跳至

首頁

尾頁

大宅

聖公會奉基千禧小學

Any comment on this school?
熙熙&樂樂媽咪

男爵府

好媽媽勳章

Re: 聖公會奉基千禧小學

各樣都Ok啦 :lol: :lol: ...偭別師資就麻麻哋 我貪佢近同埋新咋......
HP 寫道:
Any comment on this school?

男爵府

Hi, magmagyau,

請問有幾多percentage的學生能升上英中? 有冇分精英班? 功課多不多, 考試壓力大嗎?

Thanks.

男爵府

好媽媽勳章

KK1186. 升英中問題 (星期二答你呀 )我隻仔今年升P.4.冇分精英班..功課每日4–6樣(唔算多)可能高年班會多D 壓力哩樣嘢好睇個人喎
kk1186 寫道:

請問有幾多percentage的學生能升上英中? 有冇分精英班? 功課多不多, 考試壓力大嗎?

Thanks.

男爵府

Hi magmagyau,

Thanks for your sharing.

KK1186

大宅

請問升中有幾多%派band1?課外活動多唔多選擇? 一般家長會送飯or小朋友自己帶飯? 提供午餐的公司ok嗎?校車安排妥當嗎? 小一新生有什麼要注意? 抱歉太多問題!

大宅

我女都係讀呢間, 今年畢業.

幾多%派BAND1? >> 我今日見有9個派銀禧, 14個派La Salle, 4(?)協恩, 1 上智, 4個黃笏南, <10 旅港開平, <10 迦密, <10 培道

一般家長可以送飯或自己帶飯.

提供午餐的公司ok嗎? >> 我女話麻麻, 多數佢係食厭左

校車安排妥當嗎? >> 唔知, 我女自行回家的.

小一新生有什麼要注意? >> 呢個我都唔係太知

你可Click入學校網頁睇下: http://203.198.185.50/html/index_school_fp.htm

男爵府

Hi alanchoi,

謝謝你的回應, 請問這間學校的校風好嗎? 有冇分精英班? 請問今年派位結果有冇貼在壁報板上?

thank you very much,
kk1186

大宅

kk1186,

校風都幾好, 無o麥什麼壞學生聽我女提. 我女係風紀隊長, 唔知佢係唔係都有份維持校風.

無精英班的, 叻同唔叻都平均分配.

今年的派位有貼出黎的, 近大閘, hall 的牆上, 粉紅色的.
應該不包括聖公會奉基小學的.

男爵府

好媽媽勳章

Hi,alanchoi 點解學校貼出黎嗰張..同你講既有d唔同既
alanchoi 寫道:

幾多%派BAND1? >> 我今日見有9個派銀禧, 14個派La Salle, 4(?)協恩, 1 上智, 4個黃笏南, <10 旅港開平, <10 迦密, <10 培道

你可Click入學校網頁睇下: http://203.198.185.50/html/index_school_fp.htm

大宅

咁請問約有多少%係band1呢?
magmagyau 寫道:
Hi,alanchoi 點解學校貼出黎嗰張..同你講既有d唔同既 [quote]

[/quote]

男爵府

好媽媽勳章

I think 30%
龍馬媽媽 寫道:
咁請問約有多少%係band1呢?
[quote]
Hi,alanchoi 點解學校貼出黎嗰張..同你講既有d唔同既 [quote]

[/quote][/quote]

大宅

magmagyau,

係? 點唔同呀?
你去左聖公會奉基千禧小學 定 聖公會奉基小學呀?

Hi,alanchoi 點解學校貼出黎嗰張..同你講既有d唔同既

男爵府

好媽媽勳章

alanchoi:千禧 :lol: :lol: 人數唔同囉

大宅

hi magmagyau & alanchoi,

多謝你們的回覆, 但唔係好明 , 以下BAND1已有62 (9個派銀禧, 14個派La Salle, 4(?)協恩, 1 上智, 4個黃笏南, ?<10 旅港開平, <10 迦密, <10 培道), 全級有145, 即約43% band 1, 點解30%? 

大宅

Sorry, 有一個可能係我的誤會 14個係陳瑞琪(la salle) 我初時以為係同la salle 同一間.

仲有9個派到華英, 7個係迦密, 1個協恩, 6(?)培道

有d我唔係太記得, 明天我可能會去奉基, 我抄低d資料啦.

大宅

請問有無update資料!

Sorry, 有一個可能係我的誤會 14個係陳瑞琪(la salle) 我初時以為係同la salle 同一間.

仲有9個派到華英, 7個係迦密, 1個協恩, 6(?)培道

有d我唔係太記得, 明天我可能會去奉基, 我抄低d資料啦.

大宅

Sorry, 各位, 因最近太忙, 又上唔到電腦, 無update到資料. 我搵到以前奉基千禧派的資料, 希望幫到大家, 但最近期的一次, 我女抄唔到, 因為學校已無再表出黎啦, 以下2004-2006年度的只係靠我記得咁多.

按這裡

大宅

睇唔到! 可否post出來? thanks!

大宅

龍馬媽媽,

因我唔識o向呢度畫table, 所以唯有咁樣show出黎.
你可以入到去網頁, save 去你自己的file, 後print 出黎睇. 你再試試吧.

首頁

尾頁

跳至