夫婦情感

跳至

首頁
45678...47

尾頁

複式洋房

RAY媽 發表於 12-12-15 15:59
贍養費。

佢冇錢滾,就冇咁開心。唯一有把握嘅報復。
係架... REJECT佢3次都仲要去追.... 人地有老公都係咁...係咪痴線架... 我知我唔應該有報復心態,但我真係唔甘心佢地咁HAPPY...

Chirley  男人有時係咁犯賤, 愈得不到愈係當寶  發表於 13-1-2 14:47
Chirley  男人有時係咁犯賤, 愈得不到愈係當寶,  發表於 13-1-2 14:47
ivory0915  樓主 . . . 千祈唔好因為唔甘心 . . . 陪上自己嘅將來 ~  發表於 12-12-21 17:37

大宅

好心酸呀 睇到喊晒

大宅

如果係我,我真係唔會等佢,女人要堅強尤其做咗人媽媽!加油呀,會過去的!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:我老公帶女人返屋企..(SORRY,好長,要分幾次打)

講真句,佢都晤恨你同個仔,係我真會一拍兩散,上佢公司當住全部同事面前篤爆佢地!佢地都無理你感受,你點解仲要幫佢地?樓主,我好同情你,但你一定要堅強!晤好因為諗住衰比個阿嬸就勉強自己,何苦呢

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:我老公帶女人返屋企..(SORRY,好長,要分幾次打)

sorry樓主,頭先喺公司頭幾版未睇,啱啱由頭再睇過,我都忍唔住喺公眾地方喊,個心好痛因為我以前有一個男友都係帶咗個女人上屋企比我知道,問極男友都唔忍,後面嘅野同妳好相似,男嘅唔忍,女嘅話個男同佢講已經同我分手,亦唔知原來自己係第三者,女嘅反而覺得自己錯… 但係個男嘅最賤唔忍不特止,仲將所有野推晒落我身上話我太管佢、同我一齊好有壓力、又唔開心… 總之攪到得我一個錯晒咁,最後一次見他… 我狠狠地摑咗佢一巴,個心好痛,但亦慶幸無同佢結婚。妳可以單方面申請離婚,亦告通姦,離婚會即刻生效,個法官好多時會判BB比媽咪,唔係共同撫養,妳係有權唔比任何人探BB包括而家唔撐妳嘅6299,將佢住緊間屋同業主講唔租,cut晒所有autopay等佢自己交,總之佢出完trip番屋企,妳要仲冷靜過佢,唔好比佢控制同睇少妳。好彩妳父母好錫妳,我以前都為咗之前果個男仔自殺諗住嚇吓佢,點知佢無反應反而嚇死我家人,自此之後真係發覺屋企人永遠係自己最強嘅back-up。我地無咩可以幫妳,祇要妳唔開心,呢樹係有好多好多聽眾同埋支持者,自己要愛惜自己同個仔。

floracheung68  点解個個男都系咁,出现第三者將所有野推晒落女人身上  發表於 13-3-31 14:45
潔姐  你好smart,識及時反醒,米再糟窒自己了.  發表於 12-12-15 17:32
未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

珍珠宮

樓主要堅強呀!
你DADDY MAMMY都好支持你,冇左個老公,可以過得更幸福~
輸入搜索內容

大宅

mrshopeless 發表於 12-12-15 16:00
我上網睇通姦係指兩個人有SEX先算,但O係屋捉到女人証明唔到佢地有SEX... 咁可以點?? 我有執起過D頭髮收埋.. ...

唔係要證明通姦, 而係對9男女係無第三者下獨處一室, 亦拒絕戶主(你)及授權人(你爸爸)開門, 開門後又發現有女人藏匿係廁所, 已經構成你老公"不忠"嘅疑點 (離婚最直接理由係對方通姦, 但"對方行為表現令配偶不能在合理情況下繼續與對方共同生活"都係可接受的理由)

因為一般和平分手離婚要等足一年, 期間你會備受折磨, 個官一日未判決, 你老公一日都可以反口要走BB, 另外, 仲有要防6299插手, 如果佢地死要爭個孫你有排煩, 但如果個官睇到你老公"不忠", 你可以要求馬上離婚

其實, 最理想係你老公自認不忠, 依家你老公為咗個女人乜都肯做, 你要趁勢爭取優勢

某d國家物業可以查到owner, 但最好縮小範圍到city, 你可以搵當地私家偵探查, 離婚你可分1/2
知道地址之後, 搵當地agent先估價, 如果你老公間樓唔值$, 就要衡量值唔值打外國官司, 因為就算HK判咗分1/2, 你老公唔肯俾, 都要打官司

至於海外現金, 依家好多BANK係用EMAIL通知STATEMENT.....

