親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

如題, 我和老公跟團去, 謝謝!

大宅

回覆 EmilyBB 的帖子

唔好著羊毛內衣,因為室內有暖氣,會出汗。

外出小心地滑,不建議著平底波鞋。要帶頸巾、手套,怕冷可以帶帽,另外套要保暖及防水。

跟團去唔駛帶太多,記住帶$$及信用卡:lol

大宅

建議再帶暖暖包,如滑雪最好帶太陽眼鏡,因為白雪會反光。

大宅

回覆:EmilyBB 的帖子

我星期五出發、跟團去北海道!上年去韓國、幸好入面冇著厚衫、否則在室內和車上一定會熱死!出外因太凍、面和鼻都凍到痛、好在有帶囗罩去、啲鼻水會凍到不受控係咁流、用囗罩濕了可換!今日去永隆銀行換日圓、對換價9.26、恒生9.28、兩間銀行我只有信用咭戶囗、只要換港幣三千以上、可免手續費。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

回覆:聖誕去北海道有什麼要注意

我24dec 飛,但我只有平底波鞋和高跟長靴,在北海道可穿嗎? 之前我去首爾都是穿高跟長靴(3-4吋)。在北海道會唔會"線"死? 要買雪靴嗎?當地人穿什麼?

珍珠宮

絕對冇問題, 當地很多人都係咁著. 但你要小心 d 行.

大宅

咁請問著水靴又可唔可行呢?

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我24dec+飛,但我只有平底波鞋和高跟長靴,

原帖由 EmilyBB 於 12-12-17 發表
我24dec 飛,但我只有平底波鞋和高跟長靴,在北海道可穿嗎? 之前我去首爾都是穿高跟長靴(3-4吋)。在北海道 ...
啱啱返嚟,我著 converse 同牛仔褲咋,落雪其實唔凍,打好底就得,唔見議著高?,因為佢過馬路位同多人行嘅路都會結冰,係冰唔係雪,會好冼。

首頁

尾頁

跳至