跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

Re: 東華三院港九電器商聯會小學

kahoma 寫道:
昨日終於都收到信啦,下午校係28號迎新日,仲收到個大大個慌死人睇唔到嘅名牌添!

係牙~我地個名牌又係好大隻牙~~~我同阿仔講返學要掛住架~老師遠遠都見到你架~~要乖D牙~阿仔竟然識話小學D老師好惡架吳同幼兒園架~ ?-(

複式洋房

佢咁醒嘅,佢點知d老師惡死架?

別墅

好媽媽勳章

kahoma 寫道:
佢咁醒嘅,佢點知d老師惡死架?

多數系學校聽番黎架啦~佢仲成日講:"小學老師要照顧好多小朋友架~吳係照顧你一個架~"
尾果句係游泳教練同佢講過,佢就發揚光大喇~~ ?-(

複式洋房

haha~~真攪笑,你個仔都有學游水呀,我都係,你報邊間架?

別墅

好媽媽勳章

kahoma 寫道:
haha~~真攪笑,你個仔都有學游水呀,我都係,你報邊間架?

康民署果d泳班,諗住比佢試下姐,點知10堂都冇落水,可能阿仔得106cm高,佢成日話:"吳想沉牙~ "?-( 教練要帶成班人驚睇吳住佢未冇迫佢落水囉~你有冇好介紹我等出年再學過~~

複式洋房

我個仔報咗黃大仙泳會,都ok喎,游咗唔夠十堂,已經可以自己游到幾步(佢之前從未學過)

別墅

好媽媽勳章

kahoma 寫道:
我個仔報咗黃大仙泳會,都ok喎,游咗唔夠十堂,已經可以自己游到幾步(佢之前從未學過)

游咗唔夠十堂,已經可以自己游到幾步好掂喎~在哪裡上堂架?有空pm d資料來看看丫吳該~~

複式洋房

佢好多地區都有得學,我個仔在粉嶺泳池上堂,如果你有興趣報,我可以俾個電話你,你叫佢fax d 資料俾你囉.

別墅

好媽媽勳章

kahoma 寫道:
佢好多地區都有得學,我個仔在粉嶺泳池上堂,如果你有興趣報,我可以俾個電話你,你叫佢fax d 資料俾你囉.

吳該你先~
等阿仔高番小小先學嚕~~依家學緊畫畫同柔道,暫時冇乜時間再參加其他活動,仲有開學都吳知佢搞吳搞得掂d功課呢~

複式洋房

一年級剛剛開學d功課應該多極有限啫,反而到咗下年我就驚佢又多功課,學校又要參加d課外活動,咁就唔知點算啦

別墅

好媽媽勳章

kahoma 寫道:
一年級剛剛開學d功課應該多極有限啫,反而到咗下年我就驚佢又多功課,學校又要參加d課外活動,咁就唔知點算啦

我地有半日時間做功課好過全日班架喇~如果學校有課外活動梗要參加啦~可以增加對學校架歸屬感丫馬~

複式洋房

但怕唔怕佢讀書會分心呀?

別墅

好媽媽勳章

kahoma 寫道:
但怕唔怕佢讀書會分心呀?

試下先知架喎~~

複式洋房

今日去咗亞仔學校的迎新日啦

複式洋房

今日開學啦,各位媽媽你地d仔仔女女點呀?

別墅

好媽媽勳章

kahoma 寫道:
今日開學啦,各位媽媽你地d仔仔女女點呀?

kahoma :
阿仔返完迎新日下午因為氣管炎發燒,返學之前係鬼咁精神架啵~好在今日返得學冇事喇~,而另外一位同學仔又係迎新日晚上發燒,吳知佢地太過開心得定太興奮而病到~

別墅

好媽媽勳章

kahoma :
返完一個星期學喇~我地明天短週~~終於可以輕鬆下喇~

複式洋房

zu1229:
你就好啦,可以輕鬆吓,亞仔明天長週,一早就要起身啦,自從佢開咗學之後連我的生活習慣都要改變埋,瞓遲d都唔得,最慘就係之前慣咗夜瞓,而家想瞓又瞓唔着喎!
係呢你有冇同亞仔報課外活動呀?我幫亞仔報咗乒乓波,下午校d活動,一日一項好鬼亂,想一次過睇晒有d咩想報都唔得,又驚如果唔報miss咗之後又冇得再報返喎!你地上午校係未咁架?

別墅

好媽媽勳章

kahoma 寫道:
zu1229:
你就好啦,可以輕鬆吓,亞仔明天長週,一早就要起身啦,自從佢開咗學之後連我的生活習慣都要改變埋,瞓遲d都唔得,最慘就係之前慣咗夜瞓,而家想瞓又瞓唔着喎!
係呢你有冇同亞仔報課外活動呀?我幫亞仔報咗乒乓波,下午校d活動,一日一項好鬼亂,想一次過睇晒有d咩想報都唔得,又驚如果唔報miss咗之後又冇得再報返喎!你地上午校係未咁架?

哈哈~好慘咁啵~吳想辛苦就快d keep好作息時間,過2個星期到就會習慣架喇~我地課外活動未有通知喎,阿仔一向有在青年中心學野,如果學校有得玩就吳洗再出去囉~~

複式洋房

你仔仔適應小學生活未?

首頁

尾頁

跳至