自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

爸B勳章

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

水晶宮

上o左報紙, 好呀. 等d家長攪手反思下係唔係自己做多o左野 & 謝師宴的真正義意.

其實, 家長的價值觀與做事作風, 真係會影響下一代的.
連帶同埋佢地同校的小朋友, 都會受影響呢!

男爵府

引用:上咗報紙+http://www.hkdailynews.com.hk/n

原帖由 nicholasmom 於 12-12-29 發表
上咗報紙

http://www.hkdailynews.com.hk/news.php
小學已經要$1700!:;pppp:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

mctl1995 發表於 12-12-20 14:36
請問是否正常的?我對仔女的小學無這dinner的,但侄女學校要$1700一位!

...

食咩咁貴? $1700 1圍就差吾多!

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

自己一家人去食好過...啦
ToBy GiNNy VinCent

伯爵府

回覆:小學(津校)Graduation dinner要$1700一位學生

我哋往年在美麗華晚宴,每位七百,大小同價。

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

回覆:小學(津校)Graduation dinner要$1700一位學生

唔去

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

$1700 一家人出去buffet都得啦, 我個人覺得好貴, 比唔起囉

珊瑚宮

做咩今日 D 舖浮返哂上嚟?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

畀面勳章

回覆 mctl1995 的帖子

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

呢個價洲際食都夠俾兩個人錢啦, 斷估全校老師加校工, 校長總數唔會同學生比例一比一呱

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

又推舊帖

子爵府

引用:Quote:原帖由+CKBB+於+12-12-20+發表回覆+m

原帖由 mctl1995 於 12-12-20 發表
好似年年都去馬會,今年特別貴所以校長唔批出$1700一位的通告。所以家教會叫六年級家長捐錢。原來仲每個學 ...
好狗wor咁樣,我仔之前學校損款,講到明要損$20up,因唔想收到大餅,損左著便服,唔損著校服

http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

男爵府

引用:$1700一位食咩呀?

原帖由 HappyDay2008 於 12-12-20 發表
$1700一位食咩呀?
太離普

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

咁貴?????係咪每個老師都打個金牌呀????

子爵府

首頁

尾頁

跳至