,係個男人喺對仔女面前打阿b,令佢地留下深刻印象

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

樓主,我打咁多字係想鼓勵你自己企起身勇敢行落去,呢個世界冇話邊個冇左邊個會

唔得,如果個男人回到你身邊,你會當咩事都冇發生過、繼續同佢談笑風生、繼續訓

埋同一張床嗎???你父母支持你俾佢回到你身邊嗎?? 自問我冇咁大方,我做唔到,我

心胸係天底下最狹窄ge女人!我亦相信阿b當初ge傷心不比你現時ge少,但佢一樣企

起身挨過了,你都一定得架!!!

chefchow  Agreed and do something for baby/ parents/ and yourself..dont try to take mercy on him as he's shit!  發表於 13-2-26 00:44
Sepig   ga yau  發表於 13-1-23 02:06
carol878  講得好  發表於 12-12-21 18:06
Meowmeowbb    發表於 12-12-21 14:02
celialing  真係寫得好,你要振作呀,好多人都一樣架!  發表於 12-12-17 12:32
syutching  Totally agree!!!   發表於 12-12-17 07:11

大宅

仲有一點, 趁你老公想快快手離婚,追個女人時, 儘量爭取BB 100%撫養權, 佢可以探視但唔可以同BB單獨相處, 因為個女人自己都無BB, 萬一佢地同BB一齊去街, 你老公要亞仔叫個女人"MAMA", 你一定

複式洋房

leungcnine 發表於 12-12-15 14:08
回覆 mrshopeless 的帖子

樓主, 完全明白你感受, 但你要堅強, 我都有個兩歲小朋友, 要單親家庭帶大一個小 ...

我相信老公唔會同我爭撫養權..佢應該想共同撫養,但我想我全權,仲要唔會再俾佢見BB... 佢咁大話冇資格做人老豆... 要生就同隻賤人生,不過佢咁老仲生得出先算!

個賤女人同老公都唔O岩,分房訓架... 好想知佢地係咩關係...勁想佢老公知... 個女人FB咩都冇架,冇老公相,得佢個人D樣衰照,又冇WALL俾人寫野,一睇就知冇朋友O個D...

我又覺得唔想俾個死女人坐正...

floracheung68  我都系离左婚,以後唔會再俾佢見BB...  發表於 13-3-31 14:32

複式洋房

PCCW2319 發表於 12-12-15 14:15
可能我講既野會令你更加唔開心, 但係希望你明白

1) 第三者唔一定係外表美麗, 年輕貌美. 性格係至吸引人既 ...
多謝你... 唔會唔開心.. 你講到中哂POINT.. 6299唔知老公以前唔開心,老公亦冇提過..係出左事後老公自己講..我當初乜都攬哂上身,話自己錯哂.. 佢地當然幫個仔唔覺得個仔有問題.. 跟住佢地唔會好憎我,但擺明DRAW哂LINE...

某程度上都係我自己破壞左自己的婚姻...

複式洋房

loveBB旦 發表於 12-12-15 14:27
樓主加油,撐妳呀,我真係好想知果個大嬸有乜吸引力,,為左個仔妳要堅強,個賤男人唔愛惜妳,係 ...

複式洋房

loveBB旦 發表於 12-12-15 14:27
樓主加油,撐妳呀,我真係好想知果個大嬸有乜吸引力,,為左個仔妳要堅強,個賤男人唔愛惜妳,係 ...
個大姑??? 哈... 丟去煲湯都嫌佢油膩... :;pppp:有機會真係想同大家分享下.. 真人比相更恐怖...

複式洋房

leungcnine 發表於 12-12-15 14:59
62 99未必因為之前眼見個仔俾樓主蝦,因為樓主話62 99對佢一直都好,我反而諗,應該係樓主老公而家幫緊62 9 ...
點講都好,我就講乜都冇用... 男家而家全部覺得我係衰人.. 99好憎人有AFFAIR,所以老公一定要做到佢唔係有AFFAIR囉..
我老公係賤,愛賤婦愛到死都唔放手... 我同佢咁耐,點會唔知... 以前拍拖時都有想分手,佢都死纏難打... 所以我覺得佢真係唔會放走個女人... 唉...

子爵府

我估你好後生,d賤人係配賤人,不過你照搵賤佬傾離婚啦(記得搵律師),我估你本身屋企環境應該唔太差,暫時做番女兒倚靠父母一下吧!其實我好少建議女人決絕離婚,但個賤佬真係太極品,呢d男人冇得過世,佢同賤女人一定好快分開。

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:回覆+MINIBEAN+的帖子 我有問過自己..+因

原帖由 mrshopeless 於 12-12-15 發表
回覆 MINIBEAN 的帖子

我有問過自己.. 因我真係好愛好愛佢.. 13年黎佢冇異心...所以我成日覺得佢一時LOST ...
贍養費。

佢冇錢滾,就冇咁開心。唯一有把握嘅報復。
妳要打定輸數,佢中意到追佢。

複式洋房

A.C.C. 發表於 12-12-15 15:23
樓主, 冷靜, 喊完洗個臉
1. 當日報警時有沒有抄低警員No.及報案file no.? 無就麻煩你爸爸去你地住個區警局 ...
我上網睇通姦係指兩個人有SEX先算,但O係屋捉到女人証明唔到佢地有SEX... 咁可以點?? 我有執起過D頭髮收埋.. 唔知有冇用..
我老公香港冇咩財產,但佢HOME COUNTRY就有,但點先有STATEMENT呢...又係一個難題...

複式洋房

丫雅 發表於 12-12-15 15:36
樓主,我打咁多字係想鼓勵你自己企起身勇敢行落去,呢個世界冇話邊個冇左邊個會

唔得,如果個男人回到你身邊, ...
多謝你.. 我實在太愛佢.. 我有諗過如果佢返黎,為了BB我會想同佢一齊返... 父母就過睇佢誠意有幾大...不過呢D都係題外話,佢呢一刻仲係冇哂理智, 我諗多無謂... 雖然我個心仲有一點點盼望...不過經過咁大單野,佢又瘀爆,相信佢已經好憎我了... 佢上機前仲要同我講thank you for the good day... 仲要我同個賤婦道歉.... 因我媽嬲得濟亂UP話去公司搵個女人,搞到個女人好驚想RESIGN...

複式洋房

siutsunboy 發表於 12-12-15 15:59
我估你好後生,d賤人係配賤人,不過你照搵賤佬傾離婚啦(記得搵律師),我估你本身屋企環境應該唔太差,暫 ...
我家境唔係太好亦唔太差,父母已退休,我已經俾左好多麻煩佢地.. 照顧我擔心我又要幫我湊BB... 好對佢地唔住...

wangahb  既然你有感對父母唔住就好應該重新振作啦,你唔係唔明,係唔肯放手啫  發表於 13-4-10 01:00
wangahb  既然你有感對佢地唔住就好應該重新振作啦,你唔係唔明,係唔肯放手啫  發表於 13-4-10 01:00

首頁
34567...47

尾頁

跳至