Chirley  好勁, 真係學到野...  發表於 13-1-2 14:49
miffymiffy    發表於 12-12-22 11:26
cat_1447    發表於 12-12-22 11:03
家龍mA  學到野  發表於 12-12-21 21:43

複式洋房

回覆:mrshopeless 的帖子

真係好心痛。樓主加油呀,記住要好好愛自己。

大宅

回覆:Belle-Belle 的帖子

吾係想教你地分開,就算係翻一齊,關係都大打折扣。做人都要有尊嚴,冇錯,吾好再喊啦,為咗自己同bb,要堅強,pLan定下一步點行,你仲有好長既路要行落去,加油,支持你!

複式洋房

她比我丑 但竟可偷你走

當輸俾一個不是對手的對手時 心痛之餘更要反省自身問題 有時冰封三尺非一日之寒 不過你老公確實好賤 就算不是a小姐也有bcd ••••
命運就地改寫只因你我當天那一眼

別墅

PCCW2319 發表於 12-12-15 14:15
可能我講既野會令你更加唔開心, 但係希望你明白

1) 第三者唔一定係外表美麗, 年輕貌美. 性格係至吸引人既 ...
我都是想甘講比你講了先.或者真是要分開一些日子,比大家有一個空間先,第日有緣才做回夫妻都吾定,不要心急灰心.麥都有命數,半點不由人而且人妻玩厭了,是無手尾跟,推回比佢老公你估你老公蠢既咩,個女人老公知,一定斬佢都吾定.你現在真是要保持沈默了.甘重可以在老公度加到分,估你真是好喜歡老公你6299都吾幫你,你真是有問題.令到老公厭惡你.吾是點會13年都保吾著.別人是點是控制不了,只有自己可以控制及改變.

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

你要加油堅強啊。我老友年初大肚,發現同佢一齊18年的老公出面有女人,個女人都大5/6年,4張幾。睇住我朋友一直堅持生個小朋友出黎,就覺得做媽媽的偉大。忘記佢啦

龍馬精神.......

男爵府

樓主 雖然唔識你 但都好想比個HUG你
雖然而加既環境好艱難
但唔好忘記你仲有BB 同爸爸媽媽
仲有BK一班智囊團
目前要快D收拾心情
將最大既利益拎返黎比自己同BB!
總會過去的 支持你 加油!!!

複式洋房

引用:Quote:mrshopeless+發表於+12-12-15+16:0

原帖由 A.C.C. 於 12-12-15 發表
感謝你的資料。。老公有講過如果我想即離就go ahead, 我就話咁你要認通姦,佢話佢唔會認,因我地已分開左,佢做乜都得,唔關我事。。。佢急住離都冇用,條賤女人都唔知同佢老公點。。。唉。。。佢地冇好結果架。。。

伯爵府

堅強下去!!!加油!

別墅

睇到都心痛,人話變就變,當佢變既時候,你會問自己以前既佢去左邊,佢點解咁陌生,覺得有d恐怖,變心了既人視另一半如無物,如果激親佢仲會恨你添,無得救喇,放賤男出去漂泊下啦,因為佢已經唔係當時愛你既xxx喇!

大宅

引用:Quote:原帖由+A.C.C.+於+12-12-15+發表本帖

原帖由 mrshopeless 於 12-12-15 發表
感謝你的資料。。老公有講過如果我想即離就go ahead, 我就話咁你要認通姦,佢話佢唔會認,因我地已分開左, ...
你仲一直叫佢老公,死心啦,要錫自己

複式洋房

引用:Quote:PCCW2319+發表於+12-12-15+14:15+可

原帖由 潔姐 於 12-12-15 發表
我都是想甘講比你講了先.或者真是要分開一些日子,比大家有一個空間先,第日有緣才做回夫妻都吾定,不 ...
我明白。。亦知我自己都有唔啱。。我過去幾個月一直反省自己。。老公係個超固執嘅人,唔理對錯,佢認為係就係,唔係就唔係。。有時打橫黎講。。6299都冇人夠佢講,佢地咩都順住老公。。老公之前都講過,係睇佢自己,冇人影響到佢。。。

別墅

樓主經歷真係好令人心痛支持你 ! 為了仔仔及愛鍚你的家人,好好堅強生活下去,如果你不斷折磨自己,就是對父母的不孝

水晶宮

引用:Quote:原帖由+A.C.C.+於+12-12-15+發表本帖

原帖由 mrshopeless 於 12-12-15 發表
感謝你的資料。。老公有講過如果我想即離就go ahead, 我就話咁你要認通姦,佢話佢唔會認,因我地已分開左, ...
你老公急住同你離婚,係佢唔想個女人比人話佢(女人)係你地既第三者。佢單身後,再追個女人,都只會係佢比人話,佢係人地既第三者,不過佢唔會介意囉。

天空之城, 快樂之地

首頁
45678...47

尾頁

跳至