自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

子爵府

畀面勳章

回覆:原來2012、12、21唔係世界末日!?

下~~~冇太陽咪好凍
千其唔好冇水冇電
如果唔係溫唔到書
一係就直接取消我d考試…

公爵府

光子帶屬於偽科學,根本不可信!真正嘅科學裡面無呢個名詞架!不過喺呢個時刻,要特別留意唔好比邪教對大家有機可乘,十幾年前就發生「天堂之門」、Nike鞋教集體自殺事件

翡翠宮

好媽媽勳章

今朝新聞講左,大6提左d 邪教發佈末日論嘅人。。。

珊瑚宮

畀面勳章

都唔明啲人會盲目去相信一啲冇理據嘅嘢!

大宅

其實冇太陽幾日有咩問題?有時打風落雨都好多日冇拉有電就乜都唔怕,有得照明,煮飯同取暖,怕乜:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

咩原因先,一係太陽突然消失,一係地球自己封閉自己。但係都無咩可能呀?!

珍珠宮

虎到金來勳章

從來未相信過有世界末日,就算有,我相信係我有生之年都唔未必會發生!

喱排天氣怪怪地,春夏秋都集中一齊,個冬天到的時候都唔知乜景況!

大宅

引用:Quote:原帖由+tat_1130+於+12-12-17+發表大

原帖由 MrsWong 於 12-12-17 發表
無太陽點解搶蠟燭?有電嗎
我都係咁諗

公爵府

回覆:smallbkingdom 的帖子

因為大陸人有鋪搶嘢癮囉

Lhin    發表於 12-12-17 09:00

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

男爵府

翡翠宮

引用:但我不希望會發生,因聖誕前後都好多節目,

原帖由 Ceci2011 於 12-12-17 發表
但我不希望會發生,因聖誕前後都好多節目,尤其係星期六日,佢咁黑幾日,我咩都無得玩啦! ...

翡翠宮

引用:我懷疑係蠟燭生產商作出來 +

原帖由 muybien 於 12-12-17 發表
我懷疑係蠟燭生產商作出來

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:其實冇太陽幾日有咩問題?有時打風落雨都好

原帖由 尖尖 於 12-12-17 發表
其實冇太陽幾日有咩問題?有時打風落雨都好多日冇拉有電就乜都唔怕,有得照明,煮飯同取暖,怕乜: ...
果天叫天陰,太陽被黑雲蓋住,唔係冇太陽。。。冇太陽就冇光,唔產生果合作用,冇氧動植物會死

公爵府

畀面勳章

有冇煤氣先

侯爵府

陪月勳章

無太陽,唔洗等21號,今日已經無太陽啦,陰天,回南天

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我用石油氣

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大宅

香港太多大陸人,不斷製造恐慌,造成混亂!

珍珠宮

首頁
23456...9

尾頁

跳